Transparent
Inloggen
Sluiten

Bosz: "Op tien minuten na genoten van mijn ploeg"

24 augustus 2024 22:47
Foto: Pro Shots

Bosz: "Op tien minuten na genoten van mijn ploeg"; image source: Pro Shots

Ook Peter Bosz verscheen na afloop van de 1-7 overwinning op Almere City voor de camera's van ESPN om met Hans Kraaij Junior terug te blikken op de wedstrijd: "Op tien minuten heb ik vandaag met plezier naar mijn ploeg gekeken, ja. De tweede helft, waar volgens ons een goal onterecht werd afgekeurd en vervolgens alsnog een tegengoal kregen. Dat was een periode waar we echt heel slap waren. Ja, de jongens bij ons op de bank vonden en zeiden dat er niet veel aan de hand was. Ik heb het zelf niet gezien maar de jongens op de bank zeiden dat. Dat kwam omdat wij heel slap waren in die fase. Daarvoor en daarna vind ik dat we het goed gedaan hebben. Bij rust stond het slechts 0-2, maar we hebben heel veel kansen gehad om die score al uit te breiden. Het werd toch nog 1-2. Daarna ging het tempo omhoog en dan zie je dat we best wel een aardige ploeg hebben."

Over het gigantische niveauverschil met Almere City: "Ik denk niet dat zij slap waren maar er was natuurlijk wel een kwaliteitsverschil. Ze probeerden ons in de eerste helft onder druk te zetten en daar voetbalden we redelijk gemakkelijk onderuit. We zijn zo vaak in de positie gekomen dat die laatste bal, als die goed is, dat je hem dan binnenloopt. Na twee minuten kon Guus Til hem al maken, via de linkerkant dat we doorkwamen. En zo hadden we er nog wel wat in de eerste helft.""

Over Joey Veerman: "Ik heb het er heel even met hem over gehad afgelopen week. Ik kan me voorstellen, na zo'n seizoen en het Nederlands Elftal waar hij bijkwam, dat hij zich daar iets anders van had voorgesteld. Maar ik ben wel heel blij dat hij er nog is, want het is natuurlijk een goede speler."

Over de mogelijke transfers van Walter Benitez en Olivier Boscagli: "Dat geldt toch voor iedere club? Als de leiding van een club voor een transfer gaat liggen, dan ga je niet weg. Want je hebt een contract. En dan kun je hoog of laag springen, maar je hebt een contract. Dat heb je zelf getekend. Voor iedere club geldt, als jongens een contract hebben, dan kunnen die leidinggevenden daarvoor gaan liggen. Het is niet aan mij om ervoor te gaan liggen, daar gaan twee anderen over. Ze overleggen het wel eens met mij, maar zij gaan er over. Het zijn twee goede spelers die ik er heel graag bij houdt. Maar ik snap ook wanneer een club gedwongen wordt, omdat er zoveel geld geboden wordt, om iemand te verkopen."

Of hij nu tevreden en met een gerust gevoel achterover leunt met een wijntje en sigaar: "Dat laatste denk ik zeker niet, hoewel ik dat wel ga doen. Nee, het is het slechtste wat je kunt hebben, als je gaat verslappen of dat je gemakzuchtig wordt. Dat geldt voor de spelers maar dat geldt natuurlijk ook voor ons. Het worden wel spannende dagen, denk ik."

Over het "gemakkelijke" programma aan het begin van dit seizoen: Dat weet je pas achteraf. Ik hoorde vorig jaar ook dat we alleen maar ploegen uit het rechterrijtje hadden gehad in het begin. Maar dat komt in het begin vooral, als wij winnen van ze dan pakken ze geen punten en dan komen ze in het rechterrijtje. Eigenlijk ligt het altijd aan ons. Omdat ik vind dat wij zo goed zijn, dat wij de wedstrijden moeten winnen. En als we niet winnen, ligt dat eigenlijk vaak aan ons."

Over Noa Lang en zijn wedstrijdfitheid: "Dat is denk ik niet in procenten uit te drukken. Noa komt van heel ver, ik ben hartstikke blij dat hij dit allemaal al kan doen. We zitten nu in een cyclus met een wedstrijd per week maar we gaan na de interlandperiode naar een cyclus waarin we twee wedstrijden per week gaan spelen. Dus het is zaak om hem fit te houden. Ja, ik moet er wel een beetje om lachen. Het is toch een beetje raar, of niet? Dat je zo reageert? Of heb jij dat vroeger ook gedaan zo? Iedereen reageert op zijn manier en ik vind het prima als hij dat wil. "




Discussieer mee op de forums


Tags

bosz slap rechterrijtje achterover benitez bijkwam binnenloopt blikken boscagli doorkwamen espn gemakzuchtig gigantische hans joey kraaij kwaliteitsverschil leidinggevenden leunt niveauverschil procenten sigaar til veerman verslappen voetbalden walter wedstrijdfitheid wijntje

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko balverlies barman boscagli bosz bot brest dams eredivisie feyenoord flamingo getracked girona intensiteit jong juve juventus mauro psg rkc saibari schouten sparta sporting ster til tillman vaio veerman weghorst