Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV vindt nieuwe lucratieve sponsorpartner

16 juli 2024 14:27 - PSV
Foto: Pro Shots

PSV vindt nieuwe lucratieve sponsorpartner; image source: Pro Shots

PSV en Eindhovens bedrijf Sioux Technologies gaan samenwerken om in de toekomst succesvol te worden met voetbalrobots. Beide partijen hebben zichzelf het doel opgelegd om de wereldtitel robotvoetbal te winnen op het Wereldkampioenschap in 2027. De samenwerking levert PSV meerdere tonnen per jaar op, terwijl PSV ook op de lange termijn denkt te kunnen leren van robotvoetbal.

Voetbalrobots zijn enorm in ontwikkeling en worden alsmaar intelligenter. Ze zijn nu al in staat beslissingen te nemen waar het menselijke profvoetbal van kan leren. Data speelt sowieso een alsmaar grotere rol in het reguliere voetbal maar ook zeker in het robotvoetbal. Verspreid over meerdere decennia zou het robotvoetbal inzichten op moeten leveren voor het huidige topvoetbal, zo denkt men bij PSV.

Als gevolg van de samenwerking vormen PSV en Sioux een gezamenlijk robotteam, dat vanaf volgend jaar voor het eerst in actie gaat komen. Komende week wordt er in de Genneper Parken al het toernooi om de RoboCup 2024 gespeeld, een van de grootste toernooien op het gebied van robotvoetbal. Dat toernooi komt nog te vroeg om al een PSV-formatie op het veld te hebben staan. Wel gaan ze na het toernooi nadrukkelijk de samenwerking opzoeken.

Sioux is een in rap tempo groeiend bedrijf waar inmiddels al zo'n twaalfhonderd mensen werken. Zo is het een van de topleveranciers van ASML, een van de partners in de Brainport Eindhoven-sponsordeal.

Wil je alvast een voorproefje van het robotvoetbal? PSV en Sioux nodigen iedereen uit om te komen kijken tijdens de RoboCup 2024, dat vanaf morgen tot zondag dus plaatsvindt in de Genneper Parken in Eindhoven. Hier trappen PSV en Sioux de samenwerking officieel af met een techniekworkshop voor kinderen. Ook zal er aan de hand van kunstmatige intelligentie een demonstratie gegeven worden voor het detecteren van menselijke bewegingen.

Meer op PSV




Tags

robotvoetbal sioux genneper menselijke parken robocup sponsorpartner voetbalrobots asml bewegingen brainport demonstratie detecteren groeiend intelligenter intelligentie inzichten kinderen kunstmatige plaatsvindt rap robotteam sponsordeal techniekworkshop technologies topleveranciers twaalfhonderd voorproefje wereldkampioenschap

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Kunnen we eindelijk een topverdediging op benen zetten;-)
+2/-0

2 maanden geleden
Leuke sponsor, past wel bij PSV
+1/-0

2 maanden geleden (gewijzigd)
Elke euro, sponsor is welkom.
+1/-0

2 maanden geleden
Mooie firma Sioux, hard gegroeid en veelzijdig geworden, kortom: past bij PSV.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem bella berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dam dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard ramalho ronaldopsv schouten stewart teze veerman