Transparent
Inloggen
Sluiten

Persconferentie Bosz: "Saibari en Teze ontbreken morgen"

9 augustus 2024 15:30 - Noël van de Laar
Foto: Noël van de Laar

Persconferentie Bosz: "Saibari en Teze ontbreken morgen"; image source: Noël van de Laar

Zoals te doen gebruikelijk gaf Peter Bosz zojuist weer een persconferentie, voorafgaand aan het eerste Eredivisieduel van het nieuwe seizoen tegen RKC Waalwijk morgenavond. Daarin ging de trainer onder meer in op transferzaken, blessures binnen de defensie en wat hij verwacht van de wedstrijd tegen de Waalwijkers.

Vrolijke stemming, kriebels in de buik? "Ja, zeker kriebels in de buik, hier hebben we de afgelopen weken naartoe geleefd. Zin om weer te gaan beginnen!"

Over de verwachtingen in het nieuwe seizoen: "Misschien cliche, maar iedereen die langer meeloopt weet dat het herhalen van een kampioenschap nog moeilijker is. Dat is an sich al een uitdaging. Maar als je bij PSV werkt moet je altijd kampioen willen worden. Het realiseren is een stuk moeilijker maar daar gaan we wel vol voor. Daar probeer ik al vanaf dag een van de voorbereiding bezig mee te zijn. Vorig jaar keek iedereen naar Feyenoord, dit jaar zal iedereen vooral naar PSV kijken. Dat brengt een andere druk met zich mee. Dat maakt het moeilijker, maar ook uitdagender. Uberhaupt om uit te spreken dat we dit jaar wéér kampioen willen worden."

Over het gebrek aan Europese kwalificatiewedstrijden deze zomer: "Ik speel ook heel graag van die zware wedstrijden. Vorig jaar tegen Sturm Graz en tegen Rangers waren wedstrijden die er echt om gingen. Dat zijn echte wedstrijden, dat zagen we ook bij FC Twente deze week. Ik ben natuurlijk blij dat we rechtstreeks gekwalificeerd zijn voor de Champions League, maar dat neemt niet weg dat ik graag die zware wedstrijden speel."

Over de aangeslagen spelers na de strijd om de Johan Cruijff Schaal afgelopen zondag: "Saibari heeft een tik gekregen tegen Feyenoord, dus die zal morgen niet spelen. Ik hoop zometeen een aantal spelers die een tik hebben gekregen vandaag weer terug te zien op het trainingsveld. Als die vandaag de training volmaken kunnen ze morgen ook spelen. Boscagli traint vandaag weer met de groep mee. Maar hij moet wel honderd procent zijn. Als hij minder dan honderd procent is, kan hij hooguit op de bank zitten."

Over Jordan Teze en zijn gewenste transfer naar AS Monaco: "Jordan Teze heeft aangegeven morgen niet te willen spelen. Dat heeft hij me twee dagen geleden verteld en gisteren herhaald. Ik heb hem daarbij gevraagd of hij wist wat de consequenties zijn. Hij traint zometeen niet mee en speelt morgen dus ook niet. Ik begrijp het niet. Ik vind niet dat dit hoort. De consequenties die daar aan hangen zijn dan vooral wat de club, de fans en zijn medespelers daarvan vinden. Hij gaf bij mij aan niet te willen spelen en dat is voor mij onaanvaardbaar en onbegrijpelijk. Het heeft niet eens te maken met het feit dat we weinig verdedigers hebben. Het gaat mij vooral om de attitude. Er worden wel vaker spelers benaderd door een club. We lezen constant geruchten van spelers die in de belangstelling staan. Dat blijf je tot 2 september ook houden. Dat is de realiteit van het moderne voetbal. Dan kun je niet steeds spelers hebben die afhaken. Ik heb hem tien minuten geleden gesproken, dat laten we nu even rusten en dan kijken we volgende week hoe de situatie is. Ik heb gezegd wat ik moest zeggen. Ik heb daar een mening over die ik ook naar de groep ga communiceren. Ik vind dit niet de juiste weg. Dat is het even voor nu."

Gevraagd naar de wedstrijd tegen Feyenoord en de vier tegengoals: "Het is inderdaad veel fijner om het over tegendoelpunten te hebben. Daar hebben we het ook veel over gehad deze week. We hebben veel meer weggegeven dan we vorig seizoen gewend waren. We hebben gekeken naar wat we beter moeten doen als ploeg. Kwestie van afstemming met het elftal. We hebben veel dingen heel erg goed gedaan, vervolgens stonden we alleen heel open en hadden we de lange ballen van Feyenoord veel beter moeten verwerken. Daar hebben we op getraind. Ik hoop daar morgen al het resultaat van te zien."

Over de scheidsrechters: "Natuurlijk, ik houd me altijd aan de regels. Ik ben nog nooit achteraf naar een scheidsrechter gestapt, achteraf heeft dat geen zin meer. Het ging om een heel specifiek geval bij de zijlijn waar Lopes een tik had gehad. De scheidsrechter vroeg vervolgens of hij twintig centimeter over de zijlijn wilde stappen. Dat wilde Lopes niet. Als je daar als scheidsrechter niet tegen optreedt, tsja."

Over de gele kaart die Peter Bosz tijdens de wedstrijd tegen Feyenoord kreeg van arbiter Jeroen Manschot: "Ik vind het een goede maatregel dat alleen aanvoerders met de scheidsrechter mogen communiceren. Als ik dat zelf doe moet ik daar ook voor gestraft worden. Dan moet ik daar ook niet aan meedoen. Het begint bij mij en mijn spelers."

Of de situatie van Jordan Teze het prachtige seizoen vorig jaar minder glans geeft: "Nee, het spat niet uit elkaar. Maar het bewijst wel precies wat ik vanaf dag een dit seizoen heb benadrukt. Dit is daar ook een regeltje van. Die kom je tegen in een seizoen, die zijn we vorig seizoen ook tegen gekomen. De vraag is hoe we daar als team mee omgaan. Dat moet gaan blijken. Twee dagen geleden is Jordan bij mij geweest met het verhaal dat hij niet wilde spelen zaterdag. Ik heb hem daarop aangegeven dat hij daar goed over na moest denken. Ik weet niet of hij dat met teamgenoten hebben besproken. Ze horen dit zometeen. Ik heb dit nog nooit eerder meegemaakt op deze manier. Die ervaring heb ik niet heel veel. Dit is voor mij heel duidelijk. Ik ga dit niet gebruiken, ik probeer altijd open en eerlijk naar mijn spelers te zijn. Ik zal eerlijk vertellen wat er gebeurd is en welke consequenties ik daaraan verbonden heb."

Nu Jordan Teze morgen niet meedoet en Olivier Boscagli nog onzeker is, werd de trainer gevraagd naar de samenstelling van zijn elftal morgen: "Ik ga straks in mijn hoge hoed kijken en zien wat ik er uit kan halen. Daar zit vast wel iets in. Doordat dit twee dagen geleden al bekend werd gemaakt, hebben we daar ons al op voor kunnen bereiden. Teze heeft vorig jaar vrijwel alles gespeeld en toen zat daar Shurandy ook nog achter. We hebben wel wat ideeën maar hoe we dat in gaan vullen ben ik nog niet helemaal over uit. Dit is niet goed, ingegeven door het systeem, tot 2 september is de markt open en is er altijd wat onrust. Dat kun je vervelend vinden maar wij moeten daar mee om leren gaan. Het is al jaren zo en ik denk ook niet dat dit snel veranderd. Spelers komen druppelgewijs binnen, Joey en Jerdy zijn nu 2,5 week terug bij de club."

Of er nog een weg terug is voor de PSV-verdediger: "Ik kan daar verder nu geen uitspraken over doen, omdat ik daar ook op teruggepakt kan gaan worden. Ik voelde dit niet aankomen. Ik kan zeggen dat ik dit niet goed vind. Dat heb ik hem ook gezegd, ik heb hem gewezen op de consequenties. Hij zegt er goed over te hebben nagedacht. Daarmee is het voor mij nu even klaar. Gelukkig gebeurt het niet heel vaak. Hopelijk blijft dat ook zo."

Of Luuk de Jong morgen weer inzetbaar is, nadat hij in de slotfase tegen Feyenoord een ijsbeentje te verwerken kreeg: "Luuk is een van die jongens die een fikse tik kregen in de wedstrijd tegen Feyenoord, dus hij is een van de spelers waarvan we zometeen moeten kijken hoe hij hersteld is."

Over inkomende transfers en zijn communicatie met Earnest Stewart: "Ik sta dagelijks met Earnest in contact, ik weet hoe druk de club is met het halen van versterkingen. Dan heb ik liever dat dit een goede beslissing is dan een snelle. Dus ik sta volledig achter de beslissing van de club om geduld te betrachten."

Over eerdere soortgelijke situaties waar Peter Bosz mee te maken heeft gekregen in zijn trainerscarrière: "Bazoer heeft nooit gezegd dat hij niet wilde spelen. Gudelj wilde niet op de bank zitten. Dat heb ik een keer meegemaakt, maar die situatie was anders dan die van Teze nu."

Ter afsluiting van de persconferentie en de situatie rondom Jordan Teze: "In zijn algemeenheid, vind ik Jordan Teze een wereldgozer, een hele aardige jongen. Alleen vind ik nu dat hij een verkeerde beslissing neemt."




Discussieer mee op de forums


Tags

teze feyenoord jordan bosz saibari boscagli buik communiceren earnest kriebels lopes zijlijn aangeslagen afstemming algemeenheid attitude bazoer betrachten cliche druppelgewijs eredivisieduel gekwalificeerd geleefd glans graz gudelj herhaald hoed ijsbeentje ingegeven jerdy joey jong kwestie manschot meeloopt monaco onaanvaardbaar optreedt rangers rkc spat stewart sturm tegengoals teruggepakt trainerscarriere transferzaken tsja twente uitdagender volmaken vrolijke wereldgozer

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman