Transparent
Inloggen
Sluiten

Johan Bakayoko teleurgesteld over reserverol

29 juni 2024 17:58
Foto: Pro Shots

Johan Bakayoko teleurgesteld over reserverol; image source: Pro Shots

Johan Bakayoko reisde met torenhoge verwachtingen met het Belgische nationale elftal af naar Duitsland voor het Europees Kampioenschap Voetbal. De jonge PSV'er moet het echter vooral doen met korte invalbeurten en is daar behoorlijk ontgoocheld over, zo gaf hij aan bij de voorbeschouwende persconferentie op de achtste finale van België tegen Frankrijk van maandag.

Zo sprak hij als volgt: "Ik ken mijn eigen kwaliteiten. Ik ben ontgoocheld dat ik niet of nauwelijks speel. Ik ben hier niet naartoe gekomen om op de bank te zitten.", zo beantwoordde hij een vraag van een Belgisch journalist over zijn gebrek aan speeltijd. "De trainer maakt echter de keuzes. Zolang we resultaten boeken, zal ik er niks over zeggen. We zijn door, dus in die zin heeft de bondscoach gelijk."

Toch heeft Johan Bakayoko de hoop op een basisplaats in de achtste finales tegen Frankrijk niet opgegeven. De Belg kijkt daarbij vooral uit naar het treffen met Kylian Mbappé. "Ik zou zijn carrière wel na willen streven. Maar hem echt zijn? Nee. Ik ben Johan Bakayoko en daar ben ik gelukkig mee. Maar hij is zo compleet. Het is heel mooi om te zien dat hij op ieder aspect zo goed scoort."

De afgelopen periode meldden we al diverse keren over interesse in de talentvolle PSV'er, van onder andere FC Barcelona, FC Bayern München en recenter Arsenal. Toch sluit Bakayoko niet uit ook komend seizoen nog in Eindhoven te bewonderen te zijn. "Op dit moment wil ik vooral gewoon minuten maken op dit EK. Dat is voor mij veel belangrijker dan een transfer. Het is ook echt nooit gezegd dat ik sowieso zou vertrekken bij PSV. Er zullen vast wel clubs langskomen en interesse tonen, maar daar denk ik nu echt totaal niet aan."




Discussieer mee op de forums


Tags

bakayoko frankrijk ontgoocheld arsenal barcelona bayern beantwoordde belgie duitsland mbappe meldden opgegeven recenter torenhoge voorbeschouwende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 dagen geleden
Ik gun je een hoop speelminuten en een paar goals Johan.
+1/-0

2 dagen geleden
Johan zal toch wel snappen dat het niveau van de selectie in België hoger ligt dan bij ons. Dus logisch dat de kans op een basisplaats kleiner wordt.
+1/-0

2 dagen geleden
Of dat niveau van Belgie hoger is betwijfel ik,maar er is wel meer concurrentie van spelers die al verder in hun ontwikkeling zijn.
Zijn tijd komt echter nog wel en een jaartje extra Psv is ook geen straf.
+1/-0

 
2 dagen geleden
Wij hebben geen De Bruyne of Lukaku.
+1/-0

2 dagen geleden
Er zitten niet de minste spelers voor hem.
Los daarvan, ik vraag me af hoe hij het gezegd heeft. Mag hij niet overtuigd zijn van zichzelf en aangeven teleurstelling tonen? Zolang hij niet gaat "muiten".
+2/-0

2 dagen geleden
Hij kan zich alleen manifesteren als hij geluk bij een korte invalbeurt heeft of ruime tijd krijgt, ces't la vi;-)
+1/-0

 
2 dagen geleden
Kansen benutten tijdens je invalbeurten heeft toch niet alleen met geluk te maken? Gewoon de bal erin naaien.?
+2/-1

 
Dus komt hij kwaliteiten tekort? KdB mikt ze ook zo vaak naast, Lukaku noemen ze ook pech en zo vele ervarener dan Baka die grote kansen missen? Laten we wel wezen hè.
+1/-0

 
12 uur geleden
Kansen benutten is ook gewoon een kwaliteit. Simple as it is. Op dat vlak kan/ moet Baka (en veel jongeren) nog veel leren.
+2/-1

 
Met een beetje geluk komt dat wel hè;-)
+1/-0

 
2 dagen geleden
Hij had tegen Oekraïne toch ook echt "het geluk" dat hij de bal op randje 16 voor zijn favoriete been kreeg, maar krulde hem vervolgens naast het doel. Dat soort ballen horen er gewoon in te gaan of in ieder geval op doel, zeker als hij een basisplaats wilt afdwingen en bij PSV wilt behouden. Als rechtsbuiten hoort dat je tweede natuur te zijn en hoor je zo'n schot te kunnen dromen.
+1/-0

2 dagen geleden
Kan iemand mij iets uitleggen? Ik lees hier vaak: een jaar extra PSV is goed/ gunstig. Persoonlijk denk ik dat hij over een jaar zeker niet meer (zelfs minder) waard is dan vandaag gezien de looptijd van zijn contract (2026). Waar maak ik een fout?
+1/-0

 
2 dagen geleden
Het is alleen goed/gunstig als hij dan voor meerdere jaren verlengt. Wat je inderdaad zelf aangeeft heeft hij na volgend jaar nog maar een contract voor een jaar. Het zal deze zomer ongetwijfeld verlengen of vertrekken worden. Ik vermoed dat het dat laatste wordt (mede ook omdat er wordt ingezet op een grote verkoop en PSV met Veerman wil verlengen), maar ik denk dat het voor Bakayoko zelf beter is om nog een jaar hier te blijven.
+2/-0

 
2 dagen geleden
Blijf het wel opvallend vinden. Zijn contract is nog meerdere keren opengebroken en de laatste keer was niet eens zo lang geleden. Vorig jaar ofzo? Zit je nu alsnog met een verlengen of verkopen situatie...

Spelers belonen voor hun ontwikkeling en een contract openbreken begrijp ik wel, maar begrijp het toch minder als je dan een jaar later al in een dergelijke situatie uitkomt, verleng dan ook of voeg een optie voor PSV toe van een jaar.
+1/-0

 
14 uur geleden
Is het feit dat er bij de laatste 'upgrade' geen looptijdverlenging is overeengekomen niet alleszeggend?
+1/-0

2 dagen geleden
Psv zit nog steeds in de situatie dat er een grote verkoop gedaan moet worden(Veerman,Schouten of Bakayoko)wanneer twee van die drie niet gaan zal er ongetwijfeld voor hun contractverlenging in zitten om de seizoenen daarna weer van een verkoop verzekerd te zijn.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake akpom alchemist anthony bakayoko basarnhem brobbey depay dijk frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen nederland oostenrijk oranje reijnders ring rosario schouten simons strijdplan vaio veerman vitesse voetbalprimeur weghorst xavi