Transparent
Inloggen
Sluiten

Kaartverkoop Juventus-uit beëindigd

12 september 2024 16:47
Foto: Pro Shots

Kaartverkoop Juventus-uit beëindigd; image source: Pro Shots

PSV wordt komende week in Turijn gesteund door ruim achttienhonderd fans als de club het in de competitiefase van de UEFA Champions League opneemt tegen Juventus. Van de 2073 beschikbare tickets werden er iets meer dan 1800 verkocht. Op het laatste moment vlak voor de kaartverkoop gesloten werd om 12 uur waren er nog 264 kaarten beschikbaar.

Daarmee is de club er dus niet in geslaagd de eerste wedstrijd van het nieuwe Champions League-seizoen uit te verkopen. Voor veel fans was het te kort dag om vrij te regelen van het werk terwijl de reis naar Italië voor anderen weer te kostbaar was.

Doordat het uitvak niet is uitverkocht, was dit de ideale gelegenheid voor de fans met een gebrek aan loyaliteitspunten, om in te lopen op de fanatieke aanhang. Met name rondom de uitwedstrijd in de achtste finale van de Champions League vorig seizoen tegen Dortmund waren er veel klachten over het kaartverkoopbeleid van PSV, doordat veel fans langs het net visten in hun jacht naar een kaartje.

PSV neemt het in oktober nog op tegen Paris Saint-Germain, dat een uitvak heeft voor 2400 fans. Stade Brest speelt in december thuis tegen PSV in een ander stadion dan het eigen Stade Francis-Le Blé, namelijk in Guingamp. Het uitvak in Stade du Roudourou van Guingamp kan slechts zo'n 950 man huisvesten.

Het Europese Marakana, het stadion van Rode Ster Belgrado, is wat ruimer opgezet. Met een capaciteit van 55.000 man, kunnen er zo'n 2400 PSV-supporters naar de Servische hoofdstad afreizen. De laatste keer dat PSV de topclub uit Servië trof, in de zomer van 2004, reisden er slechts vijf(!) PSV-fans de club achterna. Hoewel de verwachting is dat dit aantal nu aanzienlijk hoger ligt dan in 2004, is het nog maar de vraag of PSV die uitwedstrijd wél uit weet te verkopen.




Tags

juventus stade uitvak guingamp aanhang achterna achttienhonderd ble brest capaciteit competitiefase dortmund fanatieke francis huisvesten kaartje kaartverkoopbeleid kostbaar marakana reisden roudourou ruimer ster turijn uefa visten

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


12 uur geleden
Feyenoord en Ajax hebben Europees wel altijd een vol uitvak.Jammer dat het PSV niet lukt.
+1/-0

 
2 uur geleden
Die hebben respectievelijk 2x en 4x zoveel fans. Dus dat is toch geen schande? Sterker nog, relatief gezien brengt PSV veel meer mensen op de been. Zowel uit als thuis.
+1/-0

5 uur geleden
Denk dat het financiële plaatje steeds lastiger word. Vliegen, hotel enz. zijn fors duurder geworden.
+3/-0

 
4 uur geleden (gewijzigd)
De Prijzen vielen mee, als je maar niet naar Turijn vliegt. De Luchthavens bij Milaan waren betaalbaar om vervolgens de trein te pakken. (die ook goedkoop is). De hotels zijn ook betaalbaar als je maar goed zoekt. Al met al hebben veel mensen die normaal lopen te klagen dat ze er niet tussen komen voor een uitwedstrijd een kans gemist. 2 dure uitpunten die je misschien nodig hebt voor de wedstrijd in Parijs of andere wedstrijden dicht bij huis. Dan zullen de klagers wel weer boven komen drijven zoals bij Lens en Dortmund het geval was.
+1/-1

 
2 uur geleden
Nou voel ik me niet direct aangesproken, maar had deze dolgraag "gedaan". Alleen lukt dit werk technisch niet op zon korte tijd. En dat is geen slap excuus.

Wij hebben overigens Belgrado al geboekt, dus die 5 van de laatste keer gaan we zeker overtreffen.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dam dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman