Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV verhoogt bod op Itakura

29 augustus 2024 11:19 - BILD.de
Foto: Pro Shots

PSV verhoogt bod op Itakura; image source: Pro Shots

PSV laat Ko Itakura niet los. De Duitse krant BILD kopte vanochtend met grote letters dat PSV de Japanse verdediger dolgraag terug naar de Nederlandse Eredivisie wil halen. Hoewel PSV aanvankelijk werd afgewezen met het bod van zo'n 12,5 miljoen euro, is Earnest Stewart toch weer terug gegaan naar Borussia Mönchengladbach met een nieuw en verhoogd bod.

Dat bod zou zo'n vijftien miljoen euro bedragen als basisbedrag. Daarnaast biedt PSV ook bonussen aan bij een succesvolle titelprolongatie en wanneer de club door weet te stoten in de Champions League. De exitclausule die Itakura in zijn contract had staan, bedroeg ook zo'n vijftien miljoen euro en was geldig tot 30 juni. Inmiddels hebben onze oosterburen de regie volledig terug in handen en het is nog maar de vraag of ze met een bod dat gelijk ligt aan de verlopen clausule verleid kunnen worden tot een transfer.

Technisch directeur van de Bundesligaclub Roland Virkus reageerde tegenover BILD: "Het klopt dat er interesse is. Natuurlijk wekt een speler als Ko de interesse van veel clubs. We willen echter geen verdediger opgeven, we zijn zelf ook nog zoekende naar een extra verdediger. Echter, als een bepaald bedrag eenmaal is bereikt, heeft een club natuurlijk ook altijd te maken met het betreffende personeel. Dat is volkomen normaal. Het is belangrijk om zo goed mogelijk op elk scenario voorbereid te zijn."

Daar staat tegenover dat Ko Itakura staat te springen om terug te keren naar Nederland en dolgraag met PSV om de prijzen wil gaan strijden in plaats van de strijd om een plek in de middenmoot van de Duitse competitie. Daarnaast is de Japanner ook enthousiast over het spelen in de UEFA Champions League.

Meer op BILD.de




Tags

itakura bild basisbedrag bedroeg bundesligaclub earnest eredivisie exitclausule letters middenmoot monchengladbach nederland oosterburen opgeven personeel roland stewart stoten titelprolongatie uefa virkus wekt zoekende

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden
Ben benieuwd of het gaat lukken om hem los te weken. Tegen de juiste prijs is natuurlijk iedereen te koop, maar het is de vraag of het verantwoord is. Pittig als je voor deze speler je transferrecord moet gaan breken… Het wordt wel erg kort dag. Nog een paar dagen afwachten en hopelijk hebben we dan een selectie die ook daadwerkelijk wat te zoeken heeft in de CL.
+1/-0

3 weken geleden
De vraag is, hoe standvastig is BMG. Je kunt als PSV wel iets willen, maar je bent overleverd aan de clubs. Net zoals wij 'gerechtigd' zijn om Boscagli aan zijn contract te houden, hoeven zij natuurlijk ook niet mee te werken. Zelfde situatie als met Excelsior eind januari toen we Vertessen hadden laten gaan.
+2/-0

3 weken geleden
Roland Virkus: "Het klopt dat er interesse is. Natuurlijk wekt een speler als Ko de interesse van veel clubs. We willen echter geen verdediger opgeven, we zijn zelf ook nog zoekende naar een extra verdediger“

Roland, de oplossing voor beiden loopt in Gelsenkirchen!
+1/-0

3 weken geleden
Toch weer te sneu voor woorden hè, Ernst wist dus in juni nog niet wat het idee was… wat een toppertje.
+3/-2

 
3 weken geleden
Jawel maar te lang blind gestaard op van de Berg, waarvan ze verwacht hadden dat die zou komen.
+2/-0

 
3 weken geleden
Dat is toch te schandalig voor woorden? Maar dat mag je hier niet zeggen haha
+4/-0

 
3 weken geleden
Ja belachelijk want toen was al bekend
-dat Jordan(vulpen)Teze weg wilde.
-dat Boscagli weg wil.
-dat Mauro geblesseerd zou raken.
-dat Sepp vd Berg 10 miljoen meer zou opbrengen dan gedacht.
Weg met die Ernst Steward🤔
+2/-2

 
3 weken geleden
Je noemt nu 2 backs op en een linkercentrale… jij hebt er vast kijk op
+3/-0

 
3 weken geleden
Dat zeg ik ook niet dat ik er kijk op heb. Alleen door het niet doorgaan van Sepp plus de andere wijzigingen wordt het er niet makkelijker op om iets fatsoenlijks in elkaar te draaien. En ja tot maandag heb ik er nog vertrouwen in. Maar het is natuurlijk absoluut k*t om zo laat nog te moeten sleutelen aan je minst sterke linie.
+1/-0

 
3 weken geleden
Vertel me eens Nick, welke manager van een club weet in juni wel hoe zijn selectie er uit ziet op 2 september? Noem er eens één(!) op.
+2/-0

 
3 weken geleden
Ik denk in principe alle managers
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Wie er ook wel/ niet komt: ik ben erg nieuwsgierig naar de uitleg van Brands en Stewart over deze transferperiode. Het begon zo mooi met Dest en Tillman maar wat er vervolgens gebeurde leek er verdacht veel op dat beide heren de markt totaal onderschatten. PSV was bijvoorbeeld zo close met Sepp van den Berg en zijn entourage: hoe kan het dan dat ze vervolgens compleet weggeblazen worden door Leverkusen en Brentford? Zo'n zaakwaarnemer had toch moeten weten dat dergelijke clubs interesse hadden? Snap er even helemaal niks meer van eerlijk gezegd. Gelukkig hebben we een geweldige trainer die gewoon stoicijns doorgaat en probeert ieder individu beter te maken.
+4/-1

 
3 weken geleden
Ik heb ook groot vertrouwen in de TD en Brands,
Maar ik kijk het ook met verbazing aan.
Vorig jaar kwam er op de laatste dag een alternatief dat bijna geen wedstrijd heeft gespeeld, en het vertrek van Ramalho was ruim op tijd bekend.
We hebben een overvloed aan spelers op het middenveld en in de aanval, maar de verdediging is al lang duidelijk het zwakste deel.
Ik krijg het idee dat PSV de regie kwijt is.
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Het vertrek van Ramalho is al meteen ingedekt door de komst van Flamingo. Ik zie je bij veel posts schrijven dat PSV de regie kwijt zou zijn. ik kan dat niet beoordelen vandaar dat ik na afloop graag beide heren uitleg hoor geven. Ik denk dat er achter de schermen veel meer speelt. Stel bijvoorbeeld dat Kasdorp komt dan zou ik dat toejuichen. Wie weet was de afspraak tussen PSV en hem wel dat hij zich eerst los zou moeten wikkelen van Roma. Nu dat gebeurt is kan PSV mischien goedkoper een deal met hem sluiten. Dan zou dat heel goed 'pokerspel' van Brands en Stewart zijn.
+2/-0

 
3 weken geleden
Ik hoop dat PSV het slim speelt, en er een goede verdediging komt.
Maar het hoeft maar ergens fout te gaan, zoals bij een andere club die nog een speler moet halen, en dan heeft PSV het niet meer in eigen hand.
+1/-0

 
3 weken geleden
Als je nu op de valreep 15 miljoen excl. bonussen aftikt voor een 27-jarige terwijl je eerder je 22-jarige topkandidaat hebt laten lopen voor ca. 23 miljoen lijkt me dat hoe dan ook een flinke inschattingsfout.
+1/-0

 
3 weken geleden
Dat is toch overduidelijk? Liverpool wist dat het veel meer dan de geboden 15 miljoen kon beuren en PSV wilde (uiteraard) geen 30 miljoen neerleggen.
+2/-0

3 weken geleden
Typisch een gevalletje click, tuut, tuut, tuut. Of te wel doorschakelen naar december.
+1/-0

3 weken geleden
Ik krijg hier een heel slecht gevoel van:
- je wist dat twee verdedigers niet zouden verlengen
- we drie verdedigers hadden gehuurd

Nu 15 miljoen bieden op een speler ZONDER restwaarde voelt heel erg gehaast
+3/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
GoErniego wilde van de Berg.
Die kwam niet maar was niet erg.
Toen wilde hij die japanner van Gladbach.
Maar de Duitsers hadden geen vervanger en was dus te kort dag.
Uiteindelijk kwam van Twente den Mees.
We hebben nu een goeie en klaar is kees.
+4/-0

3 weken geleden
En weer geen deal.
Bedankt Stewart
Flapdrol ben je toch.
Misschien iemand uit de VS halen daar liggen toch je connecties.
Waar zijn onze scouts
Gewoon die mensen ook ontslaan.
Jan Vennegoor pfff
+2/-4

 
3 weken geleden
Flapdrol is veel te makkelijk, eerst zien wat het eindresultaat wordt
+3/-0

3 weken geleden
Ik vrees dat die Japanner ook niet komt.Waarom zou BMG verkopen als ze nog geen vervanger hebben.Ik verwacht dat PSV Maandag Mees Hilgers voor de hoofdprijs koopt van FCT.
+1/-0

3 weken geleden
Als het uiteindelijk Mees Hilgers wordt, dan ben ik toch zwaar teleurgesteld. Met Flamingo hebben we een jonge, veelbelovende verdediger aan onze selectie toegevoegd. De andere aankoop moest een 'kanon' zijn, iemand van wie Flamingo zou kunnen leren om zo klaargestoomd te worden voor PSV1.

Vooropgesteld, Mees Hilgers is niet per sé een slechte verdediger, maar gezien de omstandigheden waarin we zitten en de aanwezigheid van Flamingo, is zijn komst niet wat we nu nodig hebben.
+1/-0

3 weken geleden
Nou laten we hopen dat het met Itakura wel gaat lukken. Tegelijkertijd is het dossier Boscagli ook erg lastig. Ik gun die jongen een mooie transfer maar Brighton maakt hem ook gek en bied gewoon te weinig. PSV moet ook kwaliteit behouden. Dat is Boscagli.
Voor de rechterkant graag van Ewijk halen. Linksback huren of van Aanholt halen. Voor de rest poort dicht en er staat een mooie selectie.
+2/-0

3 weken geleden
Lastig om te oordelen of PSV nu goed of slecht gehandeld heeft deze periode. Wat zeker is, is dat het inmiddels wel allemaal slecht uitpakt.
Sepp vd Berg was in het begin voor 20 miljoen op te halen, later voor 35! Verkocht. Itakura was blijkbaar voor 15 op te halen, daar zal nu nog een schepje bovenop moeten. Door het trage handelen wil inmiddels niemand meer verkopen. Gek he!
Boscagli aan zijn contract houden terwijl je een speler die volgend jaar gratis wegloopt nog had kunnen cashen voor ergens rond de 12 of 15 miljoen voelt ook wel dubbel.
Ondertussen lopen we natuurlijk aardig achter. Ik snap dat Earnest niet meteen de poeplap trekt en het achterste van zijn tong laat zien in onderhandelingen. Maar dit jaar lijkt het toch wel dat het ook anders had gekund. Nu hebben we nog steeds minimaal 3 verdedigers nodig die de hele voorbereiding gemist hebben. Daar moeten we toch wat uit leren.
Als er aanvallers nodig zijn, of zelfs vorig jaar (Lozano) als ze eigenlijk niet nodig zijn, wordt er veel makkelijker met geld “gesmeten”. Van mij had dat dit jaar ook best een keer voor echt goede verdedigers gekund!
+1/-0

 
3 weken geleden
Doorgaans hebben we veelal jackpot transfer gedaans met aanvallers. Zou dat er mee te maken kunnen hebben dat dergelijke spelers makkelijker gehaald worden?
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Natuurlijk, en dat is ook zeker de reden, alleen als je zelf verdedigers nodig hebt, is het wat minder logisch om goed verkoopbare aanvallers te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt, dat was mijn punt. We hebben al jaren behoefte aan goede verdedigers, ze komen alleen nooit. We zijn een voetbalclub die noodgedwongen soms als handelshuis fungeert, niet andersom.
+1/-0

 
3 weken geleden
Inzake je laatste zin: zou PSV niet jaarlijks een klapper maken of CL inkomsten binnenharken dan zag de wereld er heel anders. Zo is ons business model nou eenmaal.
+1/-0

3 weken geleden
Als ze deze jongen willen - waarom dan zo laat …? Nu maak je het hen ook enorm moeilijk - en dus makkelijker om nee te zeggen als ze geen vervanger kunnen halen.
+1/-0

3 weken geleden
Schijnbaar is BMG inmiddels met Diks (FC Kopenhagen) in gesprek om hem te halen als vervanger van Itakura, zodat ze deze laatste aan PSV kunnen verkopen... (bron: VI)
+1/-0

3 weken geleden
Ik zet Davina Michel maar weer aan met het nummer ...........



(Duurt te lang natuurlijk)
+1/-0

3 weken geleden
Het is klaar, Ernie. We hebben gegokt en verloren. Laten we hier lessen uit trekken ipv nu 15 mio ex bonussen te gaan betalen voor Itakura, een 27-jarige verdediger met beperkte restwaarde en wie zichzelf ook nog niet heeft bewezen op UCL niveau.

Voor nu: haal Karsdorp, v Aanholt (beide met kortlopend contract, evt met eenzijdige optie voor verlenging) en Sandler tegen beperkte investering ipv kapitaalvernietiging, en in de winter kunnen we dan alsnog de markt op voor kwaliteitsimpulsen.
+3/-0

3 weken geleden
Het lijkt mij ook niet wenselijk de hoofdprijs te gaan betalen voor deze gozer. Puur zwaktebod. Kan zomaar gevalletje Schwaab, Ramalho worden, leuk voor de breedte. Breek je dan het clubrecord voor...
+1/-0


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman