Transparent
Inloggen
Sluiten

Bosz: "Ik had Go Ahead anders verwacht"

2 september 2024 01:19
Foto: Pro Shots

Bosz: "Ik had Go Ahead anders verwacht"; image source: Pro Shots

Ook Peter Bosz verscheen na afloop van PSV-Go Ahead Eagles voor de camera's van ESPN antwoordend op de vraag of er al sprake is van euforie bij de trainer: "Ja, waarom niet? Maximale score gehaald in dat eerste blok. Twaalf punten, heel veel doelpunten gemaakt. Na vandaag kan ik zeggen, vandaag weinig goals tegen wat ook veel geluk was, want dat had zeker wel gekund. Maar ik moet zeggen dat we toch de concentratie die laatste wedstrijd weer op weten te brengen om die wedstrijd te winnen. Ja, het stond niet goed in het begin. Dat zal denk ik ook vooral aan mij gelegen hebben. Ik had ze anders verwacht. Ze hebben eigenlijk het hele seizoen in 4-3-3 gespeeld. In de laatste wedstrijd, tegen RKC die ze wonnen, hadden ze het ook weer even iets veranderd. Het was volgens ons een van die twee, maar ze speelden vandaag uiteindelijk met een 5-4-1 formatie, erg verdedigend met een heel laag blok. Dus dat moesten we even rechtzetten. Natuurlijk hebben wij betere spelers dan Go Ahead Eagles, maar dat wil niet zeggen dat je ook een beter team hebt. Je zag dat zij wel degelijk de kansen kregen in het begin, ja als je dan tegen een achterstand aanloopt kan het natuurlijk altijd slecht aflopen. Maar goed, we scoorden denk ik op een goed moment en voor de rest zijn we de eerste helft wel heel dominant geweest en loop je uiteindelijk naar een 3-0 uit."

Over eventueel gemakzucht bij de trainer na weer een ogenschijnlijk gemakkelijke overwinning: "Als trainer denk je nooit zo. Je bent toch altijd bang, stel dat er een verdwaalde bal ingaat en het wordt 2-1, dan weet je het nooit. Maar normaal gesproken mogen zij natuurlijk nooit meer in de wedstrijd terugkomen. Dat gebeurde gelukkig niet, en bij 3-0 op het eind gaven we weer een aantal kansen weg. Dat heb je liever niet, maar goed."

Over Joey Veerman, die zelf een andere Man van de Wedstrijd had aangewezen: "Klopt, ik vond na een stroef begin Malik geweldig spelen, ik vond Matteo het voor de eerste keer dat die jongen in de basis stond het erg goed doen. Ik vond Ryan Flamingo en Richie ook erg goed spelen bij ons dus er zijn wel meerdere jongens. Ledezma en Matteo overtuigen me al langere tijd. Als je het over Ledezma hebt, die speelt natuurlijk niet op zijn positie dus die moet nog wel wat bijleren. Matteo is een centrale verdediger die nu aan de linkerkant stond, ja, dan is het fijn om te zien dat ze het in ieder geval goed doen. Zometeen komen er ook een aantal van blessures weer terug, dan zitten we weer wat dikker in de verdedigers."

Over aanwinst Rick Karsdorp en wat de planning is voor zijn selectie de komende weken tot aan de wedstrijd tegen NEC: "Wanneer hij fit genoeg is? Dat heeft nog wel even nodig. Hij heeft natuurlijk al een aantal maanden geen wedstrijden gespeeld. Wanneer wordt hij dé rechtsback? Als hij het beter doet dan Richy. Hij moet aan de bak, maar dat is logisch. Natuurlijk gaan we trainen met de jongens die achterblijven en wij gaan ons voorbereiden op NEC die meteen na de break komt en een paar dagen later spelen we bij Juventus dus er is nog genoeg te doen."




Discussieer mee op de forums


Tags

bosz matteo eagles ledezma aanloopt achterblijven antwoordend bijleren concentratie dikker dominant espn euforie flamingo gemakzucht joey juventus karsdorp malik richy rkc stroef veerman verdwaalde

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.825 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie feyenoord flamingo jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring lozano mauro nagalo ndala oppegard perisic peru roglic schouten tillman vaio veerman yonci