Transparent
Inloggen
Sluiten

Loting Champions League uitgelegd

27 augustus 2024 14:38 - UEFA
Foto: Pro Shots

Loting Champions League uitgelegd; image source: Pro Shots

Donderdagavond om 18:00 uur vindt in Monaco de loting voor de competitiefase van de UEFA Champions League plaats. PSV is daarbij al zeker van pot 3. Iedere pot bevat negen ploegen, waarbij de loting donderdag uit gaat wijzen wie de acht tegenstanders in de Champions League gaan worden dit seizoen.

PSV speelt dus sowieso acht wedstrijden in het meest prestigieuze clubtoernooi. Ook wijst de loting donderdag direct uit welke tegenstanders het uit en welke het thuis gaat treffen. Het definitieve speelschema met bijbehorende data wordt echter zaterdag pas gepubliceerd. Dus fans van PSV hoeven donderdag nog niet met hun creditcard in de aanslag op zoek naar de goedkoopste vliegtickets.

Wat ook anders is dan voorheen, is het aantal tegenstanders uit één land. Was het voorheen niet mogelijk om twee clubs uit een en hetzelfde land te treffen in de groepsfase, in de competitiefase zoals de Champions League nu is opgezet kan PSV maximaal twee clubs uit een land treffen. Clubs uit hetzelfde land treffen elkaar niet in de competitiefase, dus een binnenlandse trip naar Rotterdam behoort in deze fase nog niet tot de mogelijkheden.

Het speelschema:
Speelronde 1 17-19 september 2024
Speelronde 2 1-2 oktober 2024
Speelronde 3 22-23 oktober 2024
Speelronde 4 5-6 november 2024
Speelronde 5 26-27 november 2024
Speelronde 6 10-11 december 2024
Speelronde 7 21-22 januari 2025
Speelronde 8 29 januari 2025


Potindeling en mogelijke tegenstanders die PSV kan treffen:

Pot 1: Real Madrid(SPA), Manchester City(ENG), Bayern München(DUI), Paris Saint-Germain(FRA), Liverpool(ENG), Internazionale(ITA), Borussia Dortmund(DUI), RB Leipzig(DUI) en FC Barcelona(SPA)

Pot 2: Bayer Leverkusen(DUI), Atlético Madrid(SPA), Atalanta Bergama(ITA), Juventus(ITA), Benfica(POR), Arsenal(ENG), Club Brugge(BEL), Shakthar Donetsk(OEK) en AC Milan(ITA)

Pot 3: PSV Eindhoven(NED), Sporting Clube de Portugal(POR), Feyenoord Rotterdam(NED), Celtic(SCH)

Pot 4: AS Monaco(FRA), Aston Villa(ENG), Bologna(ITA), Girona(SPA), VfB Stuttgart(DUI), Sturm Graz(OOS), Stade Brest(FRA)

Resultaten play-off wedstrijden gisteravond:
FC Salzburg - Dynamo Kiev (2-0) 1-1
Galatasaray - Young Boys Bern (2-3) 0-1
Sparta Praag - Malmö FF (2-0) 2-0

Programma play-offs vanavond met de tussenstand uit de heenduels:
Qarabag FK - Dinamo Zagreb (0-3)
FK Rode Ster Belgrado - Bodø/Glimt (1-2)
Slavia Praag - OSC Lille (0-2)
Slovian Bratislava - FC Midtjylland (1-1)




Tags

dui ita eng competitiefase madrid monaco praag speelschema aanslag arsenal atalanta atletico barcelona bayer bayern benfica bergama bologna bratislava brest brugge celtic clube clubtoernooi creditcard dinamo donetsk dortmund dynamo feyenoord galatasaray girona glimt graz heenduels internazionale juventus kiev leipzig leverkusen lille liverpool malmo midtjylland milan osc portugal potindeling qarabag salzburg shakthar slavia slovian sparta sporting stade ster sturm stuttgart uefa vfb villa vliegtickets zagreb

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden (gewijzigd)
“ Was het voorheen niet mogelijk om twee clubs uit een en hetzelfde land te treffen in de groepsfase, in de competitiefase zoals de Champions League nu is opgezet kan PSV maximaal twee clubs uit een land treffen. Clubs uit hetzelfde land treffen elkaar niet in de competitiefase, dus een binnenlandse trip naar Rotterdam behoort in deze fase nog niet tot de mogelijkheden.”

Of ik begrijp het niet of het staat hier niet goed? Je kunt in de competitiefase (groepsfase neem ik aan) twee clubs uit het zelfde land treffen. Maar clubs uit hetzelfde land treffen elkaar niet? Of wordt uit dezelfde pot bedoeld? Aangezien feyenoord en PSV beiden in pot 3 zitten kunnen ze elkaar niet treffen?

Edit: zijn de moderators dezelfden die ook de site van Feyenoord bijwerken? Keek even hoe het daar uitgelegd was maar daar is de tekst letterlijk gekopieerd van hier. Dus staat er daar ook welke tegenstanders ONS mooie PSV kan treffen 🤣
+2/-0

 
3 weken geleden
Check, ik heb dezelfde vraag na het lezen van dit artikel..
+1/-0

 
3 weken geleden
Volgens mij staat het er wel goed. PSV kan bijvoorbeeld uit pot in zowel Manchester City als Liverpool tegen komen (de ene uit, de ander thuis).
Maar dat betekent niet dat Liverpool en City tegen elkaar moeten. Het is immers geen poule van 9 of zo. Je bent een poule van 36, dus iedereen speelt tegen 8 andere tegenstanders.
+3/-0

 
3 weken geleden
Jup, precies dit. Er staat volgens mij weinig fout in het artikel. Het is geen poule meer, dus de tegenstanders van PSV spelen niet per definitie ook tegen elkaar. Al is het wel mogelijk dat zij elkaar ook loten, mits ze niet uit hetzelfde land komen.
+2/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Je komt niet meer echt in een poule uit, maar in 1 ranglijst van teams. Het gaat erom dat je je potjes niet tegen een team van hetzelfde land kan spelen, maar de hele lijst bevat alle teams. Het is een soort competitie waarin je 8 wedstrijden speelt. 1-9 gaat door, 10-24 speelt een playoff wedstrijd en de rest is uitgeschakeld (25-34 meen ik)
+1/-0

 
3 weken geleden
Nr. 1-8 gaat door naar de achtste finales. 9-24 speelt playoffs en 25-36 liggen eruit.
Ieder club komt in actie tegen 2 ploegen uit elke pot, dus ook pot 3.
+1/-0

 
3 weken geleden
Ik nomineer jou voor leerkracht! Met deze uitleg denk ik het eindelijk te (kunnen) begrijpen…. Thanks (ook alle anderen by the way)
+1/-0

 
3 weken geleden
Exact mijn gesachten!

Blijft allemaal vrij onduidelijk. Maar donderdag weten wij meer en zaterdag helemaal. Hoop ik.
+2/-0

3 weken geleden
Als we CL moeten gaan spelen met Oppegård en Ledezma dan kunnen we ons beter afmelden.
Het is al dinsdag-avond en ik zie nog geen nieuws over een nieuwe verdediger.
Ik vind het nogal krap worden.
+2/-0

 
3 weken geleden
Groot gelijk, je vergeet alleen flamingo.
+3/-0

 
3 weken geleden
Ik vond Flamingo erg onzeker in de eerste wedstrijden, maar tegen Almere leek hij toch wat beter te spelen. Hopelijk moet hij er nog wat in komen.
PSV speelt met achterin zeer veel ruimte, een lastig spel voor een verdediger.
+1/-0

