Transparent
Inloggen
Sluiten

Schouten & Veerman met Oranje naar kwartfinale

2 juli 2024 19:55
Foto: Pro Shots

Schouten & Veerman met Oranje naar kwartfinale; image source: Pro Shots

Jerdy Schouten en Joey Veerman zijn er vanavond met Oranje in geslaagd de kwartfinales van het Europees Kampioenschap in Duitsland te bereiken. Dankzij goals van oud-PSV'ers Cody Gakpo en twee keer Donyell Malen was het Nederlands Elftal met 3-0 te sterk voor Roemenië, dat zich met name in de openingsfase kranig verweerde. Jerdy Schouten werd na een zeer sterke driekwart wedstrijd voortijdig naar de kant gehaald en vervangen door zijn ploegmaat bij PSV Joey Veerman. Die leek gaandeweg zijn wedstrijd vorderde weer wat van zijn bravoure en was dichtbij een goal. Zijn inzet verdween net voorlangs het Roemeense doel over de achterlijn.

Door de overwinning mag het Nederlands Elftal zaterdag weer afreizen naar het Olympiastadion in Berlijn. De vierde kwartfinale van dit EK wordt om 21:00 uur afgetrapt. De tegenstander wordt vanavond na de laatste achtste finale bekend, als groepsgenoot Oostenrijk het heeft opgenomen tegen Turkije. 

Daarmee lijkt een terugkeer van Joey Veerman en Jerdy Schouten vóór aanvang van het trainingskamp in Duitsland met de ploeg van Peter Bosz uitgesloten. Zoals vanmiddag bekend werd gemaakt op de eerste persconferentie van het nieuwe seizoen, zijn de drie andere internationals van PSV Johan Bakayoko, Ricardo Pepi en Malik Tillman op tijd terug om met de selectie af te reizen naar Klosterpforte in Duitsland. 
Discussieer mee op de forums


Tags

schouten veerman duitsland jerdy joey oranje aanvang achterlijn bakayoko berlijn bosz bravoure cody driekwart gaandeweg gakpo groepsgenoot klosterpforte kranig kwartfinales malen malik olympiastadion oostenrijk openingsfase pepi ploegmaat roemenie tillman trainingskamp turkije verweerde voorlangs vorderde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden (gewijzigd)
Scouten (en Galpo) speelde een dijk van een wedstrijd. Snapte de wissel van hem (en van Ake) niet eerlijk gezegd maar begreep achteraf dat dit was om hem te sparen ivm zijn gele kaart eerder. De winnende coach heeft echter altijd gelijk. Die van der Ven rent net zo snel als Carl Lewis destijds.
+2/-3

 
3 weken geleden
Nee dat klopt niet, dat was een aanname van 1 van de analisten. Koeman zei na afloop dat Schouten aangaf dat hij lichte klachten had en Aké was ook nog niet volledig hersteld van zijn blessure, vandaar de wissels.
+1/-0

 
3 weken geleden
Was je dronken of gewoon dikke vingers?🙃
+2/-1

 
3 weken geleden
Wat moet ik met een dergelijk rare oneliner?
+1/-1

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Goede overwinning op een heel slecht Roemenië.Na de mooie 1-0 van Gakpo was de wedstrijd eigenlijk al klaar.Weg naar de finale ligt open met Oostenrijk of Turkije en daarna Engeland of Zwitserland.Een derde plek in de groep en in het makkelijke deel van het schema belanden is eigenlijk wel heel veel geluk hebben.
+2/-0

 
3 weken geleden
Op het moment dat je gaat denken dat de weg open ligt gaat het fout. Zo ging het 3 jaar geleden ook met enkel nog Tsjechië en Denemarken op ons pad. Nou de eerste horde kwamen we al niet voorbij.

We hebben tegen Oostenrijk gezien dat ze iedere wedstrijd vol gas moeten geven en een fatsoenlijke pot op de mat moeten leggen om de tegenstander te kunnen verslaan. Dit was notabene pas onze eerste goede wedstrijd. Dus alle hens aan dek tegen de Turken en maar weer hopen dat Gakpo een goede dag heeft. Koeman kan wel zeggen dat we zonder een goede Memphis niet ver komen, maar de realiteit is dat we al twee eindtoernooien volledig afhankelijk zijn van onze Cody.
+5/-0

3 weken geleden
Oei, oei, bij onze vrienden van de BBC werd Schouten nog even apart belicht vanwege zijn sterke spel en dat alles bij hem begon (met beelden). Zal best lastig worden om hem te behouden denk ik
+6/-0

 
3 weken geleden
Daarom kijk ik ook naar dit EK met gemengde gevoelens. Bij PSV hebben we met Schouten Veerman eindelijk een zeer goed en slim middenveld dat echt het hart van dit PSV is, maar als beide verkocht worden dan koop je vervangers niet zo maar terug.
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik ben vol vertrouwen over Saibari bijvoorbeeld. Toen Xavi wegging waren we ook bang dat PSV zou imploderen. We gaan het zien of ze gaan en wie er vervolgens voor terug zouden komen.
+4/-0

 
3 weken geleden
Ik ben ook zeer positief over Saibari maar speelt hij niet wat dichter bij het doel dan Veerman en Schouten ? Ik zie Saibari eerder Til vervangen dan Schouten of Veerman.
+3/-1

 
3 weken geleden
In een recent interview in VI gaf Saibari aan van nature een typische nummer 8 te zijn. Bosz heeft daar laatst ook iets over gezegd. Hij heeft een enorm loopvermogen en meer power dan Veerman.
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik vrees dat hij in september niet meer bij ons speelt door dit spel. Van de andere kant, ik geniet echt van zijn spel, ook bij oranje. Zoveel rust, inzicht en slimheid. Is moeilijk te vervangen.
+1/-0

3 weken geleden
Ben wel blij dat Koeman onze Joey "gewoon* liet invallen en niet uit medelijden bij één 3-0 stand. Moet er niet aan denken wat er gebeurd was als die Roemenen per ongeluk gelijk gemaakt zoud3n hebben😱
+2/-0

 
3 weken geleden
……door een tekorte terugspeelbal van Veerman😂
+1/-0

3 weken geleden
Hoor je iemand nog over Frenkie de Jong met z'n postbode-voetbal. Die hebben we na de geweldige wedstrijd van Jerdy Schouten gisteren helemaal niet meer nodig.
+3/-0

 
3 weken geleden
Tegen Oostenrijk kon je duidelijk zien dat Frenkie juist heel erg gemist werd, het niveau van Schouten en vooral Veerman in die wedstrijd was niet best. Vooral Veerman kan zich nog niet meten met het niveau van Frenkie.
+2/-0

3 weken geleden
Goeie pot van Schouten! De 1-0 was natuurlijk ook lekker ingeschoten door Gakpo en niet al te sterk gekeept, maar het begint allemaal met de versnelling van Schouten en het inspelen van Simons tussen de linies.

Verder is het natuurlijk na zo'n wedstrijd altijd de vraag "waren wij nou zo goed, of zij zo slecht?". Na de wat paniekerige openingsfase, hebben de Roemenen niks meer te vertellen gehad, een paar kleine momentjes uitgezonderd. Ik denk dat wij uitstekend gebruik hebben gemaakt van de ruimte die zij boden om in te voetballen, en dat we uiteindelijk kunnen concluderen dat we tegen een land uit de C-categorie in Europa een prima resultaat hebben behaald met goed voetbal (net als in de voorbereiding tegen IJsland).

Nu door naar Turkije, die gooien er (net als Oostenrijk) behoorlijk wat energie in, dus even afwachten hoe dat zaterdag gaat uitpakken. Maar in principe zou dat natuurlijk nooit een probleem mogen worden.
+2/-0

 
3 weken geleden
Ik denk dat vooral Nederland zo goed was en die Roemenen er slecht uit liet zien.
Met gewoon normaal positiespel maakt ook Turkije echt geen schijn van kans, want die zijn tegen Portugal en ook gisteren gewoon weg gespeeld.

Daarna lijkt iedere tegenstander die er dan nog in zit mij wel een maatje te groot voor dit oranje.
+1/-0

3 weken geleden
Het is wel erg teleurstellend dat de twee spelers die twee megaklappers moeten worden deze zomer zo zwak/niet presteren op het EK. Voor Bakayoko hoopte ik op een Gakpo scenario van afgelopen WK. Over Veerman hoeven we het helemaal niet te hebben. Bij een goed EK hadden die twee samen 80 miljoen op kunnen leveren. Nu moeten we eerder denken aan 60 (puur fingerspitzengefühl). Voordeel is dat we de centen niet nodig hebben. Dus ik hoop dat PSV ze niet verkoopt als er geen megabod komt.
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Denk dat de status van Bakayoko echt niet gewijzigd is na dit EK. Staat er gewoon heel goed op en de gehele Europese top schijnt achter hem aan te zitten. Het zou mij behoorlijk tegenvallen als we een bedrag van onder de €50 miljoen voor hem vangen. Veerman is daarentegen wel in aanzien en waarde gedaald lijkt me. Voor alle partijen lijkt het me beter om nog een jaartje te blijven zodat hij in de 8 wedstrijden CL(hopelijk meer) kan laten gelden
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik hoop ook op een grote verkoop van Baka, maar hij heeft bijna niet gespeeld en dus ook niet gefaald. Prijs is niet omhoog gegaan, maar vermoed ik ook niet naar beneden.

Ben vooral benieuwd watVeerman gaat doen. Die is toch wel een beetje op zijn plek gezet. 8 CL-wedstrijden bij PSV zouden hem god doen.
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Ik zou het persoonlijk helemaal niet erg vinden als deze twee jongens nog bij PSV blijven. Joey Veerman is voor PSV een uitstekende speler, maar ik denk dat dat niveau wel ongeveer zijn plafond zal zijn. Natuurlijk kan hij voor het avontuur kiezen, of voor een sterkere competitie, maar hij zit bij PSV op zich prima op zijn plek. Clubs van het kaliber Real Madrid, Arsenal, Bayern of PSG zou zich nooit voor hem gemeld hebben, en na het EK natuurlijk helemaal niet meer.

Bakayoko is nog ontzettend jong, en heeft het afgelopen seizoen een enorme sprong gemaakt t.o.v. zijn debuutseizoen onder RvN het jaar ervoor. Als hij blijft, gaan we daar ontzettend veel plezier aan beleven. Ondanks zijn gebrek aan speeltijd op het EK, denk ik dat de echt grote clubs het met hem wél aandurven. Daar komt hij dan echter binnen als een rookie, zonder echte status. Een extra jaar bij PSV kan hem nog meer body en ervaring geven.

Voor PSV is er ook een risico. Als hij geblesseerd raakt, of juist in een dip komt na een heel jaar ontzettend veel gespeeld te hebben, dan gaat zijn transferwaarde juist omlaag. En aangezien PSV eigenlijk elk jaar een goeie verkoop nodig heeft om zijn begroting te sluiten, denk ik dat onze directie toch ergens ook wel hoopt op een mooie transfer van Bakayoko.
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik denk serieus echt niet dat PSV het plafond van Joey Veerman is. Hij is van beste speler bij een middenmoter in no time beste speler van de kampioen geworden. Was direct na zijn komst van toegevoegde waarde en is enorm gegroeid bij PSV. Heeft zich ook in meerdere CL wedstrijden bewezen. Zijn inzicht en passing zijn van wereldklasse. Verdedigen is niet zijn sterkste kant, maar kwam als mooi weer voetballer naar PSV en maakt nu ook iedere wedstrijd vuile meters. Ik denk juist dat hij op een hoger niveau nog beter kan laten zien wat hij in huis heeft.

Bij Bakayoko heb ik juist veel meer twijfels. Als ik hem vergelijk met het laatste seizoen van Gakpo, dan zie ik een groot verschil. Gakpo had een betere actie, beter schot, doelgerichter, was veel bepalender in belangrijke wedstrijden (inclusief WK!). Bij Gakpo zie je dan ook dat hij nu nog beter is dan toen. Ik zeg niet dat Bakayoko niet dezelfde ontwikkeling door kan maken, maar op een of andere manier had ik daar bij Gakpo veel minder twijfels bij.
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Gakpo was dan ook 23 toen hij naar Liverpool vertrok. Bakayoko is net 21 geworden. Nogal een verschil
+2/-0

 
2 weken geleden
Misschien een beetje voorbarig mbt. Baka. Hij is 2 jaar geleden naar de PSV1 selectie gegaan en speelt zeg ruim een jaar in de basis. Als je dan naar zijn cijfers kijkt zijn die indrukwekkend, eind komend seizoen lijkt me een beter ijkpunt nu hij pas 1.5 jaar in PSV1 speelt. Uiteindelijk gaat het, zoals jij betoogt, om de ontwikkeling en dat de grafiek omhoog blijft gaan. Het kàn mentaal(!) wel eens een heel moeilijk jaar voor hem worden, alles tot nu toe is Hosanna. Het verwachtingspatroon is intussen heel hoog geworden, ze zullen hem meer als een bepalende speler gaan zien, en dat zal meer druk op hem leggen. Voetballen kan ie wel, maar 50% zit tussen de oren. We gaan het zien.
+1/-0

 
2 weken geleden
De vergelijking is veel eerlijker te maken door naar de cijfers te kijken toen ze dezelfde leeftijd hadden. Gakpo kwam op zijn leeftijd niet in de buurt van de cijfers die Bakayoko vorig seizoen kon overleggen. Al helemaal niet als je je alleen blind staart op het aantal doelpunten en assists en niet kijkt naar achterliggende cijfers. Dat 'tikkie terug' waar je constant over begint bij Bakayoko is in ieder geval allang achterhaald
+3/-0PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi