Transparent
Inloggen
Sluiten

Johan Bakayoko: "Ik ben klaar voor de top!"

18 juli 2024 13:39 - VI & Eindhovens Dagblad
Foto: Pro Shots

Johan Bakayoko: "Ik ben klaar voor de top!"; image source: Pro Shots

Gisteren op de mediadag van het trainingskamp dat PSV heeft belegd in Klosterpforte in Marienfeld, verzochten Rik Elfrink van het ED en Freek Jansen van Voetbal International om een interview met Johan Bakayoko. De vleugelaanvaller keerde deze week terug van het Europees Kampioenschap Voetbal in Duitsland, waarin hij een teleurstellend aantal speelminuten kreeg van Belgisch bondscoach Tedesco. De twee journalisten gingen gezamenlijk met de vleugelaanvaller, die op de nominatie lijkt te staan PSV deze zomer te verlaten, in gesprek.

Zo werd Johan onder andere gevraagd terug te blikken op het voor België teleurstellend verlopen EK:
"Met een dubbel gevoel. Het is een mooie ervaring om het voor de eerste keer mee te maken. Alles is top geregeld en je speelt met en tegen de beste spelers. En de betrokkenheid van echt iedereen in België is groot, dat is bijzonder om te ervaren. Echt iedereen volgde ons op de voet. Ik heb beelden van Nederland gezien dat het hier niet anders was. Maar ik heb qua minuten niet zo veel gespeeld zoals ik had willen spelen. Heel frustrerend, vooral omdat ik op de bank het gevoel had dat ik in het veld echt iets voor de ploeg kon betekenen."

Ook werd de Belgische rechtsbuiten gevraagd naar een eventuele vervolgstap in zijn nog jonge carrière:
"Ik kijk goed naar waar ik nu sta en naar wat ik wil bereiken. Ik wil naar een club die zo ver mogelijk kan komen in de Champions League, een club die elk seizoen om de titel speelt. En waar ik elk jaar beter kan worden."

De constatering van Freek Jansen en Rik Elfrink was dat Johan Bakayoko dus ook veel mogelijke clubs uitsluit: "Ik sluit heel veel clubs uit. Mijn ambities liggen hoog en niet bij clubs in de middenmoot. Ik heb het hier goed, dus ruil PSV alleen in voor een club die om de prijzen speelt. Ik denk zeker wel dat ik daar de kwaliteiten voor heb, ja."

Beide interviews zijn volledig en exclusief te lezen via ED Premium en VI Pro.




Discussieer mee op de forums


Tags

bakayoko belgie elfrink jansen blikken constatering duitsland klosterpforte marienfeld mediadag middenmoot nederland nominatie premium ruil tedesco titel trainingskamp uitsluit verzochten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Lastig geval dit. Toen we aan het begin van vorig seizoen ik geloof 35 miljoen voor hem konden krijgen dacht ik : verkopen!! Had nog niet veel laten zien toen. Daarna heeft hij heel veel kansen gekregen zich te laten zien maar mij heeft ie nog steeds niet overtuigd wat kennelijk de hele wereld om mij heen wel ziet : deze jongen kan de wereldtop aan. Saibari heeft me wel enorm kunnen bekoren afgelopen seizoen. Jammer dat hij voor langere tijd geblesseerd was. Van hem verwacht ik aanstaand seizoen een hoop. Maar van Johan.... Och, de bondscoach van België vond hem ook nog niet klaar voor het grote werk, dus ben ik toch niet de enige. Begrijp me niet verkeerd: ik vind het een prima voetballer en hoop, en zou het voor hem het slimste vinden, als hij nog even bij ons blijft. Maar nu al wereldtop; nou nee. We hebben er nog zo één gehad. Die heet Noni. Ook een lieve jongen. Maar wereldtop....
+6/-0

 
2 maanden geleden
Er zijn niet veel spelers meer tegenwoordig die een actie durven maken. We hebben wel met het EK gezien dat veel spelers gewoon stil staan en aan de bal meteen terugtikken op de middenvelders. Iemand die een voorzet durft te geven of naar binnen kan trekken is goud waard. Uiteraard zijn de schoten dramatisch vergeleken met de tijd in de KKD dat alles innde kruising vloog. Maar als een club maar 10% hoop heeft dat dat nog komt, is een groot transferbedrag al snel gerechtvaardigd.

