Transparent
Inloggen
Sluiten

Van Duiven vliegt via Manchester uit naar Lommel

12 augustus 2024 11:55 - PSV
Foto: Pro Shots

Van Duiven vliegt via Manchester uit naar Lommel; image source: Pro Shots

Jason van Duiven verlaat PSV en vervolgt zijn weg in de Belgische Challenger Pro League. De door PSV opgeleide aanvaller maakt de overstap naar het dertig kilometer zuidelijker gelegen Lommel SK, deel uitmakend van de City Group. Jason van Duiven zat sinds vorig seizoen bij de hoofdmacht van PSV, al werd hij in de tweede seizoenshelft nog verhuurd aan Almere City.



Jason is een snelle en kopsterke spits die in 2018 in de PSV-Academy werd opgenomen. Daar maakte hij met zijn neusje voor de goal direct indruk. Bij het eerste elftal had hij Luuk de Jong en Ricardo Pepi voor zich, waardoor hij ook dit seizoen weinig uitzicht had op speeltijd bij PSV. Desalniettemin kijkt de aanvaller terug op een mooie tijd bij PSV: "Ik heb me bij deze warme en hechte club ontwikkeld tot de persoon en voetballer die ik nu ben en daar ben ik iedereen heel dankbaar voor. Ik wil alle trainers, stafleden en supporters bedanken voor het vertrouwen. Ik ga al mijn ervaringen meenemen naar deze nieuwe uitdaging. PSV blijft altijd in mijn hart."

Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart verklaart waarom PSV meewerkt aan een vroeg afscheid van de spits: "Jason is een groot talent en heeft speelminuten nodig om zich verder te ontwikkelen. Onze spitspositie is sterk bezet. Om Jasons ontwikkeling niet te belemmeren waren we bereid mee te werken aan een transfer."




Discussieer mee op de forums


Tags

duiven jason lommel academy belemmeren challenger earnest jasons jong kilometer kopsterke meewerkt neusje pepi stewart uitmakend uitzicht zuidelijker

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 maanden geleden
Gewoon handelswaar dus, kleine investering, lukt het verkopen voor een veelvoud, lukt het niet een kleine misser.
+1/-0

3 maanden geleden
We hebben vast een mooie terugkoopclausule opgenomen in de verkoop :)
+2/-0

3 maanden geleden (gewijzigd)
Ik wens hem veel succes. Op dit moment lijkt hij niet tot de eerste paar keuzes te horen met nog de Jong, Pepi en Uneken voor zich. Niet heel gek dat het waarschijnlijk om een zeer bescheiden transferbedrag gaat. Dacht ergens een paar miljoen te lezen. Ga er eigenlijk wel enigszins vanuit dat er een aardig doorverkoop percentage in zit begrepen.
+1/-0

3 maanden geleden
Ik vind het eigenlijk wel mooi dat PSV dit soort transacties doet. Erg benieuwd op basis van welke gronden deze beslissing genomen is en met name ook wie binnen PSV overleggen over wel/ niet te verkopen.
+1/-0

3 maanden geleden
Jason van Duijven kende een veelbelovende start in de KKD bij Jong, maar heeft zich in de periode na zijn debuut aldaar niet zodanig doorontwikkeld dat hij binnen afzienbare tijd een serieuze optie zou worden voor PSV1.

Dat is geen schande, dat gebeurt met het meerendeel van de spelers. Slechts een enkeling slaagt erin om vanuit Jong PSV door te breken in het eerste. Daarom vind ik dit best een mooi transferbedrag voor deze jongen.

Veel succes in Lommel, Jason! En wie weet zien we je ooit terug in Eindhoven, al denk ik dat de kans groter is dat hij in het avonturen-circuit terecht komt of over een paar jaar op een lager niveau in de eredivisie een kans gaat krijgen.
+1/-0

 
3 maanden geleden
Ja, het is een heel mooi bedrag, voor PSV een prima 'investering' geweest. Voor Jason ook, hij heeft zich hier tot prof kunnen ontwikkelen. Helaas komt hij momenteel te kort voor PSV1, maar dat wil niet zeggen dat hij alsnog zich heel goed kan verder ontwikkelen bij Lommel en staan ze hopelijk over 2-3 jaar voor hem in de rij. Het is niet zomaar iets om je op jonge leeftijd in PSV1 te spelen, vraag dat maar aan Babadi, hij zal moeten aanpoten dit jaar.
+1/-0

3 maanden geleden
Zit onze Ernest in de zon.
Wanneer komen onze aanwinst duurt te lang
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko balverlies barman boscagli bosz bot brest dams eredivisie feyenoord flamingo getracked girona intensiteit jong juve juventus mauro psg rkc saibari schouten sparta sporting ster til tillman vaio veerman weghorst