Transparent
Inloggen
Sluiten

Opvolger Ernest Faber bekend

5 augustus 2024 15:52 - PSV
Foto: Pro Shots

Opvolger Ernest Faber bekend; image source: Pro Shots

PSV heeft de gewenste opvolger van de naar Adelaide FC vertrokken Ernest Faber definitief binnen. Vanaf 1 september is Aloys Wijnker de nieuwe Academy Director van PSV. Wijnker was in het verleden werkzaam bij AZ, de KNVB, Vitesse en de Soccer Federation van de Verenigde Staten.



Daarmee keert Wijnker terug in een functie die hij eerder bij AZ en Vitesse ook al uitoefende, waar hij eerder respectievelijk tien en twee jaar werkzaam was als hoofd jeugdopleiding. De afgelopen vier jaar werkte hij als technisch manager bij de KNVB.

Aloys heeft tijdens zijn carrière op een positieve manier kennisgemaakt met de PSV Academy: "Het is een van de beste jeugdopleidingen in het betaald voetbal. Dat zie je ook aan de doorstroom naar de hoofdmacht, naar andere BVO's en aan de afvaardigingen van de nationale jeugdploegen. Zeker in de laatste tien jaar zijn er grote stappen gezet. Het is nu zaak dat we die lijn voortzetten", zo stelt de opvolger van Ernest Faber.

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart spreekt van een zwaargewicht op het gebied van jeugdopleidingen: "Ik ken Aloys vanuit ons gezamenlijke verleden bij AZ en de Amerikaanse bond. Hij is een zeer gedreven opleider, met een duidelijke visie en een groot netwerk. Hij heeft ervaring in binnen- en buitenland, bij clubs én nationale bonden. Deze factoren maakten hem de ideale kandidaat om PSV Academy te leiden en verder te ontwikkelen."




Tags

faber academy aloys wijnker jeugdopleidingen knvb vitesse adelaide afvaardigingen bvo doorstroom earnest federation jeugdploegen kennisgemaakt opleider stewart uitoefende voortzetten zwaargewicht

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Welkom bij de mooiste en warmste club van Nederland.
Bouw maar eens wat moois.
+2/-0

 
2 maanden geleden
Verder uitbouwen, er staat al iets moois ;)
+3/-1

2 maanden geleden
Welkom. Jammer dat hij met een AZ shirt op de foto staat. Geen PSV shirt beschikbaar ??
+1/-0

2 maanden geleden
Welkom!
Het is overigens Adelaide United FC, niet Adelaide FC, dat is de Australian Rules Football club hier en daar is Ernst zeker niet aan de slag.
+1/-0

2 maanden geleden
Ik ben erg benieuwd. Zou hij de magische wekelijke colum van Art weer herintroduceren?
+1/-0

2 maanden geleden
Waarom neem je geen foto van hem in oranje shirt, want dat is waar hij nu werkt...!?
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie feyenoord flamingo jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring lozano mauro nagalo ndala oppegard perisic peru roglic schouten tillman vaio veerman yonci