Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: "Extra wapens zijn altijd welkom!"

13 juli 2024 17:08
Foto: NvdL

Peter Bosz: "Extra wapens zijn altijd welkom!"; image source: NvdL

Na afloop van het 1-1 gelijkspel tegen Club Brugge stond Peter Bosz de aanwezige journalisten kort te woord over de oefenwedstrijd tegen de Belgen. Zo ging hij in gesprek over onder andere de nieuwe aanwinsten Ryan Flamingo en Couhaib Driouech, die vandaag beiden in de basis begonnen, over het uitvallen van Armando Obispo; die ogenschijnlijk met een ernstige blessure het veld moest verlaten en de ongekende felheid die PSV vandaag, notabene in een oefenwedstrijd, al wist te etaleren.

Hoe heeft de trainer van PSV gekeken naar het debuut van Driouech en Flamingo: "Ryan Flamingo deed vandaag precies waarvoor we hem gehaald hebben. Het flink doordekken op de helft van de tegenstander, dat is misschien wel het simpelste wat er is, maar je moet het nog wel doen. Je trekt denk ik terecht de vergelijking met Virgil van Dijk, die met het Nederlands Elftal vooral achteruit verdedigde. Bij mij is het echt van belang dat iedereen meedoet in mijn spelopvatting. Mooi om te zien dat Ryan dat goed op leek te pakken. Couhaib had er vandaag iets meer moeite mee. Hij kampte bij Excelsior natuurlijk ook met zijn hamstring, tegen NAC in de playoffs om degradatie/promotie keerde hij pas weer terug bij de selectie van Excelsior. Daarnaast was hij begin deze week wat grieperig, dus heel normaal dat hij vandaag wat moeite had aan te haken en al snel vermoeid leek. Niks om je zorgen over te maken dus."

De vergelijking met de naar 1. FC Union Berlin vertrokken Yorbe Vertessen spreekt natuurlijk voor zich. Beide explosieve spelers met een ongekende snelheid en daarnaast ook nog een passeerbeweging. "Ja, daarom hebben we hem ook in januari al willen halen. Fijn dat we er uiteindelijk alsnog uit zijn gekomen met Excelsior en met een half jaar vertraging we de beschikking hebben over Driouech. Het is een extra wapen voor ons. Extra wapens zijn altijd welkom."

Armando Obispo leek na een uur het veld zwaar aangeslagen te verlaten. Is er al iets meer bekend over de ernst van diens blessure? "Nee, nog niet. Eddy (Pepels, red.)had er wel even naar gekeken maar dat is natuurlijk geen fysiotherapeut. We zullen het voorlopig nog even af moeten wachten wat er aan de hand is. Hij leek zijn knie te overstrekken en had daar veel last van. Gelet op zijn reactie op het veld, kort nadat het gebeurde, zou het ernstig kunnen zijn. Maar het kan ook de schrik geweest zijn. We moeten het nu even afwachten."

Komende week wacht het trainingskamp in Klosterpforte in Duitsland. Is dit de groep die daarmee naartoe gaat? "Nee, Johan, Ricardo en Malik sluiten maandag ook weer aan bij de groep. Vandaag moest ik ook goed kijken naar de samenstelling. Vorige week tegen Anderlecht zaten er dertien jonge jongens bij de groep. Dat was vandaag al iets minder, ook doordat Jong PSV een oefenwedstrijd speelde tegen FC Den Bosch. Maar het grootste deel van de selectie vandaag zal meegaan naar Duitsland, ja. Plus dus de internationals die terugkeren van hun internationale verplichtingen."

Voor Jerdy Schouten en Joey Veerman komt het trainingskamp in Duitsland natuurlijk nog te vroeg. Zij werden afgelopen week uitgeschakeld door Engeland op het Europees Kampioenschap Voetbal. "Zij sluiten normaal gesproken daags na de wedstrijd om de Lighttown Cup tegen FC Eindhoven weer aan bij de groep. Dan hebben ze een ruime week training in de benen als we het opnemen tegen Feyenoord."

Of hij angst had om Jerdy Schouten te verliezen na zo'n indrukwekkend toernooi? "Nee, bang ben ik niet. Jerdy speelt pas een jaar bij ons, heeft nog een lang doorlopend contract. Er zullen weinig clubs zijn die hem kunnen betalen, daar ben ik zeker van. Daarnaast zit PSV nu in een situatie waar Champions League al definitief behaald is, de gelden die dat toernooi opbrengt worden ook weer opgewaardeerd. Het is sowieso nog een hele rustige transfermarkt. Het vooruitzicht hier is daarnaast ook niet slecht, toch? PSV hoeft niet te verkopen deze zomer. Misschien vertrekt er helemaal niemand meer deze zomer!"

PSV neemt de volgende achtentwintig namen mee naar Duitsland, met voorbehoud van eventuele wijzigingen: Benitez, Drommel, Schiks, Bresser, Merién, Dams, Oppegard, Teze, Mauro Júnior, Obispo, Boscagli, Flamingo, Fernandez, Tillman, Babadi, Til, Land, Bahaty, Saibari, De Jong, Pepi, Bakayoko, Lozano, Bawuah, Uneken, Simons, Driouech, Lang.

Het is nog niet bekend of Richard Ledezma fit genoeg is om ook mee te reizen naar Duitsland. De Amerikaan ontbrak vandaag in de wedstrijdselectie en volgde het oefenduel langs de kant van het veld.




Discussieer mee op de forums


Tags

duitsland driouech flamingo bosz excelsior jerdy obispo wapens armando couhaib jong schouten trainingskamp aangeslagen achtentwintig anderlecht babadi bahaty bakayoko bawuah benitez berlin boscagli bresser brugge dams degradatie dijk doorlopend drommel engeland etaleren felheid fernandez feyenoord fysiotherapeut grieperig joey klosterpforte ledezma lighttown lozano malik mauro meegaan merien nac opbrengt opgewaardeerd oppegard passeerbeweging pepels pepi playoffs promotie saibari schiks schrik simons simpelste spelopvatting teze til tillman uneken union veerman verdedigde vertessen vertraging virgil voorbehoud vooruitzicht wapen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.




PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.843 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt barcelona basarnhem basiswaardige benitez berg boscagli bosz dams dest drommel ernie faye flamingo gonzalo gosens huur izecson jong kenny ledezma lozano mauro montiel oppegard passievrucht santos stewart tete teze