Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV en FC Utrecht akkoord over Flamingo

5 juli 2024 14:55
Foto: Pro Shots

PSV en FC Utrecht akkoord over Flamingo; image source: Pro Shots

PSV en FC Utrecht hebben een nagenoeg volledig akkoord bereikt over de aankoop van Ryan Flamingo. De Eindhovenaren maken naar verluidt een kleine negen miljoen euro over naar FC Utrecht, een bedrag inclusief de mogelijk extra te verdienen bonussen. Er gonsden al maanden geruchten over een transfer van de centrale verdediger naar PSV, nu lijken beide clubs elkaar dan toch gevonden te hebben. De in Almere geboren verdediger wordt normaal gesproken dit weekend nog medisch gekeurd, zodat hij maandag aan kan sluiten bij de eerste training.

De speler werd het afgelopen seizoen gehuurd van Italiaanse laagvlieger Sassuolo, met daarbij een optie tot koop. Die lichtte de club na afloop van vorig seizoen maar al te graag, met de bedoeling hem deze zomer voor een hoger bedrag weer van de hand te doen. De speler was enkele jaren geleden ook al in beeld bij PSV en destijds voor een aanzienlijk lager bedrag op te pikken dan de Eindhovenaren nu overmaken naar de Domstad. Het was zijn zaakwaarnemer die hem toen in Eindhoven aanbood, maar PSV leek niet volledig overtuigd van zijn kwaliteiten. Dat is inmiddels wél het geval.

De Eindhovense club denkt dat er nog voldoende rek zit in de centrale verdediger die ook op het middenveld en de rechtsbackpositie goed uit de voeten kan. PSV lijkt zich sowieso met name te oriënteren op multifunctionele spelers die op meerdere posities inzetbaar zijn. Flamingo is daar geen uitzondering op. Hij komt in eerste instantie als vervanger van André Ramalho, die de club nog steeds niet heeft geïnformeerd over zijn beslissing omtrent zijn toekomst. Daarnaast is PSV nog in gesprek met Liverpool over een transfer van Sepp van den Berg, al lijkt dat een traject van de lange adem te worden.

Ryan Flamingo is na Couhaib Driouech de tweede aanwinst deze week die PSV lijkt te gaan versterken. De vleugelaanvaller van Excelsior werd vandaag al medisch gekeurd, de medische keuring van Flamingo moet dit weekend dus nog plaatsvinden, zodat de multifunctionele verdediger maandag al aan kan sluiten bij de training van PSV.




Discussieer mee op de forums


Tags

flamingo utrecht aanbood berg couhaib driouech excelsior gonsden keuring laagvlieger lichtte liverpool ramalho rechtsbackpositie rek sassuolo sepp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 dagen geleden
Best een dure transfer maar ook een talentvolle jongen. De scouting zal zeker wel positief over Flamingo zijn. Benieuwd wat hij ervan gaat maken.
+2/-0

 
4 dagen geleden
Nu hopen op sepp van den Berg en dat schouten en veerman blijven.

Er zal iemand verkocht moeten worden zoals bij elke nederlandse topclub dus hopelijk bakayoko voor veel geld.

Psv is al salaris ruimte aan het maken dankzij sambo, van Aanholt, ramalho, Waterman en vd winter lozano.
+1/-0

4 dagen geleden
Ik vind het heel veel geld…. Als ik hem zag schutteren tegen GAE notabene….. houd ik mijn hart vast….. 9 miljoen…..🙄🙄🤔🤔tijd zal het leren….
+1/-0

 
3 dagen geleden
Ik neem aan dat er nog een echte top-verdediger komt, vooral voo de 8 CL-wedstrijden en de wedstrijden tegen Ajax en Feyenoord. Wil je de nr-1 positie echt in handen gaan houden lijkt me dat wel een must. Een nieuwe Alex of zo.
+1/-0

4 dagen geleden
Ik vind het veel geld, hoewel ik moet toegeven dat ik hem niet veel aan het werk heb gezien. Ik ga er van uit dat PSV dat wel heeft gedaan en weet wat ze doen.
+1/-0

 
3 dagen geleden (gewijzigd)
Erg veel geld - zeker als je hem niet erg lang geleden voor een fractie kon ophalen. Utrecht heeft minder dan 3M betaald? Maar goed, gedeelte zal bonuses zijn, etc en als je er echt vertrouwen in hebt dan iig een jonge NL speler dat heeft ook zijn charme. Wat meer buitenlandse scouting zou ook niet gek zijn.

Edit: Hmm volgens VI zou de 9m exclusief bonuses zijn - wow. Meer dan Timber? Dat lijkt echt teveel van het goede?
+1/-0

 
3 dagen geleden
Brands deed dit in zijn periode als TD ook. Die ging ook graag voor Nederlandse spelers en/of spelers uit de Eredivisie. En misschien dat het mee speelt dat je nu financieel wat meer kan lijden dat men dit soort bedragen nu sneller neer telt. Als ze het goed zien, fijn. Maar ik zou denken dat je voor zoveel geld wat meer zekerheid kan kopen. Lang was iets duurder. Schouten kostte ongeveer net zo veel.
+1/-0

 
3 dagen geleden
Een vergelijkbaar bedrag als Pepi bedoel je. Schouten was zelfs duurder dan Lang.
+1/-0

 
3 dagen geleden
Het ontloopt elkaar niet veel volgens mij. Een snelle Google zoekopdracht zet Schouten op 12 miljoen excl. en Lang op 12 miljoen incl. Pepi 10. Geen idee hoe die bonussen opgebouwd zijn en of de bedragen helemaal kloppen. Punt is meer dat dit wat mij betreft meer verantwoorde transfersommen waren, in ieder geval voor Schouten en Lang. Goed, we gaan het zien. De deal lijkt bijna beklonken en dan gaan we komend seizoen zien of het een goede is.
+1/-0

3 dagen geleden
Ik zie in hem eerder een stand in op het middenveld dan de rcv die ze nog willen aantrekken.
Als verdediger zit ie me iets te vaak op zijn gat.
En je moet zolang mogelijk recht op blijven staan want als je zit of ligt kun je niets meer
+1/-0

3 dagen geleden
Ik heb recent gelezen dat PSV de nieuwe Max Wiefer niet wilde missen. Maar €9mln? Kom op zeg. Dat is 30x meer dan Wiefer volgens mij heeft gekost. Ik vind het schandalig veel geld voor iemand die nog niets bewezen heeft. Ik mag hopen dat onze scouting diamanten augen heeft.
+1/-0

 
Stewart doelde daarmee uiteraard ook niet op spelers die uitblinken in de subtop van de Eredivisie, maar op (jonge) spelers die nog in de KKD actief zijn. De transfer van Flamingo nu met Wieffer gaan vergelijken is natuurlijk niet terecht.
+1/-0

21 uur geleden
Mag hopen, dat ze nog interesse hebben in Stefan De Vrij, klasseverdediger en loopt uit zijn contract bij Inter.
+1/-0

 
Heeft nog een contract voor een jaar terwijl Inter een optie heeft om dat met nog een jaar te verlengen. Met het salaris wat hij nu krijgt en het EK dat hij nu speelt kun je het vergeten dat hij voor PSV haalbaar is.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.833 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

ake akpom bakayoko basarnhem brobbey dest dijk frankrijk gakpo geertruida gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje reijnders ring rodriguez rosario schouten simons strijdplan vaio veerman vitesse waarheid weghorst xavi