PSV wint na zeer matige eerste helft van Heracles

18 augustus 2024 14:14

PSV wint na zeer matige eerste helft van Heracles; image source: Pro Shots

PSV heeft haar tweede competitiewedstrijd ook winnend afgesloten. Na de 5-1 vorige week in eigen huis tegen RKC Waalwijk eindigde de wedstrijd in Almelo vandaag in 1-2. Dat resultaat kwam allesbehalve eenvoudig tot stand. PSV kende een moeizame start en kwam al vroeg op achterstand. Fredrik Oppegard beging een overtreding op Bryan Limbombe en Brian de Keersmaecker verzilverde het buitenkansje vanaf elf meter. PSV kwam in de eerste helft nog een aantal keer goed weg, als er een 3-0 ruststand op het scorebord had gestaan was dat allesbehalve geflatteerd geweest. Na rust zette PSV snel orde op zaken. Guus Til kwam als vervanger in het veld voor Malik Tillman en goed druk zetten van hem leverde de gelijkmaker op van Ivan Mesik, die zijn eigen doelman passeerde. Zeven minuten later maakte Bakayoko de 1-2 terwijl de ingevallen Couhaib Driouech in de blessuretijd zijn eerste goal namens PSV maakte voor de 1-3.

Daarmee heeft PSV in de tweede helft orde op zaken gesteld, iets waar het lange tijd niet naar uitzag. Kort na de beslissende treffer van Driouech werd Jordan Teze nog hard geraakt op zijn enkel, maar hij kon de wedstrijd volmaken en niks lijkt zijn transfer naar AS Monaco nog in de weg te staan. Teze kwam zo'n twintig minuten voor tijd in het veld als vervanger van Richard Ledezma, die net als vorige week de positie van Jordan Teze innam.

PSV komt volgend weekend weer in actie, dan gaat de ploeg van Peter Bosz op bezoek bij Almere City. Daarna wacht op 1 september de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles, waarna de internationals uit zullen vliegen voor de interlandperiode. Twee weken later wacht opnieuw een thuiswedstrijd tegen NEC Nijmegen.