 
3 weken geleden
Toen stond hij links centraal, omdat Boscagli er niet bij was. Op rechts heeft hij telkens gewoon goed gespeeld.
Ledezma doet het op rechts goed, moet nog wat meer tijd krijgen. Die jongen kan wel voetballen, dat zie je zo.
+1/-0

3 weken geleden
Opzet is me wel duidelijk maar zonder fatsoenlijk computerprogramma is dit onmogelijk te loten. Als ik het goed begrijp zouden PSV en Feyenoord allebei Real Madrid kunnen treffen waarvan een van de twee thuis en de ander uit omdat we in dezelfde pot drie zitten.
In pot 1 zitten drie Duitse ploegen, dan weten die andere zes in ieder geval zeker dat ze tegen tenminste één Engelse ploeg loten.
In pot 2 zitten drie Italiannse ploegen dus ook hier krijgen de andere zes in ieder geval één Italiaanse tegenstander.
+1/-0

3 weken geleden
Even om de dagelijkse transferstress te vergeten, iemand een leuk poultje in gedachten?
Leipzig en Liverpool.
Club Brugge AC Milan
Celtic Salzburg?
Bologna Stade Brest.
Moet kunnen toch?
+1/-0

 
3 weken geleden
Vergaande interesse in mees hilgers las ik net. Dit is toch een prima moment om afscheid te nemen van stewart
+1/-0

3 weken geleden
Doe mij maar gewoon oalerwetse europa cup 1…. Vanaf begin loten, iedereen kan tegen iedreen, mooiste en eerlijkste manier van spelen!
+1/-0

 
3 weken geleden
Ja leuk, eerste ronde Real Madrid. Krijg je uit met 4-0 op je kloten, doet de thuiswedtrijd er miet meer toe. En klaar is Europapa🤔
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Het enige wat ik nog mis is de rol die de potten spelen bij de loting. Vroeger was het overduidelijk, 4 potten van 9, 9 groepen van 4, met één team uit elke pot. Nu heb je nog steeds 4 potten van 9, maar hoe wordt dan bepaald wat de tegenstanders worden? 2 uit elke pot en nog 2 willekeurige erbij?
+1/-0

 
3 weken geleden
Twee uit elke pot, inclusief je eigen pot.
+1/-0

 
3 weken geleden
Duidelijk. Maar het maakt dus eigenlijk voor jezelf totaal niet meer uit in welke initiële pot je terecht komt?
+1/-0

3 weken geleden
Ik denk dat dit alleen maar in het voordeel van PSV (en andere Nederlandse clubs) kan werken. Door twee wedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders te spelen uit je eigen pot vergroot je je kansen. Het maakt dus eigenlijk niets meer uit of we nou in pot 2 en pot 3 spelen gezien je toch dezelfde tegenstanders loot. Daarnaast spelen plek 9 t/m 24 een playoff (waar we naar mijns inziens een grote kans op maken) - dus dan speel je 10 CL wedstrijden - een hoop extra inkomsten!
+1/-0

3 weken geleden
Op VI staat eventueel nog een (ver)duidelijk(end)e video omtrent de nieuwe opzet: https://www.vi.nl/video/nieuwe-opzet-europees-voetbal-dit-gaat-er-allemaal-veranderenlink
+1/-0

3 weken geleden
Ik vind het schema weinig hoopgevend. Eerste 8 gaat never nooit lukken. Als je als nummer 21,22,23 of 24 doorgaat moet je tegen een nummer 9,10,11 of 12 en dat lijkt me ook te hoog gegrepen. Nummers 15,16,17 of 18 moeten eerst tegen elkaar en de winnaar dan tegen de nummer 1 of 2 dat is ook einde oefening.
Het lijkt echt perfect voor "the usual suspects". Maar goed we zijn er gewoon bij en het is goed voor de uitstraling van de club. Goed presteren en volgend seizoen lachen we om huur Brazilianen, twijfel Polen, dure Japanners en Hoofdprijs Nederlanders😊
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman