Transparent
Inloggen
Sluiten

Guus Til: "Niet echt bezig geweest met het EK"

2 juli 2024 16:51
Foto: NvdL

Guus Til: "Niet echt bezig geweest met het EK"; image source: NvdL

Ook Guus Til stond na afloop van de eerste training in de voorbereiding op het nieuwe seizoen de aanwezige journalisten te woord op De Herdgang in Eindhoven. We spraken de middenvelder over het afgelopen seizoen, zijn vakantie en het mislopen van het Europees Kampioenschap. Ook bespraken we de prestaties van zijn teamgenoten die nog actief zijn of zijn geweest op het EK en de Copa América.

Over het Europees Kampioenschap en het mislopen van een uitverkiezing en of hij angstvallig zijn telefoon in de gaten hield na het afhaken van Frenkie de Jong om geen telefoontje van bondscoach Ronald Koeman mis te lopen: "Nee, daar ben ik eigenlijk geen moment mee bezig geweest. Natuurlijk hoopte ik de dagen voorafgaand aan de bekendmaking van de EK-selectie dat ik er bij zou zitten. Misschien tegen beter weten in maar je weet natuurlijk nooit. Zeker gelet op het seizoen dat we hier gedraaid hebben denk ik dat ik geen slechte keuze zou zijn geweest voor dit team. Maar nee, kon het redelijk gemakkelijk van me af zetten en ging ook graag lekker op vakantie. Ik verwachtte verder ook geen telefoontje na het afhaken van Frenkie de Jong, dat is toch veel meer een controleur dan dat ik ben. Uiteraard was ik graag meegegaan naar Duitsland maar ik kan er ook prima mee leven dat ik er niet bij ben."

Hoe volgt Guus Til dan nu het Europees Kampioenschap? "Eigenlijk gewoon hetzelfde als jullie, denk ik. Als fan. Natuurlijk wel op een iets andere wijze, veel van die jongens ken ik en heb ik ook mee samengespeeld. Dat maakt het wel iets anders. Maar ik zit dadelijk gewoon lekker met het bord op schoot de wedstrijd van Nederland tegen Roemenië te kijken, samen met mijn vriendin thuis."

En wat weegt dan zwaarder voor de middenvelder? De vroege terugkeer van Joey Veerman en Jerdy Schouten of Europees Kampioen worden? "Haha, dat is een onmogelijke keuze. Natuurlijk denk ik dat ik voor de hele groep spreek als ik zeg dat we hopen dat ze zo snel mogelijk terugkomen. Wat dat betreft hebben Ricardo Pepi, Malik Tillman en Johan Bakayoko al het goede voorbeeld gegeven. Maar, nee, ik hoop toch dat we als Nederland zijnde gewoon verder komen vanavond."
Discussieer mee op de forums


Tags

til jong nederland telefoontje angstvallig bakayoko bespraken bord controleur dadelijk duitsland herdgang jerdy joey koeman malik onmogelijke pepi roemenie schouten tillman uitverkiezing veerman weegt zwaarder

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.
PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.835 fans gingen je al voor.
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi