Transparent
Inloggen
Sluiten

Dit staat er zondag op het spel

1 augustus 2024 16:56 - KNVB
Foto: Pro Shots

Dit staat er zondag op het spel ; image source: Pro Shots

PSV en Feyenoord openen zondag traditioneel het nieuwe Nederlandse voetbalseizoen met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Naast de prestige staat er ook financieel het nodige op het spel in Eindhoven. Sinds 2017 wordt de wedstrijd om de Super Cup niet meer structureel in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam gespeeld, maar in het stadion van de regerend landskampioen.

De winnaar van de Johan Cruijff Schaal mag in totaal vijftigduizend euro bijschrijven terwijl de verliezer het moet doen met een bedrag van twintigduizend euro. Daarnaast verdelen beide clubs de netto-opbrengst van de kaartverkoop. De netto-opbrengst wordt berekend door de omzetbelasting van de recette-opbrengst af te trekken. Ook overige kosten zoals organisatiekosten, een KNVB-heffing, het stimuleringsfonds en de bijdrage aan het maatschappelijke thema van de Johan Cruijff Schaal worden nog van de netto-opbrengst gehaald voor het restant wordt verdeeld over beide clubs.

Voor PSV kan het zondag de vierde achtereenvolgende Johan Cruijff Schaal worden, wat een record zou betekenen in de geschiedenis van de Nederlandse Super Cup. Daarnaast kan PSV haar positie als recordhouder verstevigen door de vijftiende Super Cup te winnen. Voor Feyenoord kan het de vijfde Johan Cruijff Schaal uit de clubhistorie worden.




Tags

netto feyenoord arena bijschrijven heffing knvb omzetbelasting organisatiekosten prestige recette recordhouder stimuleringsfonds thema twintigduizend vijftigduizend

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.



PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman