Transparent
Inloggen
Sluiten

Schouten: "Ik ben heel kieskeurig"

2 september 2024 00:19
Foto: Pro Shots

Schouten: "Ik ben heel kieskeurig"; image source: Pro Shots

Ook Jerdy Schouten verscheen na afloop van de wedstrijd voor de camera's van ESPN om terug te blikken op zijn wedstrijd: "Het lijkt regelmatig. Maar dat is ook meteen heel gevaarlijk om te zeggen, want je moet het wel nog even doen. Het lijkt heel makkelijk maar dat is het niet altijd. Dat hebben we vaak genoeg gezien, dus vandaag gewoon een prima wedstrijd. Het begin was wat stroef, we zaten er niet goed in de eerste tien minuten. Ik denk ook, als je niet het geluk hebt wat wij de eerste tien minuten hadden met 0-1 achterkomt. Maar des te beter hoe we het daarna omdraaiden, dus dat was prima. Ja, we gingen na die openingsfase als team beter staan en daardoor ook beter gingen voetballen. Ook in die tien minuten hadden wij de betere individuen, maar dan staat het gewoon niet goed. Dus dat moeten we dan even rechtzetten. Dat is het belangrijkste. Elkaar gewoon even wakker maken ook natuurlijk. Want daar kan het ook mee te maken hebben, het is aan het begin van de wedstrijd. Maar dat mag eigenlijk niet gebeuren."

Over zijn fysieke en mentale fitheid na zijn absentie de afgelopen week en het uitblijven van interesse van Jerdy's droomclubs deze zomer: "Goed, hoor. Ja, fysiek ook goed. Ik ben er een aantal dagen uitgeweest en eigenlijk sinds vrijdag pas weer aan het trainen. Dus negentig minuten was nog te lang geweest. Ja, morgen gewoon naar Zeist. Mentaal? Ook goed. Hoezo, haha? Oh, vanwege de interesse. Nee, daar kan ik heel rustig over blijven. Er waren wel meer dingen, maar ik heb altijd gezegd ik hoef hier niet perse weg. Alleen voor een club waar ik écht, écht, écht heel graag naartoe zou willen zou ik misschien vragen om weg te mogen gaan maar dat is nu niet gebeurd. Nee, er is geen club voorbij gekomen waar ik echt naartoe zou willen. Ik ben daar ook gewoon heel kieskeurig in, zo ben ik."

Over zijn persoonlijke doelstellingen nu zijn droomclubs zich niet gemeld hebben en hij nog een jaar in Eindhoven lijkt te blijven: "Ik wil gewoon, en dat heeft toch altijd wel een beetje met elkaar te maken, denk ik, zowel als met het team als mezelf wil ik in de Champions League bijvoorbeeld nog beter zijn dit jaar. En bijvoorbeeld meer scoren dit seizoen. Ik denk dat dit wel belangrijk is dit jaar, ja, dat ik dat moet gaan doen. We gaan het vanzelf zien of de club er voor mij dan wel bijzit. Daarvoor moeten we het eerst nog doen, natuurlijk."




Tags

kieskeurig schouten droomclubs jerdy achterkomt bijzit blikken espn fitheid hoezo omdraaiden openingsfase perse stroef wakker zeist

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meer dan 27.500 fans zijn lid van onze nieuwsbrief. Meld je ook aan!




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic schouten teze veerman