Transparent
Inloggen
Sluiten

Tegenstanders Champions League bekend

29 augustus 2024 16:59
Foto: Pro Shots

Tegenstanders Champions League bekend; image source: Pro Shots

Om 18:00 uur heeft de loting voor de competitiefase van de Champions League plaatsgevonden. De loting heeft de volgende tegenstanders voor PSV aangewezen:

Thuis:
PSV - Liverpool
PSV - Shakthar Donetsk
PSV - Sporting Clube de Portugal
PSV - Girona

Uit:
Juventus - PSV
Paris Saint Germain - PSV
Rode Ster Belgrado - PSV
Stade Brest - PSV



De speeldata worden zaterdag pas bekendgemaakt door de UEFA.




Tags

brest clube competitiefase donetsk girona juventus liverpool portugal shakthar speeldata sporting stade ster uefa

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


3 weken geleden (gewijzigd)
Ja lekker verheugen wie ons mag afdrogen met onze gemankeerde achterste linie... kom op PSV & mn Ernie, er zijn nu andere prioriteiten!

Ik word met de dag sarcastischer...
+1/-4

 
3 weken geleden
Wat bedoel je met andere prioriteiten? Doet Stewart de loting?:)

Ik ben erg benieuwd naar deze nieuwe opzet en de wedstrijden. Weet iemand of je nog kan terugvallen naar de Europa League zoals voorheen als #3?
+5/-0

 
site-admin 3 weken geleden
Er is helaas geen degradatiemogelijkheid meer. Nummers een tot en met acht plaatsen zich voor de achtste finales. Nummers 9 tot 24 spelen een tussenronde. Wel worden er dus twee extra groepswedstrijden gespeeld die in januari plaatsvinden.
+2/-0

 
3 weken geleden
Oke bedankt voor je antwoord! Persoonlijk vind ik dit wel een leukere opzet
+1/-0

3 weken geleden
Dit seizoen had je moeten door stoten en dat zal Bosz ook wel beloofd zijn.
Ik geef Stewart nog het voordeel van de twijfel.. Maar met deze achterhoede maak je geen schijn van kans.
Go ernie Go
+2/-2

 
3 weken geleden
Doorstoten naar wat? In de eredivisie zijn we de sterkste ploeg al zou die extra CV zeer welkom zijn. In de CL hebben we niet veel meer te zoeken dan een grote zak geld en af en toe een verassende uitslag of eens tegen een B team dat al geplaatst is. Ik denk dat PSV wel op zijn sportieve top zit binnen de financiële mogelijkheden. Overwinteren in de CL is maximaal of je moet heel veel geluk hebben met de loting, dat je nog een rondje extra pakt. De absolute top, maar ook de subtop in Europa is honderden miljoenen te ver weg voor ons clubje.
+2/-0

3 weken geleden
Nou, gelukkig is de loting geen langdradige bedoeling ………
+3/-0

 
3 weken geleden
Ik ga om 2300u slapen, hopelijk weet ik dan wat er uit de warme balletjes is gekomen
+1/-1

 
3 weken geleden
man man man wat gaat dat traag. En waarom?
+2/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Thuis Liverpool
Uit PSG
Uit Juventus
Thuis Shaktar
Thuis Sporting.
Uit Rode ster
Thuis Girona
Uit Stade Brest

Ik zeg volgende ronde🤔
+7/-0

 
3 weken geleden
Met onze verdediging geen probleem. We houden in ieder geval de 0 .
+1/-2

 
3 weken geleden
Moet volgens mij onder elke topic. Dus bij deze, kunnen we weer door.
+2/-0

 
3 weken geleden
Jij vind onze verdediging vast top
+1/-1

 
3 weken geleden
Nu? Nee zeker niet. Veel te licht.
Wij verschillen van mening over het functioneren van stewart. Dikke prima en door.
+3/-0

3 weken geleden
Prima loting, met perspectief.
+4/-0

 
3 weken geleden
Thuis 8 en uit 2 punten en je haalt de laatste 24 volgens mij.
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
Ik denk zelf dat je met minder dan 10 punten waarschijnlijk wel bij de laatste 24 komt. In de oude opzet zat je met 10 punten meestal bij de top 2 in een poule (nu is dat de top 16 in deze grote groep). De nummer 3 had volgens mij vaak tussen de 6 en 9 punten (dat is nu nr 17-24 in deze grote groep). Dus dat aantal zou voldoende kunnen zijn. Het is wel een beetje koffiedik kijken of deze rekensommetjes nog steeds opgaan, ook omdat dit jaar in de zwakste pot 4 een aantal behoorlijk sterke ploegen zitten.

