Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: "We hebben een hele goede week gehad"

21 juli 2024 08:54 - Noël van de Laar
Foto: Pro Shots

Peter Bosz: "We hebben een hele goede week gehad"; image source: Pro Shots

PSV heeft het trainingskamp van deze week afgesloten met twee oefenwedstrijden tegen SC Paderborn 07. De eerste wedstrijd werd met 2-1 gewonnen, de tweede werd met dezelfde cijfers verloren. PSV.supporters.nl sprak de trainer na afloop van die twee wedstrijden op het trainingscomplex van de Tweede Bundesligaclub.

Peter, twee wedstrijden vandaag. We weten inmiddels waarom en hoe. Heb je in verband met de hitte nog overwogen om de speeltijd in te korten?

"Nee, zeker niet. In augustus kan het ook warm zijn. Dus absoluut geen reden om in te korten."

We zagen vandaag in twee wedstrijden drie spelers uitvallen. Kun je al iets meer vertellen over hoe het met Mauro Junior, Fredrik Oppegard en Michael Bresser gaat?

"Nee, ik vind dat altijd heel lastig om direct na een wedstrijd iets over te zeggen. Maar volgens mij viel het bij Mauro en Fredrik wel mee. Bij Michael klapte zijn enkel dubbel, maar het opzwellen van zijn enkel lijkt vooralsnog mee te vallen. Daar ben ik wel blij om. Maar van alledrie weet ik nog niet precies hoe het zit. Ze zijn in contact met de medische staf. Als het nodig is, komen ze morgen naar de club. Zo, niet dan is het goed en valt het mee."

Ben je moe na deze week met zoveel indrukken?

"Nee, moe valt wel mee. Dit zijn twee keer vijfenzeventig minuten achter elkaar, waarin je zit te observeren en zit te kijken. Ik denk dat beide ploegen het uitstekend gedaan hebben vandaag. Je zag op het eind, in de eerste pot kregen we op het laatst nog een goal tegen, maar hebben we het met name de eerste zeventig minuten gewoon heel goed gedaan. Daarna werden er bepaalde afspraken niet meer nagekomen en daar profiteerde Paderborn van. Bij de tweede wedstrijd speelden de jonge jongens van vijftien, zestien, zeventien en achttien jaar. Dan is het logisch tegen zo'n fysieke ploeg dat ze aan het eind van de wedstrijd in de problemen kwamen. Waar ik na afloop altijd naar kijk is of het veldspel er goed uitzag, naar het creëren van kansen, staan we verdedigend goed, hoe organiseren we de restverdediging. Dat hebben we vandaag het grootste deel van beide wedstrijden goed gedaan. Maar vooral de tweede groep speelde echt een geweldige eerste helft, waarin ze de tegenstander de wil oplegden, weinig weggaven en zelf ook gewoon goed aan het voetballen waren. Dat was heel erg leuk om te zien, ja."

Maak je je zorgen om de verdediging? Na het uitvallen van drie defensieve spelers vandaag oogt het misschien wat dunnetjes?

"Nee, dat valt echt wel mee. Ik zeg bovendien altijd, op het moment dat er jongens wegvallen dan biedt dat kansen aan anderen. Ik vond dat de jongens in de tweede wedstrijd een aantal dingen zelfs beter deden dan de eerste groep. Dat ze dat niet volhouden is logisch als je zo jong bent. Ik probeer ook mezelf terug te halen toen ik vijftien was, ik geloof niet dat ik toen al mee had gekund bij een eerste elftal."

Hoe kijk je terug op deze week?

"Een hele goede week. Tot deze wedstrijd was er niemand geblesseerd geraakt, dat is ook belangrijk om ons werk te kunnen doen en te kunnen werken aan onze speelwijze. Ik denk dat we vandaag de eerste wedstrijd zeventig minuten goed gespeeld hebben, daarna kregen we nog die goal tegen. En de tweede groep speelde dus met name een hele sterke eerste helft."

Fabian Merién is natuurlijk met zijn vijftien jaar de absolute Benjamin van de groep. Hoe kijk je naar zijn trainingskamp en ontwikkeling de afgelopen week?

"Ik denk niet dat je het na een week over een ontwikkeling kunt hebben. Hij heeft zich staande gehouden en dat is op zich al heel erg knap. Hij heeft vandaag zelfs de volle vijfenzeventig minuten gespeeld. En je ziet dat hij kan voetballen, hij is rustig aan de bal. Dat vind ik zo ontzettend knap op die leeftijd. Zeker tegen zo'n fysieke spits als Grimaldi. Dat moet hij ook nog leren hoe je daar tegen moet verdedigen. Maar dat is ook logisch als je pas vijftien bent."




Discussieer mee op de forums


Tags

bosz fredrik korten mauro michael moe paderborn trainingskamp vijfenzeventig zeventig alledrie benjamin bresser bundesligaclub dunnetjes grimaldi hitte indrukken jong merien oogt oplegden oppegard opzwellen uitzag volhouden weggaven wegvallen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Obispo en ook Mauro zijn spelers die geregeld geblesseerd zijn (geweest). Zal allemaal weg pech zijn maar kunnen we op dergelijke jongens bouwen?
+2/-0

 
2 maanden geleden
Kunnen we ook op Lang en Dest bouwen?
+2/-0

2 maanden geleden
Kan iemand mij vertellen waarom de twee seizoenshelft alle wedstrijden op zondag worden gespeeld? Voor mij komt dit bijzonder slecht uit namelijk.
+1/-0

 
2 maanden geleden
Die data worden in december pas bekend gemaakt
+1/-0



PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.834 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem bella berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dam dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard ramalho ronaldopsv schouten stewart teze veerman