Transparent
Inloggen
Sluiten

Bosz: "Het was niet best vandaag"

18 augustus 2024 21:48
Foto: Pro Shots

Bosz: "Het was niet best vandaag"; image source: Pro Shots

"Ik vond het wel meevallen met de intensiteit. Ik vond ons ook niet met de juiste intensiteit spelen, dus het viel wel mee. Dat lag met name aan het begin van de eerste helft. Richting de rust zag je al dat we wat kansjes begonnen te krijgen, dan weet je dat ze dat niet de hele wedstrijd vol kunnen houden. We hadden dat vanaf het begin moeten doen. Ja, het was geen verrassing dat de tegenstander zo zou gaan spelen. De jongens wisten vantevoren dat de tegenstander zo zou gaan voetballen. Als kampioen wil iedereen van je winnen, dat is nu eenmaal zo."

Over het gebrek aan wissels in verband met het matige spel vandaag: "We waren aanvankelijk van plan nog twee jongens meer te wisselen. Achteraf ben ik blij dat we dat niet hebben gedaan. Dat waren namelijk niet mijn vleugelverdedigers geweest die later uitvielen. Aan het begin van het seizoen is het vaak wat lastiger maar nee, het was niet best vandaag."

Over de uitspraken van Joey Veerman, die in gesprek met Aletha aangaf dat de ploeg altijd vertrouwt op het maken van doelpunten: "Dat is precies wat je als trainer niet wil horen. Dat is dan een groot probleem, ja. Maar het gaat me wel lukken dat eruit te krijgen. Dit amateuristisch denken mag natuurlijk nooit in het hoofd voorkomen, van het komt wel goed. Het gaat dan niet goed komen. Dat weten we allemaal wel, denk ik."

Over de fysieke problemen die de club dit seizoen kent: "Dat vind ik eigenlijk nog wel het meest logische. Want als je de eerste helft zag, hoe ver Fredrik er elke keer weer overheen klapte. Die jongen is met name de eerste helft de hele tijd die linkerflank langsgegaan. Dat je dat, in ons tempo, niet de volle negentig minuten volhoudt is logisch. Daar gaan we aan werken. Luuk de Jong sprong in de lucht en kwam wat ongelukkig neer, dat was geen kramp. Nee, ik schrok niet toen Teze dat tikkie kreeg, we mochten toch niet meer wisselen. Ik wilde deze wedstrijd winnen en daarna zien we wel. We weten dat er nog het nodige moet gebeuren en we weten ook dat we daar druk mee bezig zijn. Dat is Earnest zijn verantwoordelijkheid. Hij vertelt me elke dag van alles. We moeten rustig geduld hebben, heb ik vandaag als trainer ook moeten hebben. Toch zes uit twee. Over vierendertig wedstrijden speel je altijd wel zo'n soort wedstrijd. Dan moet je er voor zorgen dat je geen puntverlies lijdt. Dat hebben we vandaag weten te voorkomen."




Discussieer mee op de forums


Tags

bosz intensiteit aletha amateuristisch earnest fredrik joey jong kansjes kramp langsgegaan linkerflank lucht teze vantevoren veerman vierendertig vleugelverdedigers volhoudt

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.825 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie feyenoord flamingo jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring lozano mauro nagalo ndala oppegard perisic peru roglic schouten tillman vaio veerman yonci