Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV neemt Nicky Evrard over van Chelsea FC

19 juli 2024 11:34 - PSV
Foto: PSV Media

PSV neemt Nicky Evrard over van Chelsea FC; image source: PSV Media

PSV heeft zojuist de komst van Nicky Evrard wereldkundig gemaakt. De keepster komt over van Engelse topclub Chelsea FC en tekent in Eindhoven een contract voor de komende twee seizoenen.



Met de Belgische keepster Evrard haalt PSV een grote naam in huis. Ze is international voor de nationale vrouwenploeg van België en werd vorig jaar uitgeroepen tot beste Belgische speelster van het jaar. Ze kwam achtereenvolgens in actie voor KAA Gent, FC Twente en OH Leuven waarna ze vorige zomer de overstap maakte naar Chelsea FC. De keepster werd door Chelsea direct verhuurd aan Brighton & Hove Albion, maar keerde door een blessure al in januari dit jaar terug naar Londen.

"Met Nicky voegen we niet alleen een grote naam toe aan onze selectie, we brengen ook ons keeperkorps weer op volledige sterkte. Ze heeft enorm veel ervaring én de kwaliteiten om het verschil te maken. Niet alleen als lijnkeepster, ook aan de bal en als leider kan ze haar steentje bijdragen", aldus technisch manager Maud Roetgering.

Nick is ondertussen ook ontzettend blij met haar transfer en heeft PSV Vrouwen niet alleen zien groeien, maar ook het ambitieniveau sluit naadloos aan bij die van haarzelf: "Het is een hele mooie dag en ik ben heel trots dat ik vanaf nu deel uitmaak van PSV. Er zijn een heleboel redenen waarom ik hier graag wilde tekenen. De club is zeer ambitieus, de toekomstplannen zijn groot en het team wordt alsmaar sterker. Die combinatie maakt dat het verhaal voor mij klopt, want ik ben hier om voor de prijzen te spelen en om geschiedenis te schrijven met PSV."

De keepster is al de vijfde versterking voor de PSV Vrouwen komend seizoen. Eerder voegden Lore Jacobs, Sisca Folkertsma, Renate Jansen en Myrthe Moorrees zich al bij de Eindhovense club.




Tags

chelsea evrard keepster nicky albion ambitieniveau belgie brighton folkertsma gent hove jacobs jansen kaa keeperkorps leuven lijnkeepster londen lore maud moorrees myrthe naadloos renate roetgering sisca toekomstplannen twente wereldkundig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 maanden geleden
Het is de beurt aan de dames om te gaan swingen op de platte kar.
+3/-0

4 maanden geleden
PSV dames gaat er eindelijk werk van maken om de hegemonie van ajax en vooral Twente te doorbreken.Goede zaak en het werd tijd.
+3/-0

4 maanden geleden
Mooi en goed dat PSV het vrouwenvoetbal ook een impuls geeft. Op naar 2 titels, zowel mannen als vrouwen.
+3/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.820 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko barman bosz bot brest dams eredivisie feyenoord flamingo getracked girona hendrikus ihattaren ingecalculeerd ingeslagen intensiteit jong juve juventus karsdorp lozano mauro perisic rkc roglic schouten sporting tillman vaio veerman