België is nou niet echt zaligmakend qua taktiek, dus dat hij daar niet speelde zegt me vrij weinig. Ook leek hij daar weer te zenuwachtig voor goal. Dat is flink jammer, want hij heeft zijn kansen wel gehad.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Mee eens, het was onthutsend te zien hoe weinig er werd bewogen op dit EK en totaal! geen druk gezet werd... behalve Spanje. Spanje werd mi vooral kampioen door het falen van andere landen en gewoon lekker te ballen waar voetbal allemaal om gaat. En Baka is nu precies zo een speler die steeds zeldzamer worden. Nu al wereldtop?, weet ik niet, maar ik vermoed dat veel clubs zo'n speler willen hebben.
+2/-0

2 maanden geleden
Bakayoko komt op mij over als een hele leuke, verstandige kerel. Hij ligt goed in de groep, heeft op zijn tijd een dolletje, verkondigt zeer volwassen teksten en durft besluiten te nemen die over de zeer korte termijn heen kijken.

Als Bakayoko het komende jaar in Eindhoven blijft spelen, dan gaan we daar veel plezier aan beleven. Natuurlijk schiet hij niet elke wedstrijd 6 ballen in de kruising, maar het is wel een speler die steeds beter gaan herkennen wat hij in een situatie kan doen. Met zijn fysiek, snelheid en schotkracht is hij in de Nederlandse competitie heel moeilijk te verdedigen.
+1/-0

2 maanden geleden
Blijf jij nog maar eens een jaartje! Je kunt nog genoeg bij leren, je bent ook nog geen vaste waarde bij onze zuider buren, en hier in de eredivisie heb ik je vorig jaar zeer veel mooie dingen zien doen…. Maar ook door het ijs gezakt….bij enkele wedstrijden, datzelfde geld ook voor de CL, al met al, nog niet constant genoeg in mijn ogen, jaartje eindhoven word je gewoon nog iets meer keerl van👍
+1/-0

2 maanden geleden
Waar ik zo bang voor ben is dat je als PSV zijnde in een spagaat komt te zitten mocht hij deze zomer niet verkocht worden. Ik zie namelijk geen enkele reden waarom hij dit keer wel de looptijd van zijn contract zou willen verlengen in tegenstelling tot de laatste keer.
+2/-0

2 maanden geleden
Johan zal toch wel begrijpen dat als hij naar een Europese topclub gaat die elk seizoen om de titel speelt en die ver komt in de Champions League dat hij net zoveel op de bank zit als bij de Rode Duivels?

Gakpo vertrok bij PSV als Koning PSV. Had grote invloed op de resultaten bij PSV én bij Oranje op het WK. Die status zie ik Johan nog niet hebben, maar hij is nog jonger.

Ik denk dat het voor hem beter is om nog een jaar te blijven en die status ook te bereiken. Om vervolgens met meer vertrouwen en body naar een topclub te gaan. Het ding is alleen dat als hij zijn contract niet verlengd het voor PSV misschien wel beter is om deze zomer te cashen.
+1/-0

2 maanden geleden
Gewoon mooi verbetering aanbieden tav contract. Lekker vlammen bij PSV. PSV kan ook ver komen in de CL. Gewoon team bijeen houden plus de huidige aanvullingen en vd Berg achterin erbij heb je een geweldig team wat hoge ogen kan gooien in elke competitie!

Wat een top beleid eindelijk echte voetbalmensen aan het stuur!
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem bella berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dam dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard ramalho ronaldopsv schouten stewart teze veerman