Transparent
Inloggen
Sluiten

Bosz: "Als Boscagli gaat, lossen we dat ook weer op"

16 augustus 2024 20:45
Foto: Noël van de Laar

Bosz: "Als Boscagli gaat, lossen we dat ook weer op"; image source: Noël van de Laar

Voorafgaand aan Heracles Almelo-PSV aanstaande zondag, stond vanmiddag de traditionele persconferentie op De Herdgang op het programma. Peter Bosz ging tegenover de aanwezige media in op vragen over de voorselectie van het Nederlands Elftal waar vier PSV'ers in op zijn genomen door bondscoach Ronald Koeman. Ook ging het over de interesse in Jordan Teze en Olivier Boscagli van respectievelijk AS Monaco en Brighton & Hove Albion. Ook kwam het innovatieve toernooi om de Otten Cup ter sprake, de transfermarkt in het algemeen en werd er ook nog vooruitgeblikt op het treffen met de Almeloërs.

Met Noa Lang, Jordan Teze, Jerdy Schouten en Joey Veerman zijn er vier PSV'ers opgenomen in de voorselectie voor het Nederlands Elftal, dat begin komende maand twee wedstrijden in het kader van de UEFA Nations League op het programma heeft staan. Op 7 september wordt er in ons eigen Philips Stadion afgetrapt tegen Bosnië en Herzegovina terwijl drie dagen later de wedstrijd tegen Duitsland gespeeld gaat worden. Gevraagd naar het viertal reageerde Peter Bosz verrast, daar hij de selectie nog niet had gezien: "Ik vind het wel een beetje weinig. Maar natuurlijk geweldig voor Jordan en Noa dat ze er bijzitten en ze op de radar staan bij de nationale ploeg."

Jordan Teze dropte vorige week voorafgaand aan de thuiswedstrijd met RKC Waalwijk een bom, door aan te geven in afwachting van zijn transfer niet meer voor PSV te willen spelen. De verdediger kwam daar snel op terug, bood zijn excuses aan en speelde zaterdag een half uur mee in de wedstrijd tegen de Waalwijkers. Of de situatie nog gevolgen of consequenties heeft gehad in de nasleep van de eerste competitiewedstrijd: "Er viel vooraf veel over te zeggen, maar zoals ik zaterdag na de wedstrijd ook al aangaf is het een afgesloten hoofdstuk, we hebben er een streep onder gezet en kijken weer vooruit."

Over de onzekerheid die de open transfermarkt met zich meebrengt: "Tot de transferperiode afgesloten is, zal er aan spelers getrokken worden, dus dat blijft zo. Tenzij ze, zoals ik eerder ook al opperde, de transferdeadline een maand vervroegen. Maar zolang dat niet het geval is, blijft het zo en daar hebben alle clubs in feite ook mee te maken."

De belangenbehartiger van Olivier Boscagli wachtte vanmiddag voorafgaand aan de training op het terras van De Herdgang. De zaakwaarnemer was daar om het met de club te hebben over een mogelijke transfer van de Franse verdediger. Gevraagd naar de aanwezigheid van de zaakwaarnemer én of de volgende speler die niet meer voor PSV wil spelen zich heeft aangediend: "Olivier Boscagli, niet iedereen begreep mijn woorden na afloop van PSV-RKC, maar ik vind Olivier oprecht technisch de allerbeste speler waar ik mee gewerkt heb. Ik heb het persoonlijk niet bij hem aangegeven, zo zit ik niet in elkaar. Ik vind dat gewoon. Het is subjectief, maar ik vind hem qua techniek echt de allerbeste waar ik mee gewerkt heb. Als Boscagli weggaat lossen we dat ook wel weer op. Maar ik houd hem er liever bij, ja. Je denkt er wel over na. We zijn een Nederlandse club, we kunnen niet zoals Real Madrid zeggen: We laten Vinicius niet gaan voor vierhonderd miljoen. Maar voor vierhonderd miljoen denk ik wel dat Olivier gaat, ja."

Over de absolute vertrekwens van de centrale verdediger: "Je weet dat er in het voetbal altijd ook individuele belangen spelen. Dat begint op het moment van de contractonderhandelingen. Maar ook ten tijde van transfers. Is dat een mooie competitie, is dat een mooie club? Dat is heel menselijk en logisch. Maar als we op het veld staan voor de training of wedstrijd, dan moet je wel met het collectief mee. Ik ga er wel vanuit dat spelers dat goed kunnen scheiden. Zo, niet, vinden ze mij op hun weg. Ik vertrouw mijn spelers voor de volle honderd procent in alles wat ze doen, tot ze het tegendeel bewijzen. Als dat gebeurt wijs ik ze daarop. Jongens maken fouten, zoals Jordan ook vorige week een fout maakte. Hij bood zijn excuses aan en daarmee was het klaar. De situatie met Teze kwam misschien naar buiten in de media, maar zo gebeuren er dagelijks ook heel veel kleine dingen die we signaleren, maar die komen vervolgens niet naar buiten. Zelfcorrigerend vermogen, waarbij dat ook geaccepteerd wordt door de spelers zelf. Dat is waar het om gaat in een spelersgroep."

Over de blessuregevallen Mauro Junior en Ismale Saibari: "Ze zijn beiden weer, individueel, op het veld aan het trainen. Ze hebben nog niet met de groep meegetraind dus zullen er zondag ook nog niet bij zijn. Of Jordan Teze in de basis start? Dat gaan jullie zondag zien."

Gaat Peter Bosz ook nog een kijkje nemen op de innovatieve Otten Cup die dit weekend op De Herdgang gespeeld wordt en wat verwacht hij van de innovatieve spelregels zoals bijvoorbeeld efficiënte speeltijd en het indribbelen vanaf de zijlijn en cornervlag: "Als jullie het vandaag niet te lang maken, ben ik daar op tijd en ga ik wel wat wedstrijden kijken, ja. Ik ben niet helemaal thuis in de gewijzigde spelregels. Die met de acht seconden regel van de keeper, zou ik wel meteen al een hele goede regel noemen. Er wordt zelden gehandhaafd dat de keeper de bal maximaal zes seconden in zijn handen mag houden voor het spel hervat wordt. Ik vind het wel heel positief dat er gekeken wordt naar mogelijkheden om het voetbal te verbeteren. De voetballerij is heel traditioneel, terwijl het hockey voortdurend innoveert. In het voetbal zijn veel zaken niet mee ontwikkeld. Maar ik ken niet alle wijzigingen die getest gaan worden op deze Otten Cup. Als je nu de discipline ziet in het hockey is dat wel een verademing. Daar zou het voetbal wel een voorbeeld aan kunnen en mogen nemen."

Over wie Peter Bosz heeft aangewezen als reserve-aanvoerder indien Luuk de Jong niet op het veld staat: ""Walter is dat niet inderdaad, want als alleen de aanvoerder met de scheidsrechter mag praten is het niet handig om de keeper die rol te geven. Dan moet je daar weer een schaduwlijst voor maken en doorgeven wie het woord voert in gesprek met de scheidsrechter. We hebben er een aantal van aangewezen binnen de groep, waarbij het afhankelijk is wie er ook daadwerkelijk op het veld staan. Olivier, Jerdy, Joey zijn jongens die als Luuk niet op het veld staat de aanvoerdersband kunnen en zullen dragen."

Iedereen heeft een prijskaartje: "Ik spreek dagelijks met Marcel en Earnest. Ik hoef ze niks meer te zeggen. Deze mensen komen uit de voetballerij. Het is voor iedereen logisch dat naarmate de transferperiode vordert, spelers steeds duurder worden en het steeds lastiger wordt om nieuwe spelers te halen. Dat is ook een stuk marktwerking. Niks is zeker tot de transferdeadline. Wat mij betreft halen ze die datum structureel naar voren. Ik ben niet degene die de onderhandelingen doet, dat vind ik ook niet leuk. Het is niet mijn bevoegdheid. Ik stel spelers op die beschikbaar zijn en ik probeer daarbij een zo'n sterk mogelijke opstelling te vinden. Als het aan mij ligt gaat er niemand weg en trekken we zelf een á twee spelers aan. Dat zou het ideale scenario zijn. Ik ben heel tevreden met het elftal dat ik momenteel al tot mijn beschikking heb."

Wat verwacht de trainer van het duel met Heracles en het weerzien met zijn goede vriend Hendrie Krüzen: "Leuk om Hendrie weer te zien natuurlijk. We spreken elkaar veel, maar in de week voorafgaand aan onze onderlinge duels eigenlijk niet. Dat is niet netjes, dus dat doen we niet. Maar ik kijk er naar uit hem zondag weer te zien uiteraard. Wat ik van de wedstrijd verwacht? Dat vind ik echt heel lastig om te zeggen. We hebben natuurlijk hun wedstrijd afgelopen weekend tegen Sparta gezien en geanalyseerd, alle vriendschappelijke wedstrijden van Heracles gezien. Ze speelden tegen Sparta met acht jongens die er vorig jaar nog niet speelden. Dat betekent ook dat ze zondag met veel jongens gaan spelen die we nog niet goed kennen. Dat neemt niet weg dat we wel denken te weten hoe ze zondag gaan spelen, waarbij wij meer de bal zullen hebben en de wedstrijd voornamelijk op hun helft zullen spelen. We gaan het zien zondag."




Discussieer mee op de forums


Tags

boscagli bosz jordan teze heracles herdgang otten hendrie hockey jerdy joey rkc seconden sparta spelregels transferdeadline vierhonderd aangediend aanwezigheid albion almelo almeloers belangenbehartiger bevoegdheid bijzitten blessuregevallen bom bosnie brighton contractonderhandelingen cornervlag discipline doorgeven dropte duitsland earnest efficiente herzegovina hoofdstuk hove indribbelen innoveert ismale jong kader kijkje koeman kruzen madrid marktwerking mauro meebrengt menselijk monaco naarmate nasleep nations onzekerheid opperde prijskaartje radar saibari schaduwlijst schouten signaleren terras uefa veerman verademing vertrekwens vertrouw vinicius vooruitgeblikt vordert wachtte walter weerzien wijs zelfcorrigerend zijlijn

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dam dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman