Transparent
Inloggen
Sluiten

Zoet definitief niet terug naar PSV deze zomer

15 juli 2024 21:02
Foto: Pro Shots

Zoet definitief niet terug naar PSV deze zomer; image source: Pro Shots

Jeroen Zoet keert definitief niet terug bij PSV deze zomer. De geroutineerde doelman heeft een driejarig contract ondertekend bij AZ, dat hem transfervrij overneemt van het Italiaanse Spezia Calcio. Zoet gaat in Alkmaar de rol van reservekeeper op zich nemen, achter doelman Rome-Jayden Owusu-Oduro die de voorkeur krijgt van AZ-trainer Maarten Martens.



Voor de drieëndertigjarige doelman betekent de transfer naar AZ een terugkeer in de Eredivisie. Hij speelde voor PSV, RKC Waalwijk en FC Utrecht in totaal 277 wedstrijden op het hoogste niveau in Nederland. De sluitpost kende met name in Eindhoven een succesvolle periode, waar hij drie keer landskampioen werd en twee keer de Johan Cruijff Schaal won. Jeroen Zoet besloot de club na de entree van Roger Schmidt te verlaten voor Spezia Calcio, dat destijds nog uitkwam in de Serie A. Zoet kwam in het afgelopen seizoen tot vijfentwintig optredens in de Serie B, iets meer dan de helft van zijn totale aantal gespeelde wedstrijden(49) voor de Italiaanse club.



Daarmee is een transfer naar PSV van de doelman dus van de baan. Lange tijd werd er gespeculeerd over een mogelijke terugkeer bij de club waar hij veel successen mocht vieren. PSV zou bij een vertrek van Walter Benitez en/of Joël Drommel ook op zoek moeten naar een nieuwe sluitpost. In het geval een van de twee vertrekt, kan de club zich vanaf nu richten op andere opties.

Jeroen Zoet zelf is in ieder geval ontzettend blij met zijn terugkeer in de Nederlandse Eredivisie: "Ik ben goed ontvangen bij AZ, heb gesproken met de trainer en vandaag ben ik ook op het prachtige trainingscomplex geweest. Daar sprak ik ook met Bruno(Martins Indi, red.) en Jordy(Clasie, red.), met wie ik ook bij Oranje nog samen heb gespeeld. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe sportieve uitdaging. Ik heb een ongelofelijk mooie tijd gehad in Italië, hoewel ik er sportief gezien andere dingen van had verwacht. Toch heb ik er veel voldoening uit gehaald. Mijn zoon is daar ook geboren. Dat zal altijd bijzonder voor ons blijven. Het is daarnaast ook heel bijzonder voor mij om in het bijzijn van mijn gezin dit moment te kunnen delen en beleven. AZ is een mooie, grote en professionele club. Ik heb er heel veel zin in om aan de slag te gaan."




Discussieer mee op de forums


Tags

zoet alkmaar baan benitez bijzijn calcio clasie drommel eredivisie geroutineerde indi jayden martens martins oduro oranje overneemt owusu rome sluitpost spezia walter

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Zo, wat een uitgebreid verhaal bij een speler die niet komt.

Ik ben nooit dan geweest van Zoet. Bij ieder schot van buiten de 16 was het bibberen in zijn PSV tijd.
Zelfs voor een 2e keeper niet het niveau dat PSV na zou moeten streven.
+5/-0

 
2 maanden geleden
Ik ben dan wel benieuwd wat niveau moet zijn van de 2e keeper dat PSV na moet streven als Zoet niet voldoet. Verbruggen? Simon?
+2/-1

 
2 maanden geleden
Hij heeft anders ook een hele periode wel erg sterk gekeept. Helaas eindige hij zijn periode bij PSV met een reeks van schoten van afstand die ineens allemaal het doel in vlogen. Zo ging niet zijn gehele periode bij PSV. Wel jammer dat dan vooral dat blijft hangen.
+4/-0

 
2 maanden geleden
Idd ja, Slob, was volgens mij vrijdag
/zaterdag trouwens al bekend. Niveautje Drommel of erger - kan dat? - m.u.v. seizoen 2015-16, toen hij bij vlagen wonderbaarlijk goed was.

Kostte ons toen wél, mede, de titel (2019), Henkie, vandaar dat e.e.a. bleef en blijft hangen.
+1/-0

2 maanden geleden
Voor alle partijen een mooie uitkomst. Was iedere keer ‘bang’ dat hij alsnog terug naar PSV zou komen. Heb hem nooit als ‘stabiel’ genoeg gezien. Te weinig uitstraling wat mij betreft waarschijnlijk gedreven door zijn jeugdigheid. Zijn actie op Stratumseind vond ik dan weer wel zeer mannelijk. Veel succes bij AZ Jeroen.
+3/-0

 
2 maanden geleden
Bedoel je toen tegen Kerstmis (2015), TtT, samen met Max Lestienne? Dat wss idd wel out of character! Laat dat nou net zijn enige goede seizoen wezen, werd toen ook nog Uefa CL player of the month (November), remember Manchester United away.
+1/-0

2 maanden geleden
Prima jongen, maar ik zal elke keer bij zijn naam denken aan die ene bal in Rotterdam. Dan was 25 26 geweest.
+3/-0

2 maanden geleden
Hmms. Was zelf ook bang dat hij als eerste doelman terug naar Eindhoven zou komen. Als tweede doelman zou ik op zich oké vinden, dat is lood om oud ijzer vergeleken Drommel.
+2/-0

2 maanden geleden
Paar prachtige wedstrijden gekeept bij PSV. Maar ook de nodige flaters. Prima keeper voor AZ
+2/-0

reactie verwijderd

2 maanden geleden
Leuke club voor hem. Wens hem veel succes (behalve tegen PSV)
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt barcelona basarnhem basiswaardige benitez berg boscagli bosz dams dest drommel ernie faye flamingo gonzalo huur izecson jong kenny ledezma lozano mauro monaco montiel oppegard passievrucht santos stewart tete teze