Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV wint Otten Cup 2024 na strafschoppen

18 augustus 2024 14:56
Foto: Noël van de Laar

PSV wint Otten Cup 2024 na strafschoppen; image source: Noël van de Laar

PSV wint de Otten Cup na een bloedstollende wedstrijd én strafschoppenserie tegen Atlético Madrid. Nadat Jesûs Barrios de Spanjaarden zeven minuten voor tijd op voorsprong zetten, maakte Robin van Duiven een minuut voor het laatste fluitsignaal op sublieme wijze de gelijkmaker. Daarmee gingen beide ploegen de penaltyreeks in, die door PSV net iets beter werden genomen.



Daarmee is PSV er in geslaagd de Otten Innovation Cup ook dit jaar in Eindhoven te houden. PSV had met name in de eerste vijftien minuten van beide helften het beste van het spel, zonder al te grote kansen te creëren. De grootste kans kwam van Joel van den Berg, kort voor de Madrileense openingstreffer kwam de middenvelder oog in oog met doelman Daniel Rubio. Het stiftje van Van den Berg verdween rakelings langs het Madrileense doel.

Met name in de eerste kwartieren van beide helften had PSV het beste van het spel, zonder daarbij al te grote kansen te creëren. De grootste kans was nog van Joel van den Berg, die oog in oog met doelman Rubio de bal net naast het doel stiftte.

Zo beloont PSV zichzelf na een sterk toernooi waarbij met name jongens als Manuel Bahaty, Noah Fernandez, Fabian Merién, Robin van Duiven en doelman Roy Steur een uitstekende indruk achterlieten.




Discussieer mee op de forums


Tags

otten berg duiven madrileense rubio achterlieten atletico bahaty barrios beloont bloedstollende fernandez fluitsignaal innovation kwartieren madrid merien penaltyreeks rakelings steur stiftje stiftte strafschoppenserie sublieme

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Goed dat we nog een van Duiven binnen de gelederen hebben om vervolgens de strafschoppen zeer koelbloedig te nemen.
Smolenaars zat er goed bij en wordt de cup opnieuw gewonnen.
+2/-0

4 weken geleden
Heel erg knap van onze jeugd, deze heeft duidelijk de toekomst.
Gefeliciteerd, even mooi ons PSV op de kaart gezet.
+2/-0

4 weken geleden
Alle 5 penalties zonder problemen tot doelpunt verwerkt.En als de keeper er een stopt win je de reeks gewoon.Klasse.
+1/-0

4 weken geleden
Goed om te zien dat onze jeugd van wereld niveau is (geldt natuurlijk ook voor onze Nederlandse concurrenten uit Rotterdam, Alkmaar en Amsterdam)
+1/-0

4 weken geleden
Goed om te zien dat onze jeugd zo goed gepresteerd heeft op ons thuis-toernooi. Ook mooi om te zien dat we experimenteren met spelregels die het voetbalspel in de toekomst leuker kunnen maken. En ook goed om te zien dat jongens die nog 16 moeten worden het al in zich hebben om op dit niveau mee te draaien en zelfs het verschil te maken!

Ga zo door jongens en hopelijk zien we enkelen van jullie over een paar jaar bij het eerste!
+1/-0

4 weken geleden
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Prima, mooi resultaat. Hopelijk kan er een of meerdere spelers op termijn doorgroeien naar PSV1.
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dam dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman