Transparent
Inloggen
Sluiten

Tillman: "Mijn eerste goal van buiten de zestien!"

10 augustus 2024 23:38
Foto: Noël van de Laar

Tillman: "Mijn eerste goal van buiten de zestien!"; image source: Noël van de Laar

Malik Tillman flankeerde Peter Bosz op de persconferentie na afloop van de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. De middenvelder maakte vandaag een goal en keek samen met het aanwezige journaille terug op zijn wedstrijd: "Dank je. Ja, het voelt heel fijn om hier nog steeds te zijn. Ik ben gelukkig hier dus hoefde er niet lang over na te denken toen PSV de optie lichtte. Het is mijn doel om consistent te zijn, om elke wedstrijd met dezelfde energie te spelen zoals vandaag."

Of de Amerikaans international net als trainer Peter Bosz ook een moeilijker jaar verwacht: "Ja, om eerlijk te zijn verwacht ik een moeilijker seizoen dit jaar. We zijn nu kampioen, en elk team waar we tegen spelen willen winnen van de kampioen. Natuurlijk is PSV een hele grote club en zullen we het merendeel van de wedstrijden ook dit jaar weer gaan winnen. Maar het wordt wel moeilijker voor ons, ja."

Hoe hij terugkijkt op zijn goal, waarbij hij van buiten de zestien uithaalde en doelman Houwen verschalkte: "Ik was echt heel erg blij, dit was mijn allereerste goal van buiten het zestienmetergebied. Dat stond bovenaan mijn to-do-lijstje dus ik was ontzettend blij dat dit lukte vandaag!"

Ook werd de doelpuntenmaker gevraagd naar zijn mening over de situatie waar Jordan Teze in verkeert: "Jordan heeft zijn excuses aangeboden aan ons en de staf. Dat vergt moed, zeker in zulke situaties. We hebben het geaccepteerd als groep en zullen hem zolang hij hier is op dezelfde manier behandelen als voor dit incident. Het is een goede speler dus we gaan hem zeker wel missen."

Waarom het nooit eerder lukte van buiten de zestien te scoren: "Ik weet het niet, het is nooit gebeurd om buiten de zestien te scoren. Nooit. Vandaag was echt mijn eerste doelpunt van buiten de zestien. Ik ga proberen vaker op deze manier te scoren, nu het eenmaal gebeurd is hoop ik dat het vaker gaat gebeuren zo."




Discussieer mee op de forums


Tags

tillman bosz jordan allereerste behandelen consistent doelpuntenmaker flankeerde houwen journaille lichtte malik merendeel moed rkc teze uithaalde verschalkte

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie feyenoord flamingo jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring lozano mauro nagalo ndala oppegard perisic peru roglic schouten tillman vaio veerman yonci