Transparent
Inloggen
Sluiten

Peter Bosz: "Goed gelukt om de voorrondes van vorige zomer na te bootsen"

2 augustus 2024 16:10
Foto: Noël van de Laar

Peter Bosz: "Goed gelukt om de voorrondes van vorige zomer na te bootsen"; image source: Noël van de Laar

Verslaggever: Noël van de Laar

ZEIST - Vanmiddag stond op het complex van de KNVB in Zeist de persconferentie voorafgaand aan de Johan Cruijff Schaal op het programma. Normaal gesproken sluiten de aanvoerders en trainers van beide clubs hierbij aan. Luuk de Jong was echter grieperig en naar bed gestuurd. Hierop besloot Feyenoord ook geen speler mee te nemen naar Zeist. In tegenstelling tot andere jaren was het vandaag dus een persconferentie en fotomoment met alleen de hoofdtrainers van beide clubs Peter Bosz en Brian Priske.

Op de vraag of iedereen beschikbaar is voor de wedstrijd van zondag: "Nee, niet iedereen is beschikbaar. Luuk heeft meegetraind maar is ziek. Mauro, Armando, Olivier en Sergiño ontbreken. Spelers komen fasegewijs terug. Het is wel heel vervelend. Joey en Jerdy trainden pas twee dagen mee voordat we tegen Valencia speelden. Vorig jaar hadden we twee belangrijke voorrondes, dat waren de echte wedstrijden. Daarom hebben we dit jaar gekozen om Anderlecht, Brugge, Valencia te treffen als pittige tegenstanders om toch dat gevoel van die voorrondes van vorig jaar zoveel mogelijk na te bootsen. Dat is volgens mij wel goed gelukt."

Of Peter Bosz vertrouwen heeft om ook komend seizoen weer succesvol te zijn: "Het is een voetbalwijsheid die wel waar is. Het is natuurlijk makkelijker om aan de top te komen dan om aan de top te blijven. Toen ik kwam waren er maar drie spelers in mijn selectie die kampioen waren geworden. Nu zijn ze dat bijna allemaal. Ik probeer wel scherp te zijn en ook mijn staf scherp te laten zijn. We zullen het ook dit jaar weer samen moeten doen."

Over de Olympische Spelen en of Peter Bosz deze ook volgt tussen de bedrijven van het managen van PSV door: "Het interesseert me zeker want het is topsport. Voetballers zitten in een teamsport terwijl het bij de OS vaak solistische sporters zijn. Het is intrigerend om te zien hoe zij voor hun sport leven. Ik kijk er dus ook naar. Voor en na de trainingen kijken we wel."

Of PSV klaar is voor het nieuwe seizoen: "Het is logisch dat als je pas twee keer hebt meegetraind met de club je er niet in slaagt direct negentig minuten te spelen. Zoals mijn collega van Feyenoord net ook zei: Het is ondenkbaar dat je als team voor de volledige honderd procent fit bent aan het begin van het seizoen. Daar sluit ik mezelf wel bij aan. We missen zondag met Olivier Boscagli, Mauro Junior, Armando Obispo en Sergiño Dest vier verdedigers, dus het zal defensief wel even puzzelen worden."

Over het ontbreken van PSV-spelers op de Olympische Spelen in Parijs: "Het is een logische beslissing van de club, denk ik. Als Pepi niet naar de Copa America was gegaan, zou hij in aanmerking zijn gekomen mee naar de Olympische Spelen te gaan. Hij koos echter voor de Copa America."

Over de nieuwe regels dat uitsluitend aanvoerders met scheidsrechters mogen communiceren: "Het is een verademing dat alleen de aanvoerders nog met de scheidsrechters mogen communiceren. Het zal misschien even wennen zijn, maar ik denk dat het een goede zaak is. Ik keek in ieder geval met meer plezier naar het voetbal zonder dat constante geouwehoer met de scheidsrechters."

Over Joël Drommel en zijn wens te vertrekken bij PSV: "Dat is geen probleem. Ik snap hem volledig. Hij is als eerste keeper naar PSV gekomen, op gegeven moment op de bank gekomen. Hij vindt nu dat hij een leeftijd heeft waarop hij wekelijks moet spelen. Maar daarvoor moet wel een club komen die er ook met PSV uitkomt. Het is nu totaal geen issue. Als hij zich zo blijft gedragen zoals hij het afgelopen seizoen gedaan heeft, waar ik geen twijfels over heb, is er geen issue. Maar er moet dus wel een club komen die ook het bedrag aan PSV wil betalen voor Joël."

Over de kickstart vorige zomer van Noa Lang: "Nog moeilijk in minuten uit te drukken. Het is vooral belangrijk dat we hem rustig opbowuen. Alles wat hij doet, doet hij met 100%. Dat betekent dat we hem wel tegen zichzelf in bescherming moeten nemen. Dat doen we op trainingen en ook in wedstrijden. We zijn nu ruim vier weken onderweg en dat gaat wel goed. In grote lijnen moeten we vaker spelers tegen zichzelf in bescherming nemen, daar lopen we als club niet voor weg. Die gesprekken voeren we ook met jongens. Als je hopelijk zestig wedstrijden in een seizoen gaat spelen, zijn er wedstrijden waar het gevaar van blessures om de hoek ligt."

Voldoende alternatieven voor iedere positie: "Voor de langere termijn maak ik me geen zorgen, maar over de korte termijn wel een beetje. De wet van Murphy he? We missen vier linksbenige defensieve spelers maar zullen toch elf man op moeten stellen. Ik ben niet bezig met nieuwe spelers, dat is de taak van Earnest."

Over Feyenoord en de nieuwe trainer: "Ik vind het zeker leuk om Feyenoord te volgen. Het is verfrissend en nieuw als er nieuwe mensen met andere ideeën komen. We kunnen over tactiek praten. Ik kijk echter meer naar specifieke kwaliteiten in het team en waar voor ons uitdagingen liggen."




Discussieer mee op de forums


Tags

bosz feyenoord bootsen zeist armando bescherming communiceren mauro valencia anderlecht boscagli brugge constante dest drommel earnest fasegewijs fotomoment geouwehoer grieperig hoofdtrainers intrigerend jerdy joey jong kickstart knvb murphy obispo ondenkbaar opbowuen parijs pepi priske puzzelen solistische sporters teamsport verademing verfrissend voetbalwijsheid

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman