Transparent
Inloggen
Sluiten

Bosz: "Slachtoffer van ons eigen succes"

23 augustus 2024 15:25
Foto: Noël van de Laar

Bosz: "Slachtoffer van ons eigen succes"; image source: Noël van de Laar

Voorafgaand aan het competitieduel met Almere City morgenavond blikte trainer Peter Bosz samen met het aanwezige journaille vooruit op de derde wedstrijd van dit nieuwe seizoen. Daarbij ging het vooral over zowel de uitgaande als inkomende transferperikelen rond Walter Benitez, Olivier Boscagli en Jerdy Schouten en natuurlijk de jacht op nieuwe verdedigers die PSV deze hele zomer al druk bezighoudt.

Heeft Peter Bosz deze week veel onrust ervaren? "Ja, het is wel heel anders. Dat komt met name door de jongens die in de belangstelling staan. Het is ook logisch. Ieder jaar roep je het wel, tot dat de window gesloten is zul je dit blijven houden. In de winter is dat vaak wat rustiger, maar in de zomer is dat veel drukker. Onrustig is niet het juiste woord, maar het thema blijft wel spelen."

Over de blessures en de wedstrijdselectie van morgen:"De jongens die er vorige week niet bij waren zijn er morgen ook niet bij. Johan en Jerdy hebben allebei wat klachten overgehouden en zijn er morgen niet bij. Volgende week normaal gesproken wel, maar we willen morgen geen risico's nemen met beide jongens."

Over de uitvallende backs vorige week op bezoek bij Heracles Almelo:"Ledezma en Oppegard zullen er morgen wel weer bij zijn. Het zijn geen blessures geweest, dus het is een kwestie van herstellen en opknappen en door naar de volgende wedstrijd. Ik ben bijna blij dat ik jongens op andere posities in kan zetten. Zorgen maak ik me niet, je wil alleen wel het liefste de jongens aan boord houden. We willen niet dat jongens onnodig geblesseerd raken. Was het de Champions League-finale geweest, was het natuurlijk wel een ander verhaal."

Over nieuwe signalen als Jordan Teze twee weken geleden vanuit de selectie voorafgaand aan Almere City: "Nee, er is geen enkel probleem. De focus is er bij die jongens. Ze vinden het wel lastig, want beide jongens zouden graag die stap willen maken. Maar ze zijn gefocust op PSV en kunnen morgen gewoon spelen."

Zijn de spelers die kunnen vertrekken geërgerd over de situatie? "Transfers zijn van veel factoren afhankelijk. Zolang er geen akkoord ligt zijn ze speler van PSV en spelen ze voor ons. Je bent bij iedere transfer afhankelijk van drie partijen. Dat is nu ook zo."

Over de afgeketste transfer van Sepp van den Berg naar PSV: "Ja, ik vind het heel jammer dat hij naar Brentford is gegaan. Ik heb een heel fijn gesprek met hem gehad. Daarin kwam ook ter sprake dat hij heel graag wilde komen. Maar ik gaf net al aan dat je drie partijen nodig hebt om tot een akkoord te komen. Met Sepp waren we er wel uit, maar met Liverpool niet. Dus dan gaat een transfer helaas niet door. Voor het bedrag waar hij nu naar Brentford vertrekt, hadden wij hem ook niet kunnen halen."

Over de kwalificatie van Ajax voor de Europa League, waardoor er vijf Nederlandse ploegen actief zijn in de Europese competities dit seizoen: "Dat is zeker niet normaal. Het is heel mooi dat ze er zijn. Ik heb gisteren de wedstrijd zitten kijken, Ajax deed het inderdaad goed. Maar als je dan ziet hoe de Poolse kampioen speelde, dan snap ik wel dat er vijf Nederlandse ploegen in Europa actief zijn, ja."

Over de transferdeadline:"Gelet op het aantal spelers dat gekomen is hoop ik het wel, ja. Ik moet gaan kijken naar de Transferdeadlineshow? Ik kan niks beloven maar ik zal kijken of ik tijd vrij kan maken."

Over de communicatie met spelers die een vertrekwens hebben ingediend: "Ik praat dagelijks met die jongens die weg zouden willen. Je probeert natuurlijk in contact te blijven, maar je merkt wel dat er steeds hetzelfde gezegd wordt. Ik zou liegen als ik zou zeggen dat het bij mij geen thema is. Dat heb je natuurlijk liever niet. Ik heb liever de focus nu op Almere. Maar je ziet het ook hier, hoe we erover praten. Er worden tegenwoordig zelfs televisieprogramma's gemaakt over de laatste dag van de transfermarkt, hoor ik net. De rest van de ploeg krijgt daar ook wel wat van mee natuurlijk. Wij gaan proberen als we dadelijk beneden komen, de focus weer op Almere te krijgen."

Over de vervanger van Jerdy Schouten morgen: "We zijn het wel gewend, Jerdy speelt natuurlijk ook regelmatig centraal in de defensie en dan moet ik hem ook vervangen op het middenveld. Dat moeten we morgen ook weer doen."

Teleurstellend dat zoveel jongens weg willen? "Nee, niet zozeer teleurstellend. Je hoopt natuurlijk het succes van vorig seizoen uit te kunnen bouwen. We moeten daarbij ook wel realistisch blijven. We zijn een topclub in Nederland, maar daar zul je ook jongens af moeten staan. In dit geval ben je wel slachtoffer van je eigen succes. We hebben een topjaar gedraaid met goed voetbal. Spelers hebben zich ontwikkeld en dan is er een mogelijkheid dat er andere clubs op die jongens afkomen. Ja, het is haast onmogelijk om langdurig met eenzelfde groep te werken. Er zijn maar een paar clubs in deze wereld die nee kunnen zeggen tegen uitgaande transfers. Daar horen wij helaas niet bij."

Vervanger Jerdy Schouten? "Ja, daar heb ik wel een beeld bij, maar daar ga ik nu nog geen antwoord op geven. Dat zien jullie morgen. Ryan Flamingo zou daar een optie voor kunnen zijn, maar zoals bekend hebben we weinig verdedigers beschikbaar."




Discussieer mee op de forums


Tags

jerdy bosz schouten slachtoffer brentford sepp thema almelo benitez berg bezighoudt boord boscagli drukker eenzelfde flamingo geergerd haast heracles jordan journaille kwalificatie kwestie ledezma liverpool nederland opknappen oppegard overgehouden televisieprogramma teze topjaar transferdeadline transferdeadlineshow transferperikelen uitvallende vertrekwens walter window

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic schouten teze veerman