Transparent
Inloggen
Sluiten

Bosz: "Boscagli is technisch de beste speler waar ik mee gewerkt heb"

11 augustus 2024 14:38
Foto: Pro Shots

Bosz: "Boscagli is technisch de beste speler waar ik mee gewerkt heb"; image source: Pro Shots

Na afloop van de met 5-1 gewonnen Eredivisiewedstrijd tegen RKC Waalwijk meldde ook Peter Bosz zich voor de camera's van ESPN om samen met Milan van Dongen terug te blikken op de wedstrijd: "Niet alles was goed maar het gemoed neigt toch naar het positieve. Ik ben wel tevreden over de energie die ik weer gezien heb. Dat was wel even geleden, einde van het seizoen was het er niet meer, dat was begrijpelijk. Aan het begin van het seizoen vond ik ook niet dat het er altijd was. Maar ik heb weer de intensiteit gezien vandaag waarmee we vorig seizoen onze wedstrijden speelden. Dat is nodig om weer bovenin mee te gaan spelen. Die intensiteit zie ik in alles. In als we de bal kwijt zijn het meteen weer druk zetten, in het überhaupt het hoge druk zetten, in het klein maken als zij de lange bal spelen om die tweede bal weer op te pakken, maar ook in het vrijlopen... Intensiteit, dat bepaalt het niveau."

Over de honger naar succes en of die volgens Peter Bosz direct aan het begin alweer aanwezig is in het team: "Of in een dag gelukt, he, dat kan ook. Er is gisteren natuurlijk wel iets gebeurd. Het heeft niet veel impact gehad achteraf, ook omdat Richie (Ledezma, red.) het geweldig gedaan heeft. Maar het was natuurlijk wel even iets waarvan iedereen dacht: Wat is dit?! Misschien was dit wel even nodig dat iedereen weer begrijpt waar het om gaat."

Over de reactie van het publiek op Jordan Teze: "Ik had wel verwacht dat er wel wat reacties zouden zijn. Dat moet hij als een vent accepteren, hij heeft die fout gemaakt dus dan moet hij die verantwoordelijkheid ook pakken. Nu moet het ook klaar zijn, streep eronder. Het is een jonge jongen, jonge mensen maken fouten, ik ben een oude lul en ik maak ook nog iedere dag fouten. We maken allemaal fouten. Die heeft hij ook gemaakt, hij heeft dat zelf ingezien, hij is een grote vent geweest en heeft zijn excuses voor de groep aangeboden. Dan moet het op een gegeven moment ook klaar zijn. Hij moet spelen als wij willen dat hij gaat spelen en that's it."

Over de vorm van Johan Bakayoko en zijn doelpunt waarmee hij de score opende tegen RKC Waalwijk: "Bakayoko heeft nog wel wat stappen te zetten, vind ik. Die goal zat er wel geweldig in, dat is ook een kwaliteit van hem. Van buiten naar binnen komen en de verre hoek zoeken. Die schoot hij geweldig binnen."

Over de twee punten voorsprong op dé concurrent van vorig seizoen: "Op de concurrent van vorig seizoen hebben we nu inderdaad weer twee punten voorsprong, ja. Maar goed, er zijn natuurlijk meer clubs die bovenin willen en misschien ook wel gaan meespelen. We moeten vooral naar onszelf kijken. Wij moesten deze wedstrijd winnen en dat hebben we, vind ik, overtuigend gedaan."

Over de transferperiode: "Ja, een vreselijke tijd. Het is nu eenmaal zo, ik kan het vervelend vinden maar daar moeten we gewoon mee omgaan."

Over Olivier Boscagli, die vandaag weer terugkeerde in het elftal nadat hij twee weken terug vervelend terechtkwam op zijn sleutelbeen in de oefenwedstrijd tegen Valencia: "Dat geldt voor al onze selectiespelers. Hij is er nog en ik ga ervanuit dat hij blijft. Qua lies en schouder valt het allemaal wel mee. Hij heeft wat minder getraind de afgelopen weken dan de rest. Ik ben blij dat hij speelde, je ziet gelijk zijn kwaliteit. Dat is echt bizar. Mooiste moment was die bal die hij in een keer met zijn wreef vanuit de lucht aannam, achteloos. Hij is technisch de beste speler die ik ooit gezien heb. Ja, dat is echt waar. Niemand heeft zo'n mooie techniek als hij. Dat is toch de basis van het voetbal. Als iemand continu de bal van zijn voet laat springen, dan kun je niet het voetbal en positiespel spelen dat wij willen spelen. Hij is echt een hele goede speler."




Discussieer mee op de forums


Tags

bosz boscagli intensiteit bakayoko rkc vent aannam achteloos bizar blikken dongen ervanuit espn gemoed honger ingezien jordan ledezma lies lucht milan neigt schouder selectiespelers sleutelbeen terechtkwam teze valencia vrijlopen wreef

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.822 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman