Transparent
Inloggen
Sluiten

Faye niet naar PSV; Senegalees tekent bij Rennes

22 augustus 2024 17:47 - Fabrizio Romano
Foto: Pro Shots

Faye niet naar PSV; Senegalees tekent bij Rennes; image source: Pro Shots

Transferexpert Fabrizio Romano meldt zojuist op zijn Twitter-account dat Stade Rennes aan het langste eind heeft getrokken. De Franse Ligue 1-club heeft zowel met de club als met Mika Faye zelf een akkoord bereikt. Faye vertrekt morgenochtend naar Frankrijk en zal daar vervolgens de medische keuring ondergaan.



De speler verkast voor een bedrag van 12 miljoen Euro van FC Barcelona naar Stade Rennes. Naast die transfersom is er ook een doorverkooppercentage van 25% en een terugkoopclausule van ruim vijfendertig miljoen Euro in het verkoopcontract opgenomen. Daarmee ziet PSV wederom een verdediger naar een andere club vertrekken, nadat Brentford eerder vandaag Sepp van de Berg al presenteerde als nieuwe aanwinst van Liverpool. Met die transfer is vijfentwintig miljoen Pond(!) plus vijf miljoen Pond aan potentiële bonussen gemoeid.




Tags

faye rennes senegalees stade barcelona berg brentford fabrizio frankrijk keuring langste ligue liverpool mika morgenochtend potentiele romano sepp terugkoopclausule transferexpert verkast verkoopcontract vijfendertig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


4 weken geleden
Ken je die mop van die vijfendertig verdedigers die zouden komen, die kwamen niet.....
+7/-1

4 weken geleden (gewijzigd)
Gelukkig maar.
Had anders toch een beetje te druk geworden in de achterhoede😂
+4/-1

 
4 weken geleden
Dat wordt de nieuwe tactiek, op de nul spelen🙈
+1/-1

4 weken geleden
Hoeveel namen hebben we inmiddels af kunnen strepen? Het wordt wel een beetje genant.
+2/-1

4 weken geleden
Hopelijk kloppen al die genoemde namen niet want dat zou degene die we echt benaderen zich veertiende keus of zo voelen.
Zoiets als degene die vroeger als laatste van het rijtje werd gekozen, en dan toch gewoon zeggen dat je blij met hem/haar bent🤥
+2/-1

 
4 weken geleden
Ja, sorrie daarvoor hendrikus ;)
+2/-0

 
4 weken geleden
Daar zouden we het niet meer over hebben toch😢
+3/-0

 
4 weken geleden
Helaas is het andersom. Wij zijn waarschijnlijk de 14e keuze van degenen die uiteindelijk wel komen. Brenfort, Rennes, Brighton ga maar door. Allemaal clubs waar wij niet mee kunnen concurreren op de transfermarkt. Het zal wel niet lang meer duren voordat de top 8 van de toplanden zich rechtstreeks plaatsen voor die CL, wat hebben andere clubs daar nog te zoeken? Wij zijn veroordeeld tot opvulling met C garnituur spelers die 2,5 miljoen per jaar moeten verdienen om überhaupt te komen. Het is een trieste ontwikkeling.
+1/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
Erg benieuwd wat Bosz morgen gaat antwoorden als er over nieuwe verdedigers wordt gevraagd. Gelukkig weet je dat we er altijd wel een stuk of 3 in jassen.
+2/-0

 
4 weken geleden
Als Flamingo er meteen als een grote zekerheid had gestaan dan was er nu weinig paniek geweest. De laatste week komt tav verdedigers aankopen of huren de druk er wel vol op.
+2/-0

 
4 weken geleden
Is ook niet fijn voor die jongen. Tussen Dest, Boscagli en Teze had hij op een been meegekund😉
+2/-0

 
4 weken geleden
Ik heb het niet over paniek. Ben gewoon benieuwd of Bosz überhaupt iets zal zeggen over mogelijke aankopen.
+2/-0

 
3 weken geleden
Zijn antwoord zal zijn, daar gaat Ernest over. Ik maak de opstelling.
+1/-0

4 weken geleden
Tis wel pijnlijk dat we verliezen van clubs als Brentford en Stades Rennes...


Ik mag hopen dat ze Boscagli en Benitez binnen boord houden als er niks fatsoenlijks bijkomt. Zelfs dan hebben we nog een enorm probleem.
+1/-0

 
4 weken geleden
Deze jongens spelen graag liever in een grotere competitie dan in de eredivisie. Dat ze daar meer verdienen dan bij ons is bijzaak, zo heb ik gisteren hier geleerd.
+1/-0

 
4 weken geleden
Haha. Ik was het wel eens met jouw betoog hoor. Als puntje bij paaltje komt gaat het om de centen. Als Mika bij ons twee keer zoveel kon verdienen als bij Rennes, dan had hij morgen bij TopSupport gezeten.
+2/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Het is en en Rups. Uiteraard draait het om poen. Maar ik snap ze ook goed dat ze veel liever in een grote competitie spelen en niet in mini stadions zoals bij RKC etc. Totaal geen beleving hier. Of neem zo’n Teze: lekker in Monaco wonen, hele dag zon op je pan en goed verdienen. Niks mooiers dan dat. Geloof me, die internationale omgeving zal van Teze een hele andere jongen/ man maken.
+1/-0

 
3 weken geleden
Uiteindelijk ben je ook wel ergens een sportman en wil je prijzen winnen en op het hoogste niveau meedraaien. Bij ons speel je CL en ding je mee naar het kampioenschap. Allemaal mooie dingen om mee te maken. Van een Boscagli begrijp ik het wel, die heeft hier niets meer te winnen, maar wat heb je in vredesnaam op sportief vlak bij een Brentfort te zoeken? Vechten tegen degradatie en scheel getikt worden door de B of C ploegen van City en Liverpool. Sportief geen eer aan te behalen. Het verschil in salaris is gewoon zo groot dat het het gemis aan sportieve uitdagingen ruimschoots compenseert.
+2/-0

 
3 weken geleden
Klopt helaas helemaal, maar ik ben er van overtuigd dat het grote geld het voetbal uiteindelijk op zal blazen. Het is te bizar voor woorden dat clubs als Rennes en Brentford voor spelers aantrekkelijker zijn dan wij als ooit zo trotse EC1-winnnaar. Sterker nog, waarschijnlijk zijn zelfs de meeste Championship clubs daadkrachtiger op de transfermarkt dan wij.

Wat mij betreft kan die top 24 Super League in de zandbak niet snel genoeg beginnen. Dan gaan alle eveneens goede spelers bij onze clubs wellicht weer zorgen voor mooie potten tegen Rangers FC, FC Kopenhagen en Sevilla (om er maar 3 te noemen) en zijn de Premier League, Primera Division en Lique 1 minder aantrekkelijk omdat het dure kaf van het goedkopere koren gescheiden zijn. Dat is een ontwikkeling waar ik op hoop althans.
+1/-0

4 weken geleden
Nou, de ene mislukking na de ander. Dat gaat nog wat worden in die paar dagen die er nog over zijn.....
+1/-1

4 weken geleden
Kan monomay er niet gewoon in langs boscagli , jaartje rijpen naast de oude meester en dan verjongen, benieuwd wat er nog bijkomt , vorig jaar vroeg alles op de rails met goede aankopen, nu tussen hoop en vrees want met Piet vergiet en Klaas gatenkaas kunnen we de champions league natuurlijk niet in
+1/-0

4 weken geleden
PSV is maar een heel erg klein clubje. Middenmotors uit andere landen zijn rijker dan onze club. Het wordt steeds schrijnender.
+4/-0

4 weken geleden (gewijzigd)
En toch moeten ze voor Itakura gaan. Zowel verdedigend als in de opbouw geweldige speler. Staat fysiek z’n mannetje, is redelijk snel en zeer met 1,88 m. zeer kopsterk
+3/-0

4 weken geleden
6 weken op het verkeerde paard gewed
+2/-1

4 weken geleden
Opschieten met nieuwe spelers.
Wat een beleid zeg.
We zullen wel weer achter het net gaan vissen
En spelers huren van een 3e divisie.
Waar blijven onze scouts o.l.v. Jan Vennegoor .
+2/-2

 
3 weken geleden
De scouting komt echt NUL komma NUL vanuit he, bizar.
+1/-0

4 weken geleden
Zo laat in de transferperiode kan het toch niet meer goed komen? Of het komt tekort en de huidige club wil er echt vanaf, of je betaald dubbel zoveel als de marktwaarde. Te lang blind gestaard op een onhaalbare speler en afgelopen jaar te weinig geïnvesteerd in de aflopende contracten. En Ernie begon zo goed aan de transferperiode ..
+1/-1

3 weken geleden
Het trieste is dat deze 'wedstrijd om spelers' inmiddels augustus beheerst en we de competitie maar voor lief lijken te nemen. In wat voor idiote (voetbal)wereld leven we eigenlijk? Eigenlijk is voetbal net zo iets als drank, roken en drugs. Doortrapt slecht maar we zijn er allemaal aan verslaafd en kunnen niet zonder.....
+2/-0

3 weken geleden
Het resultaat van je verdediging nooit serieus nemen…
+2/-0

3 weken geleden
Tsja, wat moet je met deze info. Er zijn zoveel spelers die niet naar PSV komen.
+1/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.822 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dam dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman