Transparent
Inloggen
Sluiten

Oranje met verlenging in zicht uitgeschakeld

10 juli 2024 22:53
Foto: Pro Shots

Oranje met verlenging in zicht uitgeschakeld; image source: Pro Shots

Nederland is er niet in geslaagd de finale van het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland te bereiken. Lang leek de wedstrijd tegen Engeland op een verlenging af te stevenen, tot de blessuretijd van de tweede helft aanbrak en de ingevallen Ollie Watkins de 2-1 binnenschoot namens de Engelsen. Nederland was via oud-PSV'er Xavi Simons al vroeg in de wedstrijd op voorsprong gekomen via een wonderschoon doelpunt. Engeland kwam tien minuten na de openingstreffer op gelijke hoogte via een door Harry Kane benutte penalty. Daardoor wacht zondag niet de EK-finale in het Olympiastadion van Berlijn maar een enkeltje huiswaarts morgen.

Door de nederlaag van Oranje, waar Jerdy Schouten in de basis begon en Joey Veerman na een half uur in mocht vallen voor de geblesseerde Memphis Depay, is het EK-sprookje van het PSV-duo vanavond in Dortmund aan flarden geschoten. Het team van Ronald Koeman keert normaal gesproken morgen huiswaarts en begint dan aan hun vakanties met een behoorlijke kater. Zo ook Joey Veerman en Jerdy Schouten, die normaal gesproken na het trainingskamp van PSV in Klosterpforte terug bij de selectie van Peter Bosz.
Discussieer mee op de forums


Tags

oranje verlenging engeland huiswaarts jerdy joey nederland schouten veerman berlijn bosz depay dortmund duitsland flarden kane kater klosterpforte koeman ollie olympiastadion simons sprookje trainingskamp vakanties watkins wonderschoon xavi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Scheids slaapt lekker in zijn Engelse pyjama te brommen dat Duitsland er ook uitligt en fijn Nederland aan een uitschakeling heeft geholpen.
+3/-2

2 weken geleden
Spijtig, de eerste helft wat geluk om niet op achterstand te komen, de tweede de pech om niet te winnen. De penalty kun je geven, maar om te VARren wat zwaar. Dan had je er wel meer moeten geven. Als je zo zwaar aan de regels tilt moet je Bellingham (protesteren) en Saka (Schwalbe) wegsturen met twee gele kaarten. Al met al verdienden beide ploegen niet zo ver te komen in het toernooi en is de kans groot dat Spanje wint.

Veerman redelijk gespeeld en een goede vrije trap waar bijna de winst uit kwam. Schouten weer sterk, maar zou idealiter toch wat minder laatste man moeten zijn en wat meer naar voren moeten spelen. Bij de laatste goal was hij wel wat ongelukkig. Sowieso klopte de verdediging vaak niet. Bij de penalty 4 man om een schot te blokken en Kane vrij, totdat Dumfries ingrijpt.
+3/-0

 
2 weken geleden
Toen Engeland 15 minuten lang druk ging zetten kwam het NL-elftal er bijna niet meer onderuit. IK snap niet wat hun coach in de rust tegen ze gezegd heeft, maar door ze weer walking football te laten spelen kon NL weer in de wedstrijd komen.
+2/-1

 
7 dagen geleden (gewijzigd)
Onzin natuurlijk, door de wissel Memphis voor extra middenvelder (Veerman) stond het gewoon goed bij oranje en was het gewoon zeer moeilijk er doorheen te voetballen voor Engeland. Dat was zelfs al het laatste stukje van de eerste helft zichtbaar. Ik denk dat Nederland daar juist op moet voortborduren maar dan wel met wat meer stootkracht voorin. Het is in ieder geval duidelijk dat de absentie van Memphis duidelijk de stabiliteit en organisatie ten goede komt, jammer dat we daar pas in onze laatste wedstrijd van het Ek achter zijn gekomen
+2/-0

 
7 dagen geleden
De wissel Memphis voor Veerman was in minuut 35.
+1/-0

 
7 dagen geleden (gewijzigd)
De wissels hadden wel degelijk invloed. Veerman voor Memphis is meer voetbal in de ploeg en iets meer vermogen op het middenveld terwijl je met Weghorst voorin de rest van achteruit kon laten aansluiten.
+1/-0

2 weken geleden
Schouten beste van het veld wat mij betreft. Hopelijk blijft die zelf nog graag bij PSV, anders komt er vast een grote club die hem graag overneemt..
+5/-0

 
2 weken geleden
Schouten wordt waarschijnlijk door een grote club bij PSV weggekocht. Dan zouden we de stille motor van ons team kwijt raken. Ik vind Schouten voor PSV misschien ook wel de belangrijkste speler omdat hij ervoor zorgt dat alles bij elkaar past.
Onze TD kan vol aan de bak, helemaal als Veerman ook nog wordt weggekocht.
+3/-1

2 weken geleden
Wedstrijd die beide kanten op kon maar waar de gelukkigste heeft gewonnen.Penalty kun je geven.Aan de scheids lag het niet dat Nederland verloor.Er is maar 1 land dat terecht Europees kampioen gaat worden en dat is Spanje.
+5/-0

7 dagen geleden (gewijzigd)
Doozonde want als je een keer de finale had kunnen behalen was het wel dit keer. Werkelijk alles zat mee met de loting. Wat mij betreft zijn er wel een paar dingen duidelijk geworden dit tournooi: 1) het onbeert NL al jaren aan een spits (Memphis heeft veel goals gemaakt maar is de Memphis niet meer van aan het begin van zijn carriere) 2) NL komt er niet aan te pas due moment dat de tegenstander met 5 verdedigers gaat spelen. Engeland switchte continu van 4 naar 5 3) we zijn te afhankelijk van een bevlieging van Gakpo 4) we hadden te weinig power op het middenveld en voorin, mede door vele blessures 5) de Vrij was onze beste man samen met Cocy (af en toe) en Schouten. Ake was tot gisteren ook redelijk tot goed maar zwom gisteren, met name in de 1e helft.

Al met al hebben we echt het maximale uit deze groep gehaald. Koeman is wat mij betreft meet dan geslaagd voor zijn examen. Niks geen gezeik zoals destijds met van Gaal. En dat ondanks continu aanhouden irritante maar vooral domme vragen van met name Valentijn D. Er zit genoeg talent in deze groep wat kan doorgroeien. ik zie de toekomst met vertrouwen tegemoet.
+1/-0

 
7 dagen geleden
Zal wel vloeken in de PSV parochie zijn, maar ik ben groot fan van Don Valentino D. It takes a cynic to know one, heerlijk!
+2/-1

7 dagen geleden
Het slechtste nieuws van dit toernooi is waarschijnlijk toch niet de uitschakeling, maar wel dat we Schouten waarschijnlijk niet meer kunnen behouden, daar gaat de echte top aan trekken, dat kan niet anders. De keerzijde is dat we Bakayoko en Veerman, ondanks zijn sterke comeback, nog een jaartje mee op tournee door Europa kunnen nemen. En bijkomend voordeel, ik denk niet dat er nog iemand in de staf overweegt om Memphis nu of in de nabije toekomst naar Eindhoven te halen..
+1/-0

 
7 dagen geleden
Met name je laatste zin: ik mag het hopen dat we hem laten lopen inderdaad. Denk dat hij qua 'karakter' ook niet in de huidige groep past. Teveel overal en nergens lopen maar helaas niet (meer) voldoende presteren.
+2/-0

7 dagen geleden
Nou Tony, wat mij betreft is Koeman volledig gezakt, het hele toernooi al. Ben wat dat betreft blij dat hij gisteren zijn ongelijk heeft bewezen met zijn keuzes. Als je als team erin slaagt om dit Engelse elftal dat het hele toernooi nog geen fatsoenlijk spel heeft laten zien zo makkelijk te laten voetballen een eerste helft klopt er van je tactisch plan al helemaal niks. Continu vast blijven houden aan vergane glorie, geen fatsoenlijke aanval laten zien.
Het ontbreekt niet perse aan gebrek aan kwaliteit van de spelers, wel aan de wil om er iets van te maken. Dat heeft Koeman niet. Hij zet spelers op posities waar ze niet horen en dus ook niet renderen, ik ben eigenlijk wel helemaal klaar met Koeman, waar jij die positieve noot vandaal haalt is mij ook niet helemaal duidelijk.

