Transparent
Inloggen
Sluiten

De Jong: "5-1 klinkt uitstekend maar we begonnen niet goed"

11 augustus 2024 14:00
Foto: Pro Shots

De Jong: "5-1 klinkt uitstekend maar we begonnen niet goed"; image source: Pro Shots

Ook Luuk de Jong verscheen als aanvoerder na afloop van de met 5-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk voor de camera's van ESPN om samen met Milan van Dongen terug te blikken op de wedstrijd: "5-1 klinkt uitstekend, maar we begonnen absoluut niet goed, we hadden zomaar op 0-1 achter kunnen komen zelfs. Dan hebben we gelukkig genoeg kwaliteiten om er doorheen te spelen en we hadden er zelfs in de eerste helft vijf of zes kunnen maken. Maar toch, toen we op 1-0 kwamen kregen ze alsnog een gigantische kans met een kopbal die Walter goed pakte waardoor het gelukkig 1-0 bleef. Daarna bouwden we uit tot 3-0 en dan weet je dat de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld is. Zeker een wedstrijd met verbeterpunten. We hebben heel veel kwaliteiten in dit team, alleen het gedeelte hoe we verdedigend soms staan, hoe we als team druk zetten en hoe we de tegenstander opvangen. Dat moet wel echt beter want we geven toch nog altijd teveel weg af en toe."

Ook de situatie rondom Jordan Teze kwam ter sprake: "Hij heeft gisteren zelf excuses aangeboden aan alles en iedereen, dat deed hij heel netjes. Hij kwam tot bezinning dat het niet helemaal slim was van hem. We hebben het vergeven, hij is een jongen van de club, hij geeft altijd alles, ook vandaag. We vergeven hem daarin en het is heel mooi dat het publiek hem hier nu ook vergeven heeft. Je houdt altijd dat er mensen fluiten maar gelukkig is het allemaal goed gekomen."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong bezinning blikken bouwden dongen espn gigantische jordan milan rkc teze walter

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman