Transparent
Inloggen
Sluiten

Luuk de Jong: "Soms moet je gewoon nee zeggen"

24 augustus 2024 22:19
Foto: Pro Shots

Luuk de Jong: "Soms moet je gewoon nee zeggen"; image source: Pro Shots

Na afloop van de met 1-7 gewonnen wedstrijd op bezoek bij Almere City blikte Luuk de Jong samen met Hans Kraaij Junior voor de camera's van ESPN terug op zijn wedstrijd: "Haha, die statistiek wist ik al, ja. Er waren tot vandaag nog drie stadions in Nederland waarin ik nog niet gescoord had. In zesentwintig stadions gescoord. Nu moet ik er nog twee, alleen uit bij VVV, daar kan ik niet scoren dit seizoen; of misschien treffen we ze in de beker, dat zou ook nog kunnen. En uit bij Fortuna heb ik nog niet gescoord."

Over nervositeit omtrent het uitblijven van goals: "Of ik wel eens nerveus wordt? Deze wedstrijd bedoel je? Nee, vorig seizoen begon ik ook zonder goals in de eerste twee wedstrijden. Dat heb ik wel vaker gehad in de competitie. Daar word ik niet nerveus van, nee. Verwachtte je dat wel dan? Het werd zeker wel weer tijd, ja. Er waren ook heel veel kansen vandaag. Als we er tien hadden gemaakt was dat ook niet gek geweest. Dat kwam vooral door de tactiek die Almere City hanteerde vandaag. Zij lieten Flamingo in onze opbouw vrij, daar zetten ze ook geen druk op. Dan sta je overal een op een, daardoor kon hij ook de bal niet kwijt. Daardoor oogde het heel langzaam en dan oogt het als een veredeld oefenpotje. Uiteindelijk moet je ervoor zorgen dat je de vrije man kunt vinden en kansen creëren en dat hebben we goed gedaan hier."

Over de duidelijk van zijn gezicht leesbare frustratie na de 1-2 van Almere City: "Je staat op twee doelpunten verschil, dan weet je als ze er een maken, dan is het verschil nog maar een. Daar was ik geïrriteerd over. Dat zag je ook na die goal. We begonnen slecht aan de tweede helft, leden veel balverlies waardoor je de tegenstander het gevoel gaf dat er iets te halen viel. Uiteindelijk hebben we het goed hersteld en er voor gezorgd dat er niks te halen viel vanavond."

Over eventueel uitgaande transfers en of de aanvoerder die jongens ook spreekt over mogelijke transfers: "Natuurlijk praat ik met ze. Er is gewoon interesse in spelers en het is vervolgens aan de club hoe ze daarmee omgaan. Ik denk dat de club dat heel goed doet. Ze zeggen wel eens nee. Je kunt ook niet iedereen zomaar laten gaan als je een fantastisch seizoen hebt gehad. Dan kun je niet zomaar weer een team bouwen. Dat is misschien frustrerend voor sommige spelers. Maar uiteindelijk ben je speler van PSV en moet je hier alles geven wat je hebt als je een wedstrijd speelt. Ik moet de complimenten geven aan die jongens want dat doen ze ook. Daar maak ik me geen zorgen om. Ik maak me er ook geen zorgen om dat er heel veel jongens weggaan nog en ik heb er ook vertrouwen in dat er nog jongens bij gaan komen. Soms moet je gewoon nee zeggen."




Discussieer mee op de forums


Tags

jong balverlies espn flamingo fortuna hans hanteerde kraaij leesbare nederland nervositeit oefenpotje oogt opbouw veredeld vvv weggaan zesentwintig

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic schouten teze veerman