Transparent
Inloggen
Sluiten

Derde tenue 2026/2027 nu al bekend

7 augustus 2024 13:48
Foto: Pro Shots

Derde tenue 2026/2027 nu al bekend; image source: Pro Shots

PSV heeft vandaag de winnaar bekend gemaakt van de door fans ontworpen derde tenues voor seizoen 2026/2027. Na een voorselectie van vijf shirts, is het shirt van Dirk van Gaal uiteindelijk de favoriet gebleken van de PSV-fans.



Door de uitverkiezing speelt PSV in het seizoen 2026/2027, in een blauw geblokt shirt. Met ruim dertig procent van de stemmen heeft Dirk van Gaal de PSV Design Contest gewonnen. Dat betekent dat alle vertegenwoordigende PSV-teams volgend seizoen in een door een supporter ontworpen shirt spelen.

Dirk van Gaal noemt het zelf onwerkelijk dat zijn ontwerp heeft gewonnen: “Ik kan me maar moeilijk voorstellen dat PSV, de club waar ik al mijn hele leven supporter van ben, straks in mijn design speelt. Ik vond het belangrijk dat het echt een shirt van en voor de supporters zou worden. Daarom heb ik gekozen voor onder meer het Philips-blauw en een blokkenpatroon van verschillende elementen, zoals de Eindhovense vibes en onderdelen uit het logo van toen en nu. Ik ben heel trots dat zowel de vakjury als de supporters voor mijn ontwerp hebben gekozen", aldus de grafisch vormgever van beroep met een hobby in het ontwerpen van alternatieve sportshirts.

De PSV Design Contest is een initiatief om supporters te betrekken in het ontwerpproces van onze tenues. Omdat het ontwerpen en fabriceren van shirts een tijdrovend proces is, en de lijn van 2025-2026 momenteel al wordt ontwikkeld, is gekozen voor het derde shirt van 2026-2027. PSV bedankt alle deelnemers voor hun inzendingen en kijkt terug op een geslaagd project.




Tags

design gaal blauw contest ontwerp ontwerpen ontworpen tenue tenues beroep blokkenpatroon fabriceren geblokt grafisch hobby inzendingen logo ontwerpproces onwerkelijk project sportshirts uitverkiezing vakjury vibes vormgever

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 maanden geleden
Gefeliciteerd Dirk👍, prachtig shirt heb je ontworpen, ik ga hem zeker aanschaffen , alleen niet met de naam v.Gaal achterop😜, als je dat niet erg vind😂
+4/-0

2 maanden geleden
Ik heb niets met elk jaar weer een nieuw shirt waarbij de commercie prevaleert boven het clublogo en kleuren, maar dit shirt is echt geweldig mooi. Complimenten aan Dirk van Gaal.
+1/-0

2 maanden geleden
Is niet het aankomend seizoen zoals staat in dit artikel maar het seizoen erop volgend.
+1/-0

2 maanden geleden
Lang geleden dat hier een shirt positief ontvangen werd, en terecht (zowel de positieve reacties op deze als de negatieve op alle shirts van dit jaar wat mij betreft). Erg leuk shirt en wat mij betreft houden we dit nog een paar jaar vol met zo'n ontwerp wedstrijd, zaten leuke ideeën tussen.
+1/-0

2 maanden geleden
Echt een mooi shirt zeg, indrukwekkend!!! Complimenten aan de maker, vooral het stukje Philips valt gelijk op en hoe langer je kijkt hoe meer je ziet. Echt een shirt om trots op te zijn. Van mij mag hij dit jaar al uit de kast worden getrokken als tweede shirt en laten we dan de komende jaren maar eens lekker in hetzelfde shirt blijven spelen, lekker herkenbaar.
+1/-0

2 maanden geleden
Mooi shirt, kan niet anders zeggen!
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie feyenoord flamingo jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring lozano mauro nagalo ndala oppegard perisic peru roglic schouten tillman vaio veerman yonci