Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV speelt 1-1 gelijk tegen Club Brugge

13 juli 2024 12:26
Foto: NvdL

PSV speelt 1-1 gelijk tegen Club Brugge; image source: NvdL

PSV heeft in een oefenduel met het Belgische Club Brugge met 1-1 gelijkgespeeld. Beide goals vielen na de rust, waar Club Brugge direct na de onderbreking op voorsprong kwam, maakte Ismael Saibari negen minuten later gelijk. Het was een bijzonder duel, want in plaats van de gebruikelijke negentig minuten werd er vanmiddag onder leiding van Dennis Higler honderdvijf minuten gevoetbald.

PSV trapte de eerste zestig minuten af met de volgende opstelling:



PSV bewees zich met name in de eerste helft een slechte dienst. Ismael Saibari kwam vier keer in kansrijke scoringspositie, ook Luuk de Jong, Guus Til en Mauro Junior hadden in het eerste deel eigenlijk moeten scoren. Goed keeperswerk van Club Brugge en een onscherp vizier in de voorhoede bij PSV voorkwamen dat PSV met een ruime voorsprong de rust inging.

Vlak na de gelijkmaker van Ismael Saibari kwamen de wissels in het veld, waarbij zowel PSV als Club Brugge de volledige basiself naar de kant haalde. Met name Noa Lang liet zien waarom hij zo gemist werd het afgelopen seizoen. Met zijn flitsende passeerbewegingen en drive naar voren wist hij de Brugse defensie meermaals in verlegenheid te brengen. Scoren lukte echter niet, maar de voortekenen na de rentree van Noa Lang zijn uitstekend te noemen voor PSV.

PSV begon de laatste vijfenveertig minuten vanmiddag met de volgende elf namen:


Het was vanmiddag dan ook vooral voor Noa Lang een bijzondere ontmoeting met zijn voormalige werkgever. De wijze waarop de buitenspeler van PSV werd begroet door vrijwel iedere betrokkene van de Belgische voetbalclub sprak daarbij boekdelen. Noa Lang mocht een klein half uur meespelen vanmiddag, vlak voor de negentigste minuut aanbrak werd hij weer naar de kant gehaald. Niet vanwege een blessure, wel omdat de club voorzichtig omgaat met zijn sterspeler, die het afgelopen seizoen lange tijd uit de roulatie lag met een ernstige hamstringblessure.

Aanwinsten Ryan Flamingo en Couhaib Driouech stonden vandaag direct in de basis van het team van Peter Bosz. Vooral Ryan Flamingo maakte daarbij een uitstekende indruk, waar ook Peter Bosz erg enthousiast op reageerde na afloop van het oefenduel. Couhaib Driouech kwam terug na wat griepklachten begin deze week en leek wat moeite te hebben met het aanpoten bij het niveau van PSV, dat natuurlijk wel wat hoger ligt dan wat de snelle vleugelaanvaller gewend was bij zijn vorige club Excelsior Rotterdam.

Al met al was het een aangename middag op de regenachtige Herdgang. Het voetbal was aanzienlijk beter dan tegen RSC Anderlecht vorige week en ondanks het uitblijven van een overwinning zit er wederom een duidelijk stijgende lijn in het Bosz-ball.

Maandag reist de selectie naar Klosterpforte, waar het trainingskamp deze zomer is belegd door PSV. Daar wacht zaterdag SC Paderborn, dat het in twee wedstrijden op gaat nemen tegen PSV. Zo groeit de selectie van trainer Peter Bosz langzaam maar zeker naar de topvorm die nodig gaat zijn om af te rekenen met Feyenoord, om zo de Johan Cruijff Schaal te prolongeren.




Discussieer mee op de forums


Tags

bosz brugge couhaib driouech flamingo aangename aanpoten anderlecht ball betrokkene boekdelen excelsior feyenoord griepklachten herdgang higler honderdvijf ismael klosterpforte negentigste onderbreking ontmoeting paderborn prolongeren regenachtige rsc saibari stijgende trainingskamp trapte werkgever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Vorig seizoen konden we nog betaald inloggen voor een oefenwedstrijd,waarschijnlijk geen succes geweest voor een vervolg?
+1/-0

 
2 maanden geleden
Nu was er wel een zender bereid om het uit te zenden. Dat was vorig jaar niet het geval. Twee andere oefenduels zijn wel alleen exclusief te zien bij het ED en AD voor de abonnees.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Ah ok.
Ondanks dat ik dus niets gezien heb valt me wel op dat de jeugd in de laatste 45 minuten de stand intact wist te houden,al ken ik niet de invulling van de Belgen op dat moment.iemand de match gezien?
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Het zag er bij vlagen al best wel indrukwekkend uit. Het collectief druk zetten, spelers lijken al goed ingespeeld op elkaar, een team met een echt plan. Wat dat betreft moest ik weer even (positief) schakelen ten opzichte van het onsamenhangende gekwakkel van het Nederlands elftal waar we de laatste weken naar hebben moeten kijken😄
+1/-0

 
2 maanden geleden
Zij hebben toen ook het gehele elftal gewisseld. Jeugd tegen jeugd dus. In beide formaties speelde we wel een stuk beter dan Brugge met als grootste minpunt dat er een legio aan kansen gemist werden, vooral door de basiself. Daarnaast een fout van Flamingo die direct werd afgestraft, maar eigenlijk kwam Brugge niet of nauwelijks onder de druk uit.
+1/-0

 
2 maanden geleden (gewijzigd)
Je kan de meeste oefenwedstrijden van PSV zien via de ZiggoGo app waar je een gratis account kan aanmaken. Daar zie je straks ook de CL wedstrijden. Gisteren werd deze ook live (en gratis) uitgezonden.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dit was de enige oefenwedstrijd die door Ziggo werd uitgezonden
+2/-0

2 maanden geleden
Obispo;
Zag er raar uit.. benieuwd hoe lang hij “out” is..
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt barcelona basarnhem basiswaardige benitez berg boscagli bosz dams dest drommel ernie faye flamingo gonzalo gosens huur izecson jong kenny ledezma lozano mauro montiel oppegard passievrucht santos stewart tete teze