Schouten gaat verwacht ik niet weg, die kan beter nog een jaartje langer blijven voor zichzelf en voor ons.
+3/-3

 
7 dagen geleden (gewijzigd)
Wat je zegt mbt Schouten kan ik niet plaatsen. Als er iemand is opgevallen is hij het wel. Inzake Koeman: hij werkt met een selectie waarin het ontbreekt aan: natuurlijke leider(s), complementair middenveld, echte topspelers, een spits en zo kan ik nog wel even doorgaan. Als je met deze middelmatige selectie (waarbij een aantal potentiele 'toppers' de ervaring ontbreken), geholpen door een gunstige loting, zover komt heb je het naar mijn bescheiden mening goed gedaan. NL wist zich geen enkele raad met de manier waarop Engeland verdedigde (afwisselend met 4 en dan weer met 5 verdedigers) en waarbij, met name Cody en Dumfries geen ruimte kregen. Vanaf boven was dat heel goed te zien. Dit NL's elftal heeft heel veel moeite als er weinig ruimte is. Mede omdat er op het middenveld dan te weinig voetballend vermogen staat. Malen is ook zo'n speler die de ruimte voor zich moet hebben wat ook geldt voor Depay. Ik zou niet weten in welke opstelling je dit Engeland wel had kunnen verslaan? Teveel dravers, te weinig voetballend vermogen. Het is niet voor niks dat van Gaal ook tegen de lamp liep. Maar geef eens voorbeelden van wie er dan had moeten spelen en waar Koeman het heeft laten liggen?
+2/-1

 
7 dagen geleden
Schouten gaat niet weg want het prijskaartje is dermate hoog dat maar een club of 12 deze schijnt te kunnen betalen (aldus Elfrink). Geloof mij, die 12 clubs hebben echt wel wat beters op hun middenveld rondlopen
+1/-2

 
7 dagen geleden
Om te starten niet Weghorst inbrengen maar een speler als Zirkzee of Brobbey. Dan heb je voorin al veel meer voetbal staan. Met Weghorst sloeg het voorin dood. Xavi is nog geen enkele wedstrijd goed geweest vanaf rechts, daar had je beter Malen kunnen laten staan of Frimpong kunnen brengen. Achterin met 5 spelen met van der Ven erbij, dan had je veel meer voetbal naar voren gekregen denk ik. Dumfries was ook niet best namelijk.

Alleen los van de spelers was het zeker de eerste helft gewoon veel te slap en stond iedereen op minstens 3 meter te verdedigen. De Engelsen konden vrij rondtikken en kwame zo in een flow die ze nog geen wedstrijd hebben gehad... Dat is naar mijn mening ook Koeman aan te rekenen. Foute tactische keuzes. Als je de klasse niet hebt kan je met inzet en lef een heel eind komen. Had Koeman voor ons PSV gezet afgelopen seizoen en hij had er ook een drama van gemaakt...
+2/-2

 
7 dagen geleden
Voor zover ik kan nagaan werd weghorst ingebracht om een soort van kapstok te creëren waardoor NL meer aan voetballen zou toekomen. Maar mijn bescheiden mening gebeurde dat vervolgens. Brobbey beengen zou wederom een speler zijn geweest die juist ruimte nodig heeft. Die was er juist helemaal niet. Voorop gesteld ik ben geen fan van Weghorsr, in tegengaan maar NL kwam wel maar aan voetballen toe. Wat dat betreft bleek die wissel niet eens zo dom.
+1/-1

7 dagen geleden (gewijzigd)
They're coming home... na een korte vakantie: Schouten & Veerman.

Verder overheerst vooral opluchting. De gekte zit er weer op voor een paar jaar.

Normaal gesproken bij eindtoernooien altijd voor Engeland. Maar Gareth Southgate is al net zo laf als Ronald Koeman.

Overigens is dit wél de 2e EK-finale op rij onder Southgate en werd de WK-finale in 2018 nipt gemist. Dus de winnaar heeft gelijk, of de #2 althans.

Ronald Koeman vind ik maar een norse, zeurderige naar corpulentie & arrogantie neigende man geworden. En nee, dat doet niets af aan zijn prestaties als speler & trainer bij PSV!

Spanje steekt er dit EK met kop & schouders bovenuit en verdient toernooiwinst het meest. May the best team win on Sunday.

Tot slot nog een dikke middelvinger naar de (K)NVB*, die gun ik het al helemaal niet!

*die K moet je eerst verdienen
+4/-4PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!
Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.Tagcloud

ake basarnhem berg boscagli costa dest dijk feyenoord flamingo frankrijk gakpo gerets koeman malen mauro nederland oostenrijk oranje ring rodriguez ronaldopsv rosario schouten sepp strijdplan teze vaio veerman weghorst xavi