Transparent
Inloggen
Sluiten

Persconferentie Peter Bosz: "Pepi, Tillman & Bakayoko keren vóór ons trainingskamp terug"

2 juli 2024 13:35
Foto: NvdL

Persconferentie Peter Bosz: "Pepi, Tillman & Bakayoko keren vóór ons trainingskamp terug"; image source: NvdL

Nu de voorbereiding op het nieuwe seizoen van start is gegaan heeft Peter Bosz vanmiddag weer een persconferentie gegeven op De Herdgang. Daarin ging hij in op lopende zaken als nieuwe spelers, het Europees Kampioenschap in Duitsland, het aanstaande trainingskamp van PSV en de internationals.

Over Johan Bakayoko en zijn gebrek aan speeltijd op het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland: "Johan heeft inderdaad heel weinig gespeeld, ik heb wel contact met hem gehad maar natuurlijk is hij teleurgesteld over zijn gebrek aan speeltijd en de voortijdige uitschakeling van België."

Over de fel bekritiseerde Joey Veerman en zijn EK: "Volgens mij zijn het dezelfde journalisten die roepen dat zijn interlandcarriere voorbij is als de mensen die drie weken terug nog riepen dat hij naar Real Madrid kon als opvolger van Toni Kroos. Opportunisme. Daar kan ik niet zoveel mee. Ik heb hem wat met rust gelaten na de wedstrijden tegen Polen en Oostenrijk. Kan me voorstellen dat er gigantisch veel berichten bij hem binnenkwamen. Dus heb ik hem even met rust gelaten. Maar in de dagen na de wedstrijden hebben we wel contact gehad. Ik ben heel benieuwd hoe ze het vanavond gaan doen tegen Roemenië."

Over de transferperiode die gisteren is geopend tot 2 september: "Gaan we telkens hetzelfde riedeltje krijgen, de transferperiode is nog twee maanden open. Ik heb sowieso vertrouwen. Ik weet niet of er jongens wel of niet komen. Maar zoals we naar de selectie kijken en hoe we die er uit willen laten zien, heb ik er alle vertrouwen in dat dit gaat lukken. Maar we hebben natuurlijk ook met andere factoren te maken zoals bijvoorbeeld vertrekkende spelers. Als er jongens gaan moeten die natuurlijk adequaat vervangen worden. En gelet op het seizoen dat we gedraaid hebben, kan ik me heel goed voorstellen dat er aan onze spelers getrokken gaat worden."

Over André Ramalho en zijn transfervrije status: "Zoals het er nu uitziet is Ramalho geen speler van PSV meer. Dit kan nog veranderen, al lijkt het daar op dit moment niet op. Ondertussen zijn we wel op andere paarden aan het wedden. Armel is natuurlijk ook vertrokken als centrale verdediger dus er gaat sowieso wel iets gebeuren in onze defensie. Ik ben ontzettend blij dat Fredrik (Oppegard, red.) het ontzettend goed heeft gedaan bij Heracles en dat Sergiño bij ons blijft. Alleen jammer dat we die laatste pas in de tweede seizoenshelft in kunnen zetten. Maar tot die tijd heb ik er alle vertrouwen in dat we die positie op kunnen vangen met de jongens die hier al zijn."

Over het PSV-duo Joey Veerman en Jerdy Schouten en hun EK: "Ik herkende ze niet helemaal. Normaal gesproken zijn dit jongens die het verschil kunnen maken. Maar zoals in de wedstrijd tegen Oostenrijk herkende ik Joey echt helemaal niet. Ik heb hem in die wedstrijd fouten zien maken die ik hem nog niet eens op de training heb zien maken. Maar dat is dan de neerwaartse spiraal waar die jongen in zit op dat moment. Zwitserland en Oostenrijk maken wel een fantastische indruk dit EK. Geweldig hoe zij zich presenteren in Duitsland."

Na zo'n succesvol seizoen en de consequenties die dat kampioensjaar heeft: "We hebben er plezier in dat we weer gaan beginnen natuurlijk. Maar we weten dat het veel moeilijker gaat worden dan afgelopen seizoen. PSV was verleden jaar al zes jaar geen kampioen geworden. Dus spelers gaan veel makkelijker mee. Dat is nu anders. Ook de tegenstanders gaan zich anders op ons voorbereiden. Iedereen wil van de kampioen winnen, dus we gaan normaal gesproken veel meer moeizamere wedstrijden krijgen komend seizoen."

Over de weggevallen druk ten opzichte van vorig jaar en nu het gebrek aan de Champions League voorrondes: "Er valt voor beide kanten wel iets te zeggen. Het helpt natuurlijk als je eerder verder bent in je voorbereiding. Daar helpen die voorrondes natuurlijk wel bij. Feyenoord had die druk vorige zomer ook niet en juist in die fase liepen ze schade op door diverse gelijke spelen. Wij moeten voorkomen dat ons dit ook gebeurt."

Over de terugkeer van internationals Ricardo Pepi, Johan Bakayoko en Malik Tillman: "Ze gaan mee op trainingskamp naar Duitsland. Voor wat betreft Joey Veerman en Jerdy Schouten hangt het er nog vanaf. Als ze vanavond uitgeschakeld worden gaan ze ook met ons mee op trainingskamp in Duitsland. Zo, niet is het even afhankelijk wanneer het toernooi eindigt om een datum te kunnen koppelen aan hun terugkeer. Of ik vanavond ook voor Roemenië ben? Haha, dubbel natuurlijk. Maar ik heb ze het liefst zo snel mogelijk terug bij ons dus in dat geval zou uitschakeling me niet slecht uitkomen."

Over Lozano en zijn transfer naar San Diego: "Ik was volledig op de hoogte van deze constructie. Het is niet aan mij het hele verhaal te vertellen, maar dat moet je eigenlijk wel kennen om te kunnen oordelen. Ik ben ontzettend blij dat hij nog een half jaar bij ons blijft. Hij wil ongetwijfeld op mooie wijze afsluiten bij deze club. Hij was niet tevreden over het afgelopen seizoen en is zeer gebrand het de komende zes maanden beter te doen. Dat is heel prettig en we kijken er enorm naar uit hoe hij het hier gaat doen de komende maanden."

Over Theo Lucius en zijn betrokkenheid bij het eerste elftal: "Ik ken Theo heel goed. Ik haalde hem destijds als speler ook naar Feyenoord. We hebben hem vorig seizoen ook meegenomen en daar hebben we elkaar echt goed leren kennen. Ik weet hoe hij over voetbal denkt en hoe hij met spelers omgaat. Ik denk dat hij ons komend seizoen heel goed kan helpen. We moeten nooit stil blijven staan, we moeten ons altijd door blijven ontwikkelen. Ook al zijn we heel succesvol geweest afgelopen seizoen, er moet weer een nieuwe dynamiek gaan komen, gaan ontstaan. Dat doe je door vers bloed aan te trekken. En dat hebben we met Theo ook gedaan. Hij komt als vervanger voor Tim Wolf. Abe Knoops vertrekt ook en die gaat normaal gesproken vervangen worden door Kevin Begois. Beiden blijven normaal gesproken wel betrokken bij de club, maar die gesprekken lopen nog."

Over aanstormende jeugdspelers die aan kunnen haken bij het eerste: "Ik heb nu nog geen idee wie de nieuwe Isaac Babadi wordt bij ons. Daarvoor moeten we eerst met die gasten gaan werken. Ik denk dat het om dertien spelers gaat in totaal die bij ons mee komen trainen deze voorbereiding. Niek Schiks is al doorgeschoven als vervanger van Boy Waterman. Tygo (Land, red.) gaat dit seizoen ook veel meer bij ons meetrainen. Maar verder moeten we echt eerst aan de slag om te kunnen beoordelen wie er komend seizoen een rol van betekenis in het eerste elftal gaan spelen."




Discussieer mee op de forums


Tags

duitsland trainingskamp bakayoko joey bosz oostenrijk pepi tillman veerman feyenoord herkende jerdy ramalho roemenie schouten aanstormende adequaat armel babadi begois bekritiseerde belgie betekenis bloed constructie diego dynamiek fredrik heracles herdgang interlandcarriere isaac kampioensjaar knoops kroos lozano lucius madrid malik moeizamere neerwaartse niek oppegard opportunisme paarden polen riedeltje san schiks tim tygo vertrekkende voorbereiden waterman wedden wolf zwitserland

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 dagen geleden
Wijze woorden
+1/-0

3 dagen geleden
Mooi, duidelijk verhaal.
+1/-0

3 dagen geleden
Komt allemaal heel verstandig en genuanceerd over. Hopelijk hoeven we er nooit achter te komen hoe hij reageert als we een aantal wedstrijden onverwacht pinten verspelen😉
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.829 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake akpom alchemist anthony bakayoko brobbey dest dijk frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi