Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: "Geen moment spijt gehad"

2 juli 2024 16:15
Foto: NvdL

Luuk de Jong: "Geen moment spijt gehad"; image source: NvdLLuuk de Jong

Na afloop van de eerste training van PSV stond aanvoerder Luuk de Jong de aanwezige pers te woord. Uiteraard vroegen we hem naar zijn vakantie, het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland, de op toernooien actieve ploeggenoten en zijn verwachtingen voor het komende seizoen.

Of hij verwacht dat titelprolongatie haalbaar gaat zijn en het team niet reeds te verzadigd is door de behaalde landstitel in het afgelopen seizoen: "Nee, dat denk ik niet. We zijn vandaag weer direct met dezelfde focus aan de training begonnen als vorig jaar rond deze tijd. Natuurlijk ligt het gevaar van verzadiging altijd op de loer maar ik denk niet dat dit voor ons ook het geval is. Als ik naar dit team kijk, denk ik ook dat ik voor mijn ploeggenoten spreek. We gaan er weer een heel mooi seizoen van maken, daar ben ik van overtuigd, ja."

Vrijwel het gehele afgelopen seizoen was het een nationale discussie of Luuk de Jong niet terug moest keren in het Nederlands Elftal, zeker gelet op de vorm die hij bij PSV etaleerde het afgelopen seizoen was het toch eigenlijk ondenkbaar dat de PSV-spits niet mee zou gaan naar Duitsland. "Ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik heb de afgelopen vakantie gebruikt om weer volledig op te laden, ben samen met mijn vrouw en kinderen lekker op vakantie gegaan en ben goed uitgerust. En gisteren weer op volle kracht begonnen bij PSV. Ik ben blij met zoals het afgelopen seizoen en deze zomer zijn verlopen en kijk enorm uit naar het komende seizoen."

Teamgenoten Johan Bakayoko, Ricardo Pepi en Malik Tillman zijn vroegtijdig uitgeschakeld van respectievelijk het Europees Kampioenschap en de Copa América. Vooral Johan Bakayoko en Malik Tillman kregen zeer beperkt de tijd zichzelf te bewijzen in de shirts van hun nationale teams. "Ik heb gisteren Frankrijk-België gezien, dat was wel een hele bijzondere wedstrijd zachtst gezegd. Helaas speelde Johan niet in die wedstrijd, maar het is een supertalentvolle speler en ben er zeker van dat zijn tijd nog wel komt. Heb tussen de wedstrijden door ook wel contact gezocht en dan probeer ik zijn reservebeurt ook te relativeren. Maar het is niet makkelijk voor een ambitieuze jongen als Johan. De Copa América heb ik eigenlijk helemaal niks van gezien. Die wedstrijden worden hier 's nachts gespeeld en dan probeer ik doorgaans toch wel gewoon te slapen, haha. Maar ik volg de uitslagen wel en heb vanochtend ook direct contact gezocht toen ik zag dat ze verloren hadden van Uruguay en daardoor al uitgeschakeld zijn. Die jongens zijn natuurlijk teleurgesteld, maar we kijken er vanzelfsprekend enorm naar uit ze weer hier in Eindhoven te verwelkomen!"

Ook Joey Veerman en Jerdy Schouten zijn nog actief op het EK. Met name Joey Veerman krijgt het zwaar te verduren na matige wedstrijden tegen met name Polen en Oostenrijk. "Ik denk dat we hem het beste met rust kunnen laten. Iedere speler heeft wel eens zo'n periode in zijn carrière dat alles tegenzit en helemaal niks lukt. Joey heeft dat nu. Supervervelend voor hem dat dit op een eindtoernooi gebeurt natuurlijk. Maar Joey is een geweldige voetballer en ik ben er zeker van dat hij hier ook weer sterker van terugkomt. Ik volg de wedstrijden natuurlijk wel met bovenmatige interesse. De meesten van de jongens ken ik en heb ik mee samengespeeld. Dan is het leuk die wedstrijden te volgen. Maar verder ben ik gewoon als fan aan het kijken en hoop ik natuurlijk dat het Nederlands Elftal gewoon zo ver mogelijk komt."
Discussieer mee op de forums


Tags

joey jong bakayoko duitsland malik tillman veerman belgie bovenmatige etaleerde frankrijk jerdy kinderen laden landstitel loer nachts ondenkbaar oostenrijk pepi polen reservebeurt schouten slapen supertalentvolle supervervelend terugkomt titelprolongatie uruguay verzadigd verzadiging vroegen zachtst

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Groot gelijk Luuk, je had toch geen minuut speeltijd gehad van die rooie. Lekker uitrusten en van je gezin genieten en dat weer vol ertegenaan!
+3/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake bakayoko basarnhem brobbey dest dijk feyenoord frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten sepp simons strijdplan vaio veerman vitesse weghorst xavi