Transparent
Inloggen
Sluiten

Bosz: "Noa krijgt rust zondag en speelt niet"

30 augustus 2024 17:39
Foto: Noël van de Laar

Bosz: "Noa krijgt rust zondag en speelt niet"; image source: Noël van de Laar

Vanmiddag stond om 13:00 uur het traditionele perspraatje op De Herdgang weer op het programma. Het was vandaag een stuk drukker dan gebruikelijk en dat had natuurlijk alles te maken met de Champions League-loting die gisteravond plaats vond in Monaco. Over Go Ahead Eagles en wat de trainer verwacht van de wedstrijd ging het in feite maar kort: "Goede vraag, ik weet nog niet zo goed wat we van ze kunnen verwachten. Ze zijn hun trainer kwijt en ook een aantal essentiële spelers kwijtgeraakt. Maar er moet nog steeds wel kwaliteit in het elftal zitten. Go Ahead Eagles beschikten de afgelopen jaren over een ontzettend goed voetballende ploeg, dat zijn ze niet zomaar verleerd."

Over de transferdeadline die voor de Europese topcompetities vandaag verstrijkt: Transferdeadline: "Het is vandaag net zo goed D-Day als maandag. Vandaag voor eventueel vertrekkende spelers, maandag sluit de deadline voor ons om nieuwe spelers binnen te halen. Ik ga er verder niks over zeggen want ik ga daar niet over. Het is ook niet waar mijn focus ligt, want mijn focus ligt op Go Ahead Eagles zondag. Dat flesje gaat wel eerder open vanavond, haha. Maar nee, ik heb iedere dag contact met Earnest en Marcel. Daarin worden alle scenarios met elkaar doorgesproken. Dus ik ben van alles op de hoogte. Iedere dag aan het einde van de dag krijg ik een laatste update, dan gaan we slapen en de volgende dag begint het weer. Alle scenarios zijn door gesproken en het is nu even afwachten wat er valt en wat niet. Daar zijn de heren in ieder geval ontzettend druk mee bezig. Ik vind het wel raar dat de Nederlandse transfermarkt later sluit. Maar het is volgens mij wel gunstig. België is ook nog open, dus die kunnen ook nog spelers weghalen. Al is die kans wel wat kleiner. Er zullen geen jongens meer weggaan waarvan we niet willen dat ze weggaan. Ik denk wel dat ik van alles op de hoogte ben wat er nu speelt rond het team, ja. Er zijn verschillende factoren voor te bedenken dat de transfermarkt zo laat op gang kwam dit jaar."

Over het afketsen van de transfer van Sepp van den Berg: "Het gebeurt natuurlijk wel vaker dat er spelers waar we interesse in hebben afhaken. Ik denk niet dat het heel vaak voorkomt dat een speler voor vijftig procent meer dan de oorspronkelijke vraagprijs wordt getransfereerd. Dus dat zegt in principe al genoeg."

Over Boscagli, zijn vertrekwens en hoe Peter Bosz de situatie onder controle houdt/heeft: "Dat was een jongen die heel graag naar Brighton had willen gaan, dat is niet gebeurd. Ik houd hem er het liefst gewoon bij. Het is voor mij lastig, voor de supporters ook. Jullie vinden het wellicht heerlijk, maar dat is voor ons wel wat anders. Ik denk dat we dat afgelopen weekend met twee jongens hebben meegemaakt. Met Walter en met Olli, ze hebben beiden een prima wedstrijd gespeeld. In theorie kun je er wat over zeggen maar in de praktijk blijkt dat deze jongens daar prima mee om gaan. Als het wel een probleem op zou leveren, stel ik ze niet meer op. Ze hebben zich professioneel opgesteld en ik heb goede ervaringen met deze jongens. We kunnen er een thema van maken gebaseerd op wat als, maar daar schieten we ook niks mee op."

Over Noa Lang en zijn gedrag na zijn wissel tegen Almere City vorig weekend: "Uiteraard. Ik vond het zeker nodig om hem te spreken, dat heb ik gedaan. Hij gaf direct bij aanvang van dit gesprek al aan dat hij gigantisch baalde van zijn eigen gedrag, dat hij zich schaamde. Vooral omdat hij dacht dat hij dit achter zich had gelaten. Hij zei: "Ik ben vijfentwintig, ik ben vader, ik moet dat niet doen." Dat vond hij echt verschrikkelijk. Dat is wat ik wilde horen dus daarmee was het ook klaar. Ik vraag me wel af waar dit gedrag vandaan komt. Het is een jongen met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, dat zie je op een gegeven moment terug. Dat gedrag is belachelijk, dat valt niet goed te praten. Logisch dat de media en voetballerij daar ook iets van vindt. Maar het is nu wel weer een wijze les voor hem."

Over de inzetbaarheid van Noa Lang zondag: "Noa speelt zondag niet, die heeft alles nog gespeeld tot nu toe en die kan wel wat rust gebruiken. Hij zit daarom ook niet bij de wedstrijdselectie zondag. Ik zit even hardop te denken, voor de rest weet ik nog niet of Johan er alweer bij is, op de training vandaag zijn er wat tikkies uitgedeeld, zoals ik het vandaag heb ervaren denk ik wel dat Jerdy en Johan er zondag bij zullen zijn, maar we moeten hun reactie nog even afwachten."




Tags

bosz eagles scenarios transferdeadline weggaan aanvang baalde belgie berg beschikten boscagli brighton day deadline drukker earnest essentiele flesje getransfereerd herdgang jerdy kwijtgeraakt les monaco olli perspraatje schaamde sepp slapen thema theorie tikkies topcompetities verantwoordelijkheidsgevoel verleerd vertrekkende vertrekwens walter weghalen

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman