Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: "Ik weet oprecht nog niet wie er gaat spelen"

20 juli 2024 08:01 - Noël van de Laar
Foto: Pro Shots

Peter Bosz: "Ik weet oprecht nog niet wie er gaat spelen"; image source: Pro Shots

PSV.supporters.nl is deze week mee op trainingskamp met PSV in het prachtige Klosterpforte, gelegen in het Duitse Marienfeld. Woensdag stond er een mediadag op het programma voor de ploeg van Peter Bosz. PSV.Supporters.nl had hier ook een interview met onder andere Peter Bosz. Het resultaat lees je hier.

Peter, hoe bevalt het je hier te zijn in Klosterpforte? Is het je eerste keer hier?

"Nee, het is mijn tweede keer hier, maar het bevalt heel goed, het weer stelt ook niet teleur. Niet te warm, niet te koud, perfect voetbalweer kortom. De komende dagen wordt het volgens mij wel een stuk warmer met zaterdag als hoogtepunt. Maar het is goed vertoeven hier. Het is heerlijk, het is rustig, de bedden zijn top, het eten is ook geweldig. We hebben onze eigen kok bij dus ja, het is echt heerlijk hier."

Hoe onderscheidt deze voorbereiding zich van de hectische zomer die je vorig jaar met PSV doormaakte? Toen speelde je natuurlijk kwalificatiewedstrijden voor de Champions League. Wat zijn de voornaamste verschillen dit jaar?

"Toen ik hier trainer werd vorig jaar stonden heel veel dingen al vast. Zo ook onze hele voorbereiding en ook ons trainingskamp. Vorig jaar gingen we anderhalve week naar Oostenrijk. Dat vond ik vooraf erg lang. Achteraf gezien heb ik er wel veel aan gehad. Nu zijn we hier een kleine week. Dat is wel een flink verschil natuurlijk. Het tweede grote verschil met vorig jaar is dat we voorrondes moesten spelen. Dat zijn altijd hele zware wedstrijden want dan gaat het echt al ergens over. Ik denk dat de druk van die laatste wedstrijd tegen Rangers FC, het hoogste is geweest van alle wedstrijden die we in het afgelopen seizoen gespeeld hebben. Ga je wel of niet Champions League spelen. Die druk hebben we nu natuurlijk niet. Maar we hebben wel, net als vorig jaar, ervoor gekozen tegen zware tegenstanders te oefenen. De Belgische clubs waar we tegen gespeeld hebben, Anderlecht en Club Brugge, zijn allebei ruim anderhalve week verder in hun voorbereiding op het nieuwe seizoen als wij. Anderhalve week klinkt misschien niet heel veel, maar in een voorbereiding is dat echt wel een heel groot verschil. Dat zijn echt zware tegenstanders. Vorig jaar deden we dat ook, zodat we klaar waren voor de zware tegenstanders in de voorrondes van de Champions League tegen Sturm Graz en tegen Rangers FC. Dus hebben we voor vergelijkbare tegenstanders gekozen om tegen te oefenen."

Het oefenprincipe biedt je ook andere mogelijkheden dan tijdens normale wedstrijden. Hoeveel profijt heb je van bijvoorbeeld twee keer zestig minuten te spelen? Of zoals vandaag, twee keer negentig minuten tegen SC Paderborn 07?

"We spelen natuurlijk nooit op volle kracht in de oefenduels. Als ik dat zou doen, ga je niet alleen hele andere wedstrijden krijgen maar dan verandert de hele voorbereiding wezenlijk. We kiezen voor deze opties, om zo de last op de spelers rustiger op te bouwen. Dus tegen Anderlecht liet ik twee groepen vijfenveertig minuten spelen. Tegen Club Brugge wilden we twee keer zestig minuten spelen, goed, dat werd dan uiteindelijk 105 minuten in totaal als compromis, vooral omdat Club Brugge aangaf graag twee wedstrijden van vijfenveertig minuten te willen spelen om juist hun jonge spelers niet over te belasten. Op die manier kun je het gefaseerd opbouwen en werken aan de conditie van de selectie. Alles wat wij doen moet voor de volle honderd procent zijn. En als je die jongens dan meteen negentig minuten lang honderd procent laat gaan, ga je ze uiteindelijk overbelasten. En dus beginnen we in plaats van negentig minuten met vijfenveertig minuten. Maar dan wel volle bak, voor de volle honderd procent. In die wedstrijden wisselde ik ook af, om te voorkomen dat spelers het idee krijgen dat ze al zijn afgevallen naar het tweede team of ze de zekerheid te geven dat ze sowieso kunnen rekenen op een basisplaats. Je zag het denk ik ook wel tegen Club Brugge, dat we hier de vruchten van plukken. Want juist tegen Club Brugge speelden we echt een hele goede wedstrijd, alleen jammer dat we onszelf niet beloonden door het maken van goals. We kregen zeker in de eerste helft écht enorm veel kansen."

Je hebt er ook voor gekozen een hele jonge jongen mee te nemen op dit trainingskamp. Fabian Merién is natuurlijk pas vijftien. Wat was het idee daarachter? Het is toch redelijk uniek dat een jongen van die leeftijd aansluit bij een trainingskamp van het eerste elftal?

"Absoluut! Volgens mij is dat bij mij ook niet eerder gebeurd. Ik wist ook niet dat ie pas vijftien was. Daar kwam ik pas achter toen ik bij de club aangaf dat ik hem mee wilde nemen. Ik heb hem het afgelopen seizoen gezien bij de wedstrijd van PSV Onder 17 tegen Feyenoord Onder 17. Daar was hij al veel jonger dan de rest. En in die wedstrijd speelde hij werkelijk geweldig. Met Stijn, Theo en vorig jaar Tim heb ik mensen in mijn staf zitten die hem ook in de jeugd zijn tegengekomen of onder hun hoede hebben gehad. Die zeiden al unaniem van elkaar dat Merién een geweldig talent is. Hij zou nu eigenlijk op vakantie zijn in Amerika, samen met zijn ouders. Die hebben dat gecanceld, zodat hij hier mee naartoe kon, wat natuurlijk een geweldige kans is. Het is echt nog niet zo dat hij dadelijk ook daadwerkelijk aansluit bij onze selectie. Ik wilde hem gewoon over meerdere dagen zien. Ik denk ook dat het heel goed is voor de jeugdopleiding dat er liefst dertien jongens van de PSV Academy mee zijn gegaan op dit trainingskamp."

Heb je het gevoel dat het met Noa Lang weer helemaal goed gaat en of hij in de Johan Cruijff Schaal tegen Feyenoord weer in de basis kan beginnen?

"Ik weet nog niet of hij tegen Feyenoord kan starten. Ik weet wel dat hij pijnvrij is en dat we hem nu met beleid klaarstomen om weer negentig minuten te gaan voetballen. Het is onze verantwoordelijkheid als club zijnde om niks te overhaasten en hem de tijd te gunnen om goed te herstellen. Als hij Feyenoord niet haalt, is dat ook geen probleem natuurlijk. Het seizoen is niet slechts een wedstrijd. Het gaat er nu om dat hij zo goed mogelijk opbouwt richting de negentig minuten zodat we daar gedurende het seizoen profijt van gaan hebben. In het begin speelde hij vorig seizoen natuurlijk wel veel en vrijwel elke wedstrijd. Als ik hem van het veld haalde, zelfs als het in de laatste minuut van de wedstrijd was, was Noa daar teleurgesteld over. En dat snapte ik ook. Maar we zullen heel voorzichtig met hem omspringen zodat we dit seizoen ook echt het hele seizoen profijt van hem hebben."

Met Couhaib Driouech en Ryan Flamingo zijn er deze week twee nieuwe spelers bijgekomen. Die komen natuurlijk van clubs waar je niet, in tegenstelling tot bij PSV, elke week hoeft te winnen. Met name bij Excelsior zijn ze natuurlijk dolblij met een overwinning terwijl het hier toch gebruikelijk is om veel te winnen. Dat lijkt me toch een groot verschil om ergens te beginnen?

"Ja, natuurlijk is dat een groot verschil. Maar bij beide spelers twijfel ik niet aan hun winnaarsmentaliteit. Ik denk dat deze jongens die mentaliteit wel hebben. Ik denk dat ze vooral moeten wennen aan de intensiteit. Hoeveel tijd krijg jij om het spel voort te zetten? Die tijd, ja, die is bij ons natuurlijk veel korter dan waar ze vandaan komen. Daar zullen ze mij in moeten overtuigen dat ze dat oppakken. Daar doen ze erg hun best voor, al krijgen ze die tijd om hier aan te passen ook van mij. Ik denk dat het logisch is dat het even wennen is."

Waar zit nog verbetering in na een dergelijk succesvol seizoen als het afgelopen jaar?

"Oh, er is nog meer dan genoeg om te verbeteren, hoor. Daar maak ik me echt niet druk om. Ik vind dat we nog meer moeten scoren. Uit onze standaardsituaties valt nog veel meer te halen dan afgelopen seizoen het geval was. Ik denk dat de winst er vooral inzit om de dingen die we al goed deden nog beter te gaan doen. Dat heeft deels ook te maken zometeen met nieuwe spelers, ook met nieuwe stafleden. Noa Lang voelt, zeker nadat hij nagenoeg de hele tweede seizoenshelft miste, toch wel enigszins als nieuwe speler. Ook voor hemzelf. Speel je met Noa, dan is dat heel anders dan wanneer je daar met Chucky speelt. Dat zijn details die dan anders zijn. Daar trainen we op."

Hoe vervelend vind je het dat je nu al weet dat Lozano in de winterstop vertrekt?

"Bij mij is het glas altijd halfvol. Dus ik ben er eigenlijk wel blij mee dat ik dit nu al weet. We kunnen ons nu al voorbereiden op zijn vertrek. Hoe vaak gebeurt het niet dat een speler vlak voor of tijdens de winterstop onverwachts vertrekt? Dan sta je voor een voldongen feit. Nu krijgen we juist de tijd en gelegenheid om gericht een vervanger te halen. Het heeft onze voorkeur om die deze zomer al te halen, maar het zou ook zomaar kunnen dat de gedroomde kandidaat ook pas in januari beschikbaar komt. Daar kunnen we nu op voortborduren natuurlijk. En daar moet je ook nu al op handelen. We kunnen ons er in ieder geval goed op voorbereiden."

Hoe zorg je dat spelers na zo'n succesvol seizoen weer de honger hebben om op jacht te gaan naar nieuwe prijzen en successen?

"Dit is de eerste dag dat ik de groep daar ook op heb aangesproken. Alleen Jerdy en Joey zijn er nog niet, maar ik heb bewust gewacht tot vandaag zodat ook Malik, Johan, Ricardo, Ryan en Couhaib erbij zouden zijn. We hebben een geweldig seizoen gehad. We hebben eenennegentig punten gehaald, we hebben overwinterd in de Champions League, we hebben, vind ik, mooi voetbal gespeeld, we hebben honderdelf doelpunten gemaakt. Jongens, geweldig. Streep eronder, niemand heeft het er nog over. Nu gaan we verder met dit nieuwe seizoen wat veel en veel moeilijker gaat worden. Eenennegentig punten zullen we niet gaan overtreffen. Heb je dan een slecht seizoen gehad? Nee. Iedereen gaat nu op ons jagen. Ik begreep dat Feyenoord het afgelopen jaar een beter seizoen heeft gedraaid dan het kampioensjaar ervoor. Maar toch zijn ze op zeven punten achter ons geëindigd. Dus, wij moeten beter worden. Als we dat niet worden, zullen we dit jaar niet opnieuw kampioen worden. Alleen daar hebben we het over. Dat de sfeer dan vrolijk is, ja, daar maak ik me niet zo druk om. Ik vind de voorbereiding ook de leukste periode van het jaar. Er zijn geen boze gezichten want ze denken allemaal nog dat ze gaan spelen, er zijn geen tot weinig blessures, dat is toch het leukste. Ja, vorig jaar waren wij de jagers en nu zijn wij de prooi, dat maakt het voor mij ook interessant om te zien hoe we daar als groep mee om zullen gaan."

Hoe kijk je dan naar die concurrentie? Feyenoord en Ajax hebben nieuwe trainers aangesteld, AZ heeft natuurlijk met Maarten Martens gekozen voor consistentie maar dat is ook nog geen heel ervaren hoofdtrainer. Hoe kijk je naar dat speelveld bovenin de Eredivisie?

"Daar ben ik niet echt mee bezig. Ik probeer me echt te focussen op ons, daar heb ik invloed op. Hoe het er bij de concurrentie uit gaat zien weet ik nog niet, gaan er nog spelers weg, komen er nog spelers bij? Dat ze allebei een nieuwe trainer hebben, tsja. Ik denk dat wij het afgelopen seizoen hebben laten zien dat een nieuwe trainer absoluut geen nadeel hoeft te zijn. Het blijft natuurlijk koffiedik kijken, dus daar houd ik me niet zo mee bezig."

Wat verwacht je nog aan uitgaande en inkomende transfers? Praat je veel met de spelers die mogelijk vertrekken deze zomer?

"Ik praat altijd veel met mijn spelers, maar je moet mijn invloed daarin ook niet groter maken dan dat hij is. Spelers praten niet alleen met mij, ze praten met hun familie, vrienden, zaakwaarnemers. Uiteindelijk doen ze toch waar zij zich goed bij voelen. Ik zei zaterdag na de wedstrijd tegen Club Brugge ook al: Misschien gaat er wel helemaal niemand weg. Oprecht, zoals ik er nu naar kijk... Kijk, ik praat elke dag met Earnest. Of er clubs komen of niet. Ik denk niet dat er nog een club voor een van onze spelers komt. Maar je weet het natuurlijk nooit. Ja, het klopt dat er enkele spelers bij ons rondlopen met een volgende zomer aflopend contract. Maar als daar clubs voor komen die niet het juiste bedrag op tafel willen leggen. Dan houdt het gewoon op. Dit elftal is kampioenswaardig. Dat is voor de club natuurlijk ook een afweging. Als we kampioen worden, gaan we Champions League spelen. Dat vertegenwoordigt natuurlijk ook een bepaald bedrag. En je kunt wel, omdat iemand nog maar een eenjarig contract heeft, diegene verkopen en daar een paar miljoen voor beuren. Maar als je daardoor geen kampioen wordt snijd je jezelf natuurlijk gruwelijk in de vingers. Het is goed dat we daar continu over met elkaar in overleg zijn."

Ben je niet bang dat je met deze opvatting een trend set? Dat spelers massaal hun contract niet verlengen om hun transfervrije status maar te kunnen verzilveren?

"Nee, het liefst heb ik dat deze selectie zoals hij nu is bij elkaar blijft. Daarnaast zou ik er graag nog een rechtercentrale verdediger bijkrijgen. Daarvan hadden we er twee, nu nog maar een, dus daar heb ik er nog een van nodig. Ik heb al gezegd: Eventueel een vervanger voor Chucky. Mocht dat nu kunnen, graag. Natuurlijk kan ik me druk gaan lopen maken als ik Jerdy goed zie spelen op het EK. Wat als ze hem weg komen kopen? Nee, daar kan ik helemaal niks mee. Ik focus me op de jongens die hier zijn."

Ben je, na zo'n succesvol jaar, zelf ook benaderd deze zomer om elders aan de slag te gaan?

"Nee, dat valt wel mee. Er zijn wel wat telefoontjes geweest, maar het is niet zo dat het er tientallen waren. Ik heb het hier gewoon enorm naar m'n zin, zit hier zelf ook pas een jaar. Dus ik heb totaal geen behoefte om te vertrekken. Ik blijf hier."

Daarnaast heb je halverwege vorig seizoen ook aangegeven in gesprek met Maddy van PSV.TV dat PSV in principe je laatste club zou zijn als trainer, toch? Sta je daar nog steeds zo in?

"Haha, ja, daar sta ik op zich nog steeds wel zo in. Maar we waren toen in Spanje, we liepen over een boulevard en toen stelde Maddy me ineens vanuit het niets die vraag: "Wat wil jij nou nog dan?" Dus toen had ik zoiets van, ja, ik zit hier pas een half jaar, we lopen notabene langs een palmboom, dus ik zei dat, niet wetende dat het zo groot opgepakt zou worden natuurlijk. Maar oprecht, ik kan me heel goed voorstellen dat dit mijn laatste klus is. Ik ben inmiddels ook al zestig, he. Maar dan kan ik alsnog de komende acht jaar nog hier zitten bij wijze van spreken. Acht jaar is in het moderne voetbal misschien wel heel lang. Er zal ook vast wel een moment komen dat je het ook gewoon leuk vindt om eens andere dingen te gaan doen dan voetbal, al weet ik nu nog niet wanneer. Maar als voorbeeld. Elk jaar ben ik op trainingskamp als mijn zoon jarig is. Ik ben nog nooit op zijn verjaardag bij hem geweest. Sonny is nu vierendertig geworden en ik heb nog geen verjaardag meegemaakt. Ik ben altijd op trainingskamp. Hoe hij dat vindt? Hij is er wel aan gewend. Nee, we weten niet beter. Ik doe er ook niet moeilijk over. Maar de overwegingen om te stoppen een keer. Ik heb bijvoorbeeld nooit weekend. De vakanties staan altijd vast. Maar het staat me nu nog niet tegen. Bovendien ben ik "gelukkig" regelmatig ontslagen, haha, dat zijn ook tijden dat we het allemaal wat rustiger aan konden doen natuurlijk. Maar nee, er is genoeg te beleven buiten het voetbal. Ik ben ook vijf keer opa en vind het ook fijn mijn kleinkinderen nu weer wat vaker te zien nu we weer in Nederland wonen. Alhoewel dat ook niet overschat moet worden, die kids moeten op tijd naar bed en eer ik in Apeldoorn ben is het na een normale werkdag ook al gewoon bedtijd. Maar nu begint dit ook een beetje als een zielig verhaal te klinken, haha. Zo is het natuurlijk helemaal niet."

Maar verbaast het je dan als namen als Ron Jans en Dick Advocaat zeggen dat ze stoppen of dat ze een sabbatical nemen, maar dat ze zodra er zich een kans voordoet er weer vol overtuiging met beide benen inspringen?

"Het klopt wel. Soms denk je van, ah, gelukkig. En dan heb je drie maanden even niks. Maar uiteindelijk gaat dat moment toch wel weer komen, dat kriebelende gevoel dat je weer aan de slag wil. De druk is ook wel lekker eigenlijk. Of het stress geeft, trainer zijn? Ja, als je verliest. Dan kan dat ook best extreem zijn. Vooral omdat, dat realiseren weinig mensen zich denk ik, als ze over mij zeggen: "Die Peter Bosz die snapt er niks van", ik haal mijn schouders op. Maar mijn moeder niet. Ze is nu zesentachtig jaar. Die vindt dat écht verschrikkelijk! Die leest werkelijk alles over haar zoon, die volgt alles. Ik heb zelf geen social media, ook uit zelfbescherming. Nog nooit gehad ook. Ik heb geen Facebook, of Instagram, ik heb het niet. Maar mijn moeder wél! Iedere ouder, al neem ik de stomst mogelijke beslissing, mijn moeder zal altijd zeggen dat ik het goed heb gedaan. Als je zelf naar je kinderen kijkt dan snap je dat misschien. Ik ben nooit zenuwachtig voor een wedstrijd. Absoluut nooit. Omdat ik zelf achter het stuur zit. Ik maak de beslissingen. Als ik naast iemand in de auto zit die 250 kilometer per uur rijdt, knijp ik hem. Rijd ik zelf zo hard is er voor mij geen probleem. En bij mijn kinderen zit ik dus niet zelf achter het stuur. Maar dat geldt denk ik voor iedereen waar je van houdt. Maar ik zie dan wel aan haar gezicht, hoe erg zij dat vindt als er slecht over mij gesproken wordt."

Dan moet ze toch best blij geweest zijn het afgelopen jaar? Want van veel kritiek leek weinig sprake?

"Haha, zo'n goed seizoen als het afgelopen jaar heb ik zelf natuurlijk als trainer ook nog nooit eerder meegemaakt. En niet alleen omdat de resultaten goed waren, maar ook omdat we ontzettend goed voetbalden en ik het ook oprecht leuk vond om het team te zien voetballen. Om naar mijn eigen ploeg te kijken. Ik heb alleen ook vaak genoeg op de bank gezeten waarbij het niet goed ging. Mijn moeder is het afgelopen jaar wel tien jaar jonger geworden, haha. Mijn moeder is echt heel erg grappig. Ze is nu zesentachtig, ze tennist en sport nog volop. Mijn vader is drie jaar geleden overleden, daar was ze jarenlang mantelzorger voor. Daarna is ze goed opgekrabbeld en weer hartstikke actief. Ze zit dus nog bij een tennisclub, wandelt wekelijks veel kilometers, ja, ze is echt topfit. Ja, het is toch altijd mooi om de mensen van wie je houdt blij te zien? Dus, ja, ik ben ook wel heel trots dat ik haar zo blij heb kunnen maken het afgelopen seizoen."

Dan heb je dus nog nooit zoveel nachtrust gehad als het afgelopen jaar?

"Absoluut. Al slaap ik eigenlijk altijd wel goed. Ik heb daar nooit zoveel moeite mee. Maar wat geeft dan stress? Dat kunnen spelers zijn die muiten, die mijn gezag ondermijnen. Ja, dat zijn lastige situaties die ook veel stress met zich meebrengen."

Ben je veel veranderd sinds je van speler trainer bent geworden?

"Nee, ik geloofde als speler niet in egoïstische spelers. Ik was echt een teamspeler, ik moest ook niet aan mezelf denken als speler want dan zouden we geen wedstrijd winnen. Ik was een verdedigende middenvelder, die de boel bij elkaar hield, die door praten ervoor zorgde dat we er als team voor streden. Ik denk echt dat het een teamsport is. Ik denk ook dat dit de kracht was van PSV. Er zijn ontzettend veel dingen geweest die de kracht waren van PSV afgelopen seizoen, maar het sterke team was daarin wel het belangrijkste."

Als je het hebt over het team, er waren afgelopen seizoen een aantal spelers, laten we zeggen de spelers die streden voor plek twaalf tot en met zestien. Dat zijn ook jongens die nu zeggen: "Hey trainer, allemaal leuk en aardig, maar nu wil ik wel gewoon echt meer minuten maken, meer wedstrijden spelen." Hoe ga je dat managen?

"De gesprekken met die jongens heb ik aan het einde van het afgelopen seizoen al gevoerd. Ik houd van duidelijkheid. Ik zal nooit zeggen: Jij bent eerste of jij bent tweede. De beste speelt. Maar ook dat is weer heel subjectief, want dat is míj́n mening. Maar tegelijkertijd zeg ik dan wel: Ik verwacht wel van je, mocht je op het tweede plan komen, dat je je zo en zo opstelt en gedraagt. En indien dat niet het geval is, dat ik dan moet ingrijpen. Ja, natuurlijk wordt dat nu moeilijker. Alleen al toen ik kwam, waren Mauro en Obispo niet fit. Die jongens zijn aan het einde van de eerste seizoenshelft er weer bij gekomen. Die jongens snapten heel goed, we hadden op dat moment nog geen wedstrijd verloren, dat ze achteraan moesten sluiten. Nu is dat natuurlijk wel weer anders. Dus dat wordt moeilijker, ja. Maar ik weet nu oprecht nog niet wie er gaat spelen."




Tags

trainingskamp brugge feyenoord bosz stress anderlecht chucky couhaib eenennegentig jerdy jonger kinderen klosterpforte leukste maddy merien rangers zesentachtig academy advocaat alhoewel amerika apeldoorn bedtijd beloonden beuren bijgekomen bijkrijgen boulevard compromis conditie consistentie dolblij driouech earnest eenjarig eer eredivisie excelsior flamingo gecanceld gezag glas grappig graz gunnen halfvol hey hoede honger intensiteit jagen jagers jans jarig joey kampioensjaar kampioenswaardig kids kilometer kilometers kleinkinderen koffiedik kok lozano malik mantelzorger marienfeld martens mauro mediadag nachtrust nederland obispo oefenprincipe oostenrijk opa opbouwen opgekrabbeld opvatting overbelasten overhaasten overschat paderborn palmboom pijnvrij prooi ron rondlopen sabbatical set snijd sonny stijn sturm teamspeler teamsport telefoontjes tennisclub tennist tim topfit trend tsja unaniem vertoeven vierendertig voetbalden voetbalweer voldongen vrolijk werkdag winnaarsmentaliteit zelfbescherming zenuwachtig zorg

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden (gewijzigd)
Nou zal ik van de afdeling "open deuren" dan alvast wat namen noemen.
Benitez
Teze-?-Boscagli-Mauro(Dest)
Schouten-Veerman-?
Lang-De Jong-Bakayoko.
Dan hoef je er nog maar twee zelf in te vullen Peter😇
+1/-0

 
2 maanden geleden
Voorlopig is het eerste vraagteken Flamingo en het tweede Saibari. En met ingang van het seizoen Tillman op de plek van Lang. En die dan wisselen van kant met Bakayoko.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Wat een luxe probleem toch. We hebben Til, Tilman, Saibari, Lozano en Driouch gewoon achter de hand. En Babadi kun je ook gewoon laten spelen. Benieuwd hoe hij dat gaat managen.
+1/-0

2 maanden geleden
Maar wordt het ook niet eens tijd dat we deze geweldenaar gaan overhalen om bij te tekenen? Zowel op technisch/tactisch als op karakter een geweldige match met ons PSV. Kan hier nog wel 3 jaar van genieten.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dat ligt helemaal aan Bosz zelf. Die heeft al meermaals aangegeven tegen zijn pensioen aan te zitten.
Het wordt wel interessant om te zien of Bosz in staat is om ook in zijn tweede seizoen te presteren of dat het eerste seizoen lightning in a bottle was.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Dick Advocaat is al 17 keer met pensioen gegaan...Zou graag zien dat ze in ieder geval tot het gaatje gaan om hem over te halen. Zijn moeder is vorig jaar 10 jaar jonger geworden, ik denk hijzelf ook minstens 5. Alleen al het feit dat hij onze trainer is haalt spelers over om te komen, en nog belangrijker, om te blijven.
+1/-0



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem bella berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dam dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard ramalho ronaldopsv schouten stewart teze veerman