Transparent
Inloggen
Sluiten

Unieke onderscheiding voor debutanten uit de PSV Academy

2 augustus 2024 17:03 - PSV & GoodHabitz
Foto: Pro Shots

Unieke onderscheiding voor debutanten uit de PSV Academy; image source: Pro Shots

PSV en GoodHabitz kondigden vandaag met trots de lancering van een uniek aandenken voor jeugdspelers van PSV die hun officiële debuut in het eerste van PSV maken: "De Frederik". Deze onderscheiding, die voorafgaand aan het nieuwe seizoen is onthuld, symboliseert zowel de toewijding aan het ontwikkelen van talent als de succesvolle samenwerking tussen PSV en GoodHabitz.

Frederik Philips, de grondlegger van de Koninklijke Philips, is een naam die synoniem staat voor de rijke historie van zowel Eindhoven als PSV. Met de lancering van "De Frederik" wil GoodHabitz de historische bijdragen van Frederik Philips eren en de nieuwe generatie talenten van de club in het zonnetje zetten. De onderscheiding wordt uitgereikt aan spelers die vanuit de PSV Academy hun officiële debuut maken voor de A-selectie. Dit als erkenning voor hun harde werk en als aanmoediging voor hun verdere ontwikkeling bij de club."




PSV heeft een lange traditie in het ontwikkelen van spelers uit de eigen jeugdopleiding. Sterren als Ibrahim Afellay, Memphis Depay en Cody Gakpo begonnen hun carrière in de jeugdopleiding van PSV en maakten later hun debuut in de hoofdmacht van de club. De lancering van deze nieuwe erkenning bevestigt deze traditie en beloont spelers voor het zetten van de laatste stap richting de hoofdmacht.

GoodHabitz is inmiddels al enkele jaren verbonden aan de club als partner en bovendien een van de snelstgroeiende internationale ed-tech bedrijven in Europa. GoodHabitz heeft als missie om leren toegankelijk, boeiend en leuk te maken voor iedereen. Dit doen ze door unieke leercontent te bedenken voor inmiddels al twintig landen wereldwijd en te produceren in de GoodHabitz Studios.




Tags

goodhabitz frederik onderscheiding academy lancering debutanten erkenning aandenken aanmoediging afellay beloont boeiend cody depay gakpo generatie grondlegger historie kondigden leercontent snelstgroeiende studios symboliseert synoniem toegankelijk zonnetje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Vind ik veel te veel eer voor een speler die, bij wijze van spreken, slechts 1 minuut voor tijd hoeft in te vallen in een bekerpotje en wellicht daarna nooit meer aan de bak komt.

En die lange traditie van een goede jeugdafdeling valt ook wel mee. Zeker als het artikel dan verder gaat met spelers als Afellay, Depay en Gakpo.
+1/-1

 
2 maanden geleden
Hmmmm, op die spelers mogen we toch wel trots zijn? Ik vind dat PSV wel de juiste afslag heeft genomen, dat geeft ook meer sympatie in den lande, wat voor de club belangrijk is in deze sneller wordende wereld.

Het is wellicht noodgedwongen opgekomen (omdat bijna alles inkopen - wat tot rond 2000 de norm was - niet meer werkt, cq te duur werd, red.), maar je krijgt wel meer binding met spelers als er uit de eigen jeugd meer zijn die doorbreken imo...
+3/-0

 
2 maanden geleden
Een jongen die binnenkomt bij de Academy komt daar binnen met maar één doel(en die kans is niet groot): in PSV1 spelen. Daar spelen ze jaren het snot voor de ogen en laten veel schieten daarvoor die iemand in puberteit allemaal graag wil doen. Ze hebben geweldig doorzettingsvermogen die droom na te streven. Dus als een jongen zo'n doel bereikt (als is het 'maar 1 minuut'), is zo'n onderscheiding vol op z'n plaats. De traditie is lang, alleen waren het er vroegen niet veel, de laatste jaren is dit in een stroomversnelling gekomen en zullen er nog veel exemplaren uitgedeeld worden. Dat vind ik sportief een geweldige prestatie van de club, en ook is het financieel een uiterst lucratieve business.
+2/-0

2 maanden geleden
Spandoek klopt niet, moet zijn
EindTovenaar
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman