Transparent
Inloggen
Sluiten

Driouech wilde uitsluitend naar PSV

19 juli 2024 12:13 - Voetbal International & Eindhovens Dagblad
Foto: PSV Media

Driouech wilde uitsluitend naar PSV ; image source: PSV Media

Op de mediadag van het trainingskamp dat PSV heeft belegd in het Duitse Klosterpforte gingen Freek Jansen van Voetbal International en Rik Elfrink van het Eindhovens Dagblad ook in gesprek met kersverse PSV'er Couhaib Driouech. De aanvaller kwam vorige week met een half jaar uitstel alsnog naar PSV, nadat de transfer in januari was afgeketst. Samen met de twee journalisten blikte de vleugelaanvaller terug op het hectische half jaar dat achter hem ligt.

In plaats van meespelen om de landstitel, verbleef Couhaib Driouech ook in de tweede seizoenshelft in de krochten van de Eredivisie, in een felle strijd verwikkeld om lijfsbehoud. "De periode na de afgeketste transfer naar PSV raakte ik geblesseerd. Niet alleen ik, maar meerdere spelers bij Excelsior kampten met blessures. Dat heeft ons denk ik uiteindelijk opgebroken, we kwamen net tekort en daardoor veroordeeld tot het spelen van play-offs. Een echt afscheid van de club heb ik nog niet gehad, want iedereen was natuurlijk heel verdrietig. Het was vooral ook zo pijnlijk want we kwamen slechts één goal tekort om ons rechtstreeks te handhaven. Ik heb er zelf alles aan gedaan om de club nog te kunnen helpen. Ik ben snel hersteld van mijn blessure zodat ik in die playoffs nog van waarde kon zijn. Ik wilde het zo graag, we waren er ook zo dichtbij, maar uiteindelijk liep het af met een grote teleurstelling."

Het vormde een slotstuk dat niet paste bij zijn indrukwekkende seizoen. Het talent kwam in de zomer van 2021 van SC Heerenveen naar Excelsior waar hij zich in het afgelopen seizoen onderscheidde met zijn snelheid, dribbels en rendement. Zijn spel trok ook veel scouts naar Woudestein, vooral nadat de transfer naar PSV was afgeketst. "Er was veel concrete interesse. Rangers, Sevilla én Sporting Clube de Portugal meldden zich voor mij. Dit zijn absoluut mooie clubs in mooie competities, maar ik wilde enkel en alleen naar PSV. Die club is ook na het afketsen van mijn transfer concreet gebleven. Met Earnest Stewart heb ik altijd contact gehouden en de manier waarop ze met mij omgingen was heel netjes en warm. Dat voelde heel erg goed en daar hecht ik ook veel waarde aan. De keuze was daarom voor mij duidelijk: Ik wilde naar PSV."

De vleugelaanvaller vervolgt: "Voor mijn gevoel kies ik met deze stap naar PSV voor het juiste pad in mijn ontwikkeling. Met deze trainer, bij deze club kan dat het beste. Ik ben er nog maar een week maar heb nu al zo veel geleerd. Tegelijkertijd ken ik de competitie al, de taal en hoef ik me op dat vlak nog niet aan te passen. Alles is natuurlijk wel groter en het niveau ligt ook beduidend hoger. Dat is ook niet gek natuurlijk. PSV is in alles een topclub, die Champions League speelt en ook weer om de prijzen mee wil doen. Het gaat hier allemaal sneller, met de intensiteit op een absoluut topniveau. Het is heel hard werken, maar ik ben goed opgevangen door iedereen en het gevoel is heel goed."

Het hele interview is te lezen via VI Pro of via ED Premium.




Tags

driouech couhaib excelsior clube earnest elfrink eredivisie heerenveen intensiteit jansen kies klosterpforte landstitel lijfsbehoud mediadag onderscheidde opgebroken playoffs portugal premium rangers sevilla slotstuk sporting stewart topniveau trainingskamp uitstel woudestein

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Het zal vast mediatraining zijn, maar goed om te horen dat zowel hij als Flamingo, duidelijk voor PSV kiezen!
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem bella berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dam dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard ramalho ronaldopsv schouten stewart teze veerman