Transparent
Inloggen
Sluiten

PSV houdt de nul en maximale score

1 september 2024 18:44
Foto: Pro Shots

PSV houdt de nul en maximale score; image source: Pro Shots

PSV heeft vanavond zonder al te veel problemen afgerekend met Go Ahead Eagles. Na negentig minuten stond er een 3-0 eindstand op het scorebord. Goals werden gemaakt door Guus Til en Hirving Lozano op aangeven van Luuk de Jong, die zich kort na de 2-0 moest laten wisselen. Na rust was het slotakkoord voor Joey Veerman, die na een weergaloze actie van Malik Tillman vrij binnen kon schieten. Ook de middenvelder moest zich kort na zijn doelpunt laten wisselen, behoorlijk aangeslagen na een fel duel om de bal waarbij Veerman hard op zijn enkel werd geraakt. Daarmee is PSV niet helemaal schadevrij uit de strijd gekomen vandaag.

Arbiter Bas Nijhuis maakte het vandaag weer een typische Bas Nijhuis-wedstrijd. De arbiter trok slechts een keer geel en dat was voor een overtreding van Gerrit Nauber die Ricardo Pepi secondenlang vasthield en zo een uitbraak voorkwam, dit terwijl er gedurende de wedstrijd vele ernstigere overtredingen met kans op serieuze blessures werden weggewuifd.

PSV kwam vroeg in de wedstrijd nog met de schrik vrij, Finn Stokkers leek in de tweede minuut zijn ploeg al op een verrassende 0-1 voorsprong te zetten, maar de spits van Go Ahead Eagles deed dat vanuit buitenspelpositie waardoor het doelpunt werd geannuleerd. Sowieso had PSV het vandaag lastig in de openingsfase. Mede door de extreme hitte kwam er nauwelijks tempo in het spel en dus bleef Go Ahead Eagles aanvankelijk eenvoudig overeind. De eerste doelpoging voor PSV deed zich pas na acht minuten voor en toen hadden de bezoekers uit Deventer er al drie. Desalniettemin hield de ploeg van Peter Bosz voor het eerst dit seizoen wel de nul.

Na vandaag vliegen de internationals uit voor de interlandperiode die er nu aankomt. Over dertien dagen wacht het volgende competitieduel als NEC om 21:00 uur op bezoek komt in Eindhoven. Een tegenstander die PSV, zeker in eigen huis wel ligt. NEC wist immers nog nooit met de drie punten terug te keren uit Eindhoven.




Discussieer mee op de forums


Tags

eagles nijhuis veerman aangeslagen aankomt bosz buitenspelpositie deventer doelpoging ernstigere finn gerrit hitte joey jong lozano malik nauber openingsfase pepi schadevrij schrik secondenlang slotakkoord stokkers til tillman uitbraak vasthield voorkwam weergaloze weggewuifd

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic schouten teze veerman