Edit: ik maak even een denkfout (sorry, nog even wennen deze opzet ;-) ), je speelt nu natuurlijk 8 wedstrijden ipv 6, dan zit jij wel goed met je 10 punten inderdaad.
+1/-0

3 weken geleden
Prachtige loting met kansen! Feyenoord ook prachtige loting met minder kansen imo
+1/-0

3 weken geleden
Mooie affiches en de rest is koffiedik.
+1/-0

3 weken geleden
Valt me aan het einde van de streep niet tegen. 3 potten ga je realistisch gezien niet winnen, de overige 5 potten maak je echt wel kans. Iig paar mooie voetbalavondjes op hoog niveau in het vooruitzicht, dat is altijd leuk!

Om de reacties vast voor te zijn:
1. Ja, het kan ook leuke wedstrijd zijn als we uiteindelijk verliezen (hoewel ik uiteraard op winst hoop)
2. Nee, ik denk niet dat wij door 1 van deze ploegen worden weggetikt.
3. Relax, er komt echt nog wel een verdediger bij voor die tijd.
+5/-0

 
3 weken geleden
Laten we hopen dat 3 klopt. En als het Mees hilgers en karsdorp zijn kan je 1 en 2 ook wegstrepen
+1/-0

 
3 weken geleden
Met flamingo , oppergard en ledezma aan je zijde was ik nog liever naar Telstar gegaan.
+1/-0

3 weken geleden
Wij zijn niet bang want Dams die is er bij, Ledezma is er bij, Öppegard is erbij….
+2/-2

 
3 weken geleden
Wij zijn negatief want Mick001 die is erbij Nickb0316 is erbij, Komt het nog goed is erbij.
Geintje jongens😇
+1/-0

 
3 weken geleden
Hij is leuk Hendrikus. Ik probeer niet negatief te zijn, het is meer enig cynisme, voornamelijk geadresseerd aan het zieke voetbalwereldje. Ik zag gisteren las Palmas tegen Real Madrid en ik denk dat Las Palmas (who the fuck is Las Palmas), al wel eens een maatje te groot kan zijn. PSV doet het gezien de zieke omstandigheden bewonderenswaardig goed en er lijken zelfs nog wat versterkingen bereid te zijn om bij onze mooie club te komen voetballen. Ik heb de tijd nog meegemaakt dat de Nederlandse clubs van de maatstaf waren voor de hele wereld. Inmiddels worden de 'grote' competities zo crimineel bevoordeeld dat onze clubs nog hooguit incidenteel een succesje kunnen boeken in de (speciaal voor kanslozen) opgerichte Conference League. En dat is best balen.
+1/-0

 
3 weken geleden
Begrijp ik hoor Mick, kan zelf ook behoorlijk cynisch uit de hoek komen. Je merkt aan alles dat de hele opzet bedoeld is om de grote 16 groot te houden en de rest wat leuk mee te laten hobbelen. Zelfs het vangnet is al verdwenen en als je al bij de eerste 24 komt krijg je een dusdanig zware loting dat je er alsnog uit vliegt. Er wordt door de Uefa niets meer aan het toeval overgelaten.
Verliest wel zijn charme zo op deze manier helaas.
+1/-0

3 weken geleden
Blijf het riskant vinden dat de ''zwakke"' broeder uit pot 4 ook 2 wedstrijden tegen elkaar spelen. Zo komen er sowieso 6 punten (of minder bij gelijke spelen natuurlijk) bij pot 4 ploegen. Terwijl je er eigenlijk een beetje vanuit gaat dat die ploegen zo goed als geen punten gaan pakken.
+1/-0

 
3 weken geleden
Als met 6 wedstrijden 10 punten doorgaans genoeg is, zou dat met 8 wedstrijden 13 punten zijn. Dan ondervang je het feit dat de pot-4-teams ook punten tegen elkaar pakken.

Thuis 3 van de 4 winnen en uit 4 punten pakken dus.
+2/-0

3 weken geleden
Dit is in principe een goede loting, maar met de defensieve linie zoals die er nu uit ziet, heb je niks te zoeken op een redelijk Europees niveau.
+1/-0

 
3 weken geleden
Met de aanval en middenveld ook niet. We zijn slechts opvulling in de CL en worden daarvoor rijkelijk beloond. Met dat geld kunnen we in Nederland de concurrentie voorblijven en dan is het cirkeltje rond. De cup met de grote oren gaat dit jaar ook gewoon weer naar Engeland of Spanje, zelfs Bayern haakt niet meer aan.
+1/-0

3 weken geleden (gewijzigd)
Zal Stewart de komst van een centrale verdediger ook over de eerste fase van de champions league willen tillen aangezien we ook hier gunstig hebben geloot?
+1/-1

3 weken geleden
Mooie loting, had veel slechter gekund uiteraard. Leuk om Liverpool met Cody in eigen huis te ontvangen. PSG is natuurlijk een echte topclub, maar heeft ook regelmatig avonden waar ze er niet zoveel zin in lijken te hebben. Maar dat zijn, samen met Juventus, ook niet de wedstrijden waar we de punten moeten halen.

De thuiswedstrijden tegen Shaktar, Sporting en Girona zullen niet makkelijk worden, maar zijn natuurlijk alledrie wedstrijden die je niet hoeft te verliezen. Als wij zo goed zijn als vorig jaar, dan kun je hier echt wel wat presteren. In de uitwedstrijden tegen Rode Ster en Stade Brest treffen we wellicht de 2 zwaksten uit ons rijtje van 8, maar het blijft CL en makkelijke wedstrijden zijn er niet.

Al met al een loting met perspectief, en als het een beetje meezit dan kom je echt wel bij de beste 24. Ik verwacht dat je met een punt of 10-12 al een heel eind komt in deze opzet (al vind ik het nog best lastig inschatten).
+2/-0

 
3 weken geleden
Ik ben het eigenlijk altijd wel eens met jouw posts. Er is voor een PSV met meer defensieve stevigheid als voorwaarde echt wel IETS te halen in deze "groep".

Zelf ga ik er vanuit dat je met 13 punten bij de eerste 24, of moet ik zeggen NIET bij de laatste 12 zult zitten. Daarvan zul je er dan 9 thuis en 4 uit moeten halen. A hell of a job. Liefst wil je natuurlijk beginnen met een thuiswedstrijd tegen Shakthar en een uitwedstrijd tegen Rode Ster, waardoor je eventueel een vliegende start zou kunnen maken.

Ik ben vooral zeer benieuwd en heb er niet echt een beeld bij of Stade Brest en Girona een "uitgekleed" elftal hebben na het succes van vorig seizoen..
+1/-0

3 weken geleden
Begrijp ik nu goed dat ik als niet-seizoenkaarthouder 1 kaart voor 1 van de thuiswedstrijden kan kopen?
+1/-0

 
3 weken geleden (gewijzigd)
In de mail van PSV:

Alle stoelen die na de voorrangsverkoop van Seizoen Club Cardhouders nog beschikbaar zijn, gaan per wedstrijd in de verkoop. Per PSV (Seizoen/Supporters) Club Card kan één kaart worden besteld voor één van de 4 thuiswedstrijden.

Hiermee hebben zoveel mogelijk supporters de kans om bij een Champions League wedstrijd aanwezig te zijn.
+1/-0

3 weken geleden
Door naar de volgende ronde zie ik iig niet somber in, het kan vriezen en het kan dooien de tegenstanders werken motiverend , toch?
Kom op PSV
Kop op supporters
+1/-0

3 weken geleden
Normaal gesproken zou Juve, PSG en Liverpool nul puntjes zijn. Dan zou je er thuis tegen Shaktar, Sporting en Girona eigenlijk al minimaal 7 moeten halen. En dan uit nog 3 puntjes bij Rode ster of Stade Brest.
Ik zag ergens dat je met zeven punten maar een procent kans hebt om bij de eerste vierentwintig te komen en met elf punten ben je zo goed als zeker door. Dus we zullen voor minimaal tien pinten moeten gaan willen we kans maken. Onmogelijk nee dat niet maar wel een fikse uitdaging.
+1/-0

3 weken geleden
Loting met perspectief, zeker als er nog wat versterkingen bijkomen maar ja of Karsdorp en Nagalo nou directe versterkingen zijn betwijfel ik toch echt. Beiden 2de / 3de keus. Afwachten maar weer.
+1/-0

reactie verwijderd


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.822 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman