Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV bevestigt komst Belgisch jeugdinternational

16 juli 2024 17:31 - PSV
Foto: Pro Shots

PSV bevestigt komst Belgisch jeugdinternational; image source: Pro Shots

Madi Monamay mag zich vanaf vandaag dan eindelijk officieel PSV'er noemen. De Belgisch jeugdinternational komt transfervrij over van Bayer Leverkusen en heeft inmiddels zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij PSV. Hij ligt dus vast tot de zomer van 2027.



De achttienjarige Monamay speelde twee jaar voor de Duitse regerend landskampioen. Daarvoor speelde hij in de jeugdopleiding van OH Leuven en KRC Genk. In het afgelopen seizoen speelde hij vierentwintig wedstrijden in de U-19 Bundesliga West. Daarnaast trainde hij mee bij het eerste elftal onder succestrainer Xabi Alonso en kwam hij tot vier jeugdinterlands bij Belgie Onder-19.

Monamay sluit in eerste instantie aan bij Jong PSV waar hij wordt klaargestoomd voor het nieuwe seizoen. Technisch manager Jan Vennegoor of Hesselink is erg blij met de nieuwe aanwinst: "We hadden Madi al op de radar voor hij naar Bayer Leverkusen trok. We hebben hem meermaals bekeken en zijn meer dan overtuigd van zijn kwaliteiten. Hij is een moderne, veelzijdige voetballer met erg veel potentie. We hebben er vertrouwen in dat hij bij PSV de mogelijkheden aangrijpt om de volgende stappen in zijn carrière te zetten."

Ook Madi Monamay kan niet wachten om aan de slag te gaan: "Ik ben ontzettend blij dat alles rond is en wil zo snel mogelijk beginnen. Ik had vanaf het begin een goed gevoel bij PSV en vindt het een enorme eer dat ik dit shirt mag gaan dragen. Ik wil mijn kwaliteiten laten zien en zo snel mogelijk aansluiting vinden bij het eerste elftal."

Meer op PSV




Tags

monamay madi bayer leverkusen aangrijpt alonso belgie bundesliga eer genk hesselink jong krc leuven radar succestrainer vennegoor vierentwintig west xabi

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
@Toney.
Nog even terugkomend op de opmerking van jouw over de lengte van de contractduur.
Een speler heeft natuurlijk ook inspraak en het kan goed zijn dat hij zo overtuigd van zijn kwaliteiten is dat hij voor zichzelf een periode van drie seizoenen heeft uitgestippeld om een stap hogerop te zetten.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Het zal wel zoiets zijn inderdaad want PSV zet vaak in op een jaar of 5 zoals bij Land en Babadi. Dank
+1/-0

 
2 maanden geleden
Of wellicht dat ze hem eerst een (half) jaar zelf in actie willen zien en daarom 'maar' 3 jaar hebben aangeboden
+1/-0

2 maanden geleden
Wordt gezien als een groot talent. Ben benieuwd. Welkom bij de mooiste club en succes. Hopelijk groeit hij uit tot een geweldige verdediger We gaan het zien.
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem bella berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dam dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard ramalho ronaldopsv schouten stewart teze veerman