Transparent
Inloggen
Sluiten

Deel 6 Saibari hoopt één club te ontlopen in CL

19 juli 2024 23:38 - Noël van de Laar
Foto: Pro Shots

Deel 6 Saibari hoopt één club te ontlopen in CL; image source: Pro Shots

PSV.supporters.nl is deze week mee op trainingskamp met PSV in het prachtige Klosterpforte, gelegen in het Duitse Marienfeld. Gisteren stond de traditionele mediadag op het programma voor de ploeg van Peter Bosz. PSV.Supporters.nl had een exclusief interview met onder andere Malik Tillman.

De Champions League is natuurlijk volledig op de schop gegaan en het toernooi kent komend seizoen een heel andere opzet. Kijk je daar naar uit, om in deze nieuwe vorm te gaan spelen?

"Pfoe, dat kan ik niet echt zeggen eigenlijk. We hebben het nog niet meegemaakt dus lastig om daarover te oordelen. Wel ben ik een speler die veel meer van het traditionele houdt. Het toernooi was al heel mooi. Waarom veranderen? Ik weet ook niet hoe dit gaat bevallen want we hebben er nul ervaring mee. Ik kan er dus eigenlijk nog geen zinnig woord over zeggen. Het zal wel vreemd worden om acht duels tegen acht verschillende clubs te spelen. Daarbij treffen we uit iedere pot twee tegenstanders. Nee, ik denk dat ik het traditionele toernooi wel ga missen, ja. Maar goed, het is nu eenmaal zo."

Het is natuurlijk wel een hele andere voorbereiding dan we de afgelopen jaren gewend zijn bij PSV. Door de behaalde landstitel speelt PSV immers voor het eerst sinds zeven jaar geen Europese voorrondes om kwalificatie voor een Europees hoofdtoernooi af te dwingen. Heb je in de nieuwe opzet voorkeur voor bepaalde tegenstanders?

"Ik hoop vooral en dat meen ik oprecht, dat we Arsenal dit jaar ontlopen. Daar hebben we de afgelopen jaren nu al zo vaak tegen gespeeld. Het lijkt bijna een traditie te zijn geworden om tegen hen te moeten spelen. Verder heb ik niet echt een voorkeur, het zou voor mij persoonlijk vooral leuk zijn om tegen acht "nieuwe" tegenstanders te loten, waar ik nog niet eerder tegen heb gespeeld. Dat blijft voor mij toch wel het leukste aan Europees voetbal. Nieuwe stadions, nieuwe tegenstanders."




Discussieer mee op de forums


Tags

saibari arsenal bosz hoofdtoernooi klosterpforte kwalificatie landstitel leukste malik marienfeld mediadag tillman trainingskamp

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Ik snap het wel, maar het word tijd om ook mede ten koste van Arsenal door te stomen.
+1/-0

2 maanden geleden
Ben vooral benieuwd hoe dat in de praktijk gaat uitpakken met 36 ploegen in één rangschikking maar wel onderverdeeld in 4 (sub)poules. Eerst kon je nog wel eens profiteren in een poule waar alles heel dicht bij elkaar zit maar daar heb je nu geen bal aan.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem bella berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dam dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard ramalho ronaldopsv schouten stewart teze veerman