PSV behaalt monsterscore op bezoek in Almere

24 augustus 2024 22:01

PSV behaalt monsterscore op bezoek in Almere ; image source: Pro Shots

PSV heeft vandaag zonder problemen afgerekend met Almere City. Na negentig minuten stond er maar liefst een 1-7 eindstand op het scorebord. PSV ging voortvarend van start en stond na een kwartier spelen al op een comfortabele 0-2 voorsprong. Guus Til en Luuk de Jong verzorgden de goals. Kort na de rust leek Almere de aansluitingstreffer te maken, ware het niet dat er een overtreding op Olivier Boscagli aan vooraf ging. Tien minuten later maakte Hansen na geklungel in de PSV-defensie alsnog de 1-2. Vervolgens was er geen houden meer aan voor Almere City. Couhaib Driouech maakte vier minuten na zijn invalbeurt voor Noa Lang de 1-3, waarmee de ban gebroken was. Vervolgens bepaalden Tillman, Barbet met een eigen goal voor Almere City, Hirving Lozano en Ricardo Pepi de eindstand op 1-7.

Ondanks de defensieve problemen heeft PSV dus opnieuw een klinkende monsterscore geboekt. In het eerste kwartier na rust leek Almere City nog een vuist te maken en zich terug te vechten in de wedstrijd. Nadat Couhaib Driouech een voorzet van Lozano met een listige stuit binnenknalde, ontstonden er gigantische ruimtes achter de defensie waar dit PSV moeiteloos van kon profiteren. In de slotfase mocht Michael Bresser nog zijn debuut maken voor PSV, het zeventienjarige talent speelde pas twee duels in Jong PSV om vandaag dus al zijn eerste wedstrijd in PSV 1 op zijn naam te hebben. Binnen een minuut na zijn entree zag de geboren Amerikaan met Nederlandse identiteit Ricardo Pepi de eindstand op 1-7 bepalen.

Volgend weekend wacht voor PSV de laatste wedstrijd voor het sluiten van de transfermarkt. Dan komt Go Ahead Eagles op bezoek. Die wedstrijd staat zondag 1 september op de planning en zal er om 16:45 uur afgetrapt worden in het Philips Stadion. In de daaropvolgende week vliegen de internationals uit voor hun interlandverplichtingen. Nederland neemt het in het kader van de Nations League in het Philips Stadion op tegen Bosnië Herzegovina, drie dagen later wacht de wedstrijd tegen Duitsland.