Transparent
Inloggen
Sluiten

Manolev blikt terug op "beste periode" bij PSV

1 juli 2024 15:05 - Voetbal international
Foto: Pro Shots

Manolev blikt terug op "beste periode" bij PSV ; image source: Pro Shots

Voetbal International heeft voor VI PRO een kort interview gehad met oud-PSV'er Stanislav Manolev. Directe aanleiding is het treffen van het Nederlands Elftal met Roemenië morgen. Manolev heeft bij CSKA Sofia onder de Roemeense bondscoach Iordanescu gespeeld. Het resulteerde in een kort vraaggesprek waar ook zijn tijd bij PSV in Eindhoven ter sprake kwam.

De rechtsback kijkt met blije gevoelens terug op zijn jaren bij PSV: "Achteraf gezien was mijn periode in Nederland de beste tijd uit mijn carrière. Afgelopen oktober was ik nog in Eindhoven bij de Champions League-wedstrijd tegen Sevilla. Ik ben heel warm ontvangen en het was mooi om zoveel oude bekenden te zien, zoals Marcel Brands en onze teammanager Mart van den Heuvel. Met Mart had ik het nog over mijn tijd als jonkie bij PSV en dat ik altijd a little bit crazy was, haha. Ik weet bijvoorbeeld nog dat Mercedes sponsor werd van PSV. Iedereen mocht toen een auto uitkiezen. Toen wilde ik een Mercedes AMG, maar toen zei Mart: “Nee, die krijg je niet, want dan ga jij veel te hard rijden.” Hij kende me goed, want dan zou ik veel te veel boetes krijgen."

Over zijn aanpassingsproblemen als jonge Bulgaarse voetballer die andere talen nauwelijks beheerste: "Pff, ik sprak bijna geen Engels en helemaal geen Nederlands. Ik kon eigenlijk alleen communiceren in het Servisch met Danko Lazović. Als Fred Rutten iets met me wilde bespreken, moest Danko altijd mee om het te vertalen. Dan begreep ik nog niet alles, maar wel net iets meer. Uiteindelijk ben ik door iedereen heel goed opgevangen. Lazović, Balázs Dzsudzsák en ook Otman Bakkal hielpen me om de stad te leren kennen. Ze lieten me plekken zien waar ik lekker kon eten of een bakje koffie kon drinken."

Manolev werd in zijn tijd bij PSV vaak beschimpt en belachelijk gemaakt door René van der Gijp en Johan Derksen. Zelf ervaarde de Bulgaar dat echter niet zo: "Ik vond het eigenlijk wel grappig. Ik wist dat ik een goede speler was, dus het boeide me niet echt. Het was onderdeel van zijn werk en ik vond dat vrij normaal. In ieder land leveren mensen kritiek, dat is ook in Bulgarije en Engeland zo. Misschien heeft Van der Gijp het iets te veel gedaan, want hij weet zelf ook wel dat hij een ander beeld dan de werkelijkheid van mij schetste. Soms had ik twee assists in een wedstrijd en liet hij alleen een mislukte voorzet zien. Ach ja, grappige dingen, joh. Bestaat het programma nog steeds, ja? Misschien moet ik dan maar eens langskomen om een mooie show met ze op te nemen, haha."

Het volledige interview is hier te lezen.

Meer op Voetbal international




Tags

manolev danko gijp lazovic mercedes aanpassingsproblemen amg bakkal balazs beheerste bekenden beschimpt bit brands bulgaar bulgarije communiceren crazy cska derksen dzsudzsak engeland ervaarde grappig grappige heuvel iordanescu joh jonkie little nederland otman resulteerde roemenie rutten schetste sevilla show sofia sponsor stanislav talen uitkiezen vertalen vraaggesprek

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 dagen geleden
Goeie gozer, geen bijster goede voetballer. Had ook de pecht dat-ie onderdeel uitmaakte van matige, net-niet, PSV-selectie tijdens de "7 magere jaren".

Leuke, sportieve reactie op de, idd ietwat te ver en lang doorgevoerde, semi-hetze bij VI door met name (René van der) Gijp. Zou leuk zijn en de mannen sieren als "Mano" een keer kan worden uitgenodigd. Maar dat zal logisitiek wel een lastig verhaal worden.
+3/-3

2 dagen geleden
Ben altijd wel fan van Manolev geweest. Hadden alle spelers maar zijn werklust en drive. de kritiek werd meer satire en overal over genomen. In mijn ogen zeer onterecht. Wel aardig wat titels verspeeld in die tijd door enorme voorsprongen weg te geven.
+2/-0

2 dagen geleden
Mooi verhaal, mooie vent. En respect hoe hij de 'hetze' vanuit VI oppakt, de enige juiste manier denk ik. Ik zou het prachtig vinden als hij daar een keer aansluit om met z'n allen goed te lachen én om beelden te laten zien dat hij echt wel een balletje kon trappen.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.832 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake akpom alchemist anthony bakayoko basarnhem brobbey depay dijk frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen nederland oostenrijk oranje reijnders ring rosario schouten simons strijdplan vaio veerman vitesse voetbalprimeur weghorst xavi