Transparent
Inloggen
Sluiten

Schouten boekt met Oranje ruime overwinning

8 september 2024 01:15
Foto: Pro Shots

Schouten boekt met Oranje ruime overwinning; image source: Pro Shots

Jerdy Schouten is met het Nederlands Elftal het toernooi om de UEFA Nations League vanavond goed begonnen. In het Philips Stadion was Oranje uiteindelijk met 5-2 te sterk voor Bosnië Herzegovina. Joshua Zirkzee en Tijani Reijnders scoorden voor de rust, terwijl Cody Gakpo, Wout Weghorst en Xavi Simons het karwei in de tweede helft afmaakten. Namens Bosnië scoorden Ermedin Demirovic en Edin Dzeko.

Schouten mocht tot zeven minuten voor tijd meespelen en deed dat zoals vertrouwd zeer verdienstelijk. Na het afhaken van Joey Veerman in aanloop naar de duels met Bosnië van vanavond en het treffen met Duitsland aanstaande dinsdag, was de middenvelder de enige nog overgebleven PSV'er in de selectie van Ronald Koeman. Wel waren er basisplekken voor oud-PSV'ers Denzel Dumfries, Xavi Simons en Cody Gakpo terwijl Donyell Malen laatstgenoemde halverwege de tweede helft mocht aflossen.

Dinsdag wacht de volgende groepswedstrijd in de UEFA Nations League. In de Johan Cruijff Arena in Amsterdam wordt er om 20:45 uur afgetrapt tegen Duitsland, dat in haar eerste groepswedstrijd vanavond eveneens vijf goals wist te maken. Doordat de thuisploeg in Düsseldorf de nul hield tegen Hongarije, staat het team van Julian Nagelsmann bovenaan in de groep van Oranje. Die koppositie staat dinsdag dus op het spel.




Discussieer mee op de forums


Tags

oranje schouten bosnie cody duitsland gakpo groepswedstrijd nations simons uefa xavi arena demirovic dumfries dusseldorf dzeko edin ermedin herzegovina hongarije jerdy joey julian karwei koeman malen nagelsmann reijnders tijani veerman weghorst wout zirkzee

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je ingelogd zijn. Gebruik de links bovenin beeld om een loginnaam aan te maken danwel in te loggen.


2 weken geleden
Leuk en frivool spel gezien van tijd tot tijd. Maak me totaal geen zorgen over de post Memphis periode die lijkt aan te breken. Je moet er niet aan denken maar mocht Bosz met dit materiaal werken dan vlogen de vonken ervan af
+2/-1

2 weken geleden
Leuk en frivool maar wel weer twee tegendoelpunten tegen een niveau Almere city land. Met zo'n de Ligt ga je nat tegen wat betere landen.
+3/-0

2 weken geleden
Die Te Ligt heeft ons al twee eindrondes gekost en krijgt vrolijk de kans om dat nog een derde keer te doen. Ongelofelijk.

Weet iemand wat er met de armen van Schouten aan de hand is? Heeft die die ooit zwaar verbrand? Of staat er een foto van zijn schoonmoeder op? Waarom zou je anders de hele zomer met lange mouwen spelen?
+2/-0

 
2 weken geleden
Deel 1 volledig eens!! Wat een aanfluiting is die gast. Wat nog gekker is dat die elke keer toch weer voor een topclub speelt/ bank zit.

Inzake de lange mouwen van schouten, een groot aantal spelers vinden het fijner om met lange mouwen of een onder shirt te spelen. Weer of geen weer altijd een zweet hemd of shirt met lange mouwen
+1/-0

 
2 weken geleden
Ik krijg soms het idee dat Te Ligt een concentratiestoornis heeft. Over het algemeen verdedigt hij vrij aardig, maar hij heeft iedere wedstrijd wel een paar momenten dat hij totaal niet bij de les is en dan gebeuren de gekste dingen.

Waarom hij iedere keer weer bij een topclub speelt is mij dan ook een raadsel. Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat dat ook met zijn voorkomen te maken heeft. Die lengte, dat postuur, die kop erop. Er staat wel wat. Eigenlijk het perfecte plaatje als je een centrale verdediger in gedachte hebt. Jammer alleen van al die blunders iedere keer.
+1/-0

 
7 dagen geleden
Dat heb je netjes verwoord! Daarbij lijkt die ook nog een draaicirkel van een olietanker te hebben.
+1/-0

 
2 weken geleden
Tegen Eagles had hij korte mouwen. Maar toen was het ook 83 graden.
+2/-0

 
2 weken geleden
Wat te Ligt betreft
Iemand ander had idd allang een stadionverbod gehad.
+1/-0

2 weken geleden
Jerdy is een speler die spreekt met z'n voeten en z'n intelligentie, super dat hij hier speelt! Vergelijk dat eens met n Woutje Weghorst die voornamelijk bezig is met ... Wout Weghorst. Zag je vorige week al met z'n gespeelde verbazing toen hij in de Arena zat en zich liet toezingen. Ik wens ajax veel sterkte met zo'n misplaatste verwaande kwast. https://sportnieuws.nl/voetbal/nieuws/geirriteerde-wout-weghorst-gooit-shirt-weg-en-verlaat-boos-training-van-nederlands-elftal-2024090812473098447/link
+2/-1

 
2 weken geleden
Of vergelijk hem eens met tikkie terug Rosario of tikkie breed Jorrit.
+3/-0

2 weken geleden
Het Nederlands elftal... te groot voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Ondanks een enorm overwicht, kregen ze het voor elkaar om nog in de problemen te komen tegen pseudo-dwerg Bosnië. Schouten speelde een uitstekende wedstrijd. Blij dat hij dit seizoen voor ons behouden is gebleven.

Ook leuk om Zirkzee eens goed in actie te kunnen zien. Speelde een prima pot! Jammer dat hij tegen de Duitsers niet opnieuw de kans krijgt, moeten we weer tegen die verongelijkte kop van Brobbey gaan zitten aankijken.
+2/-0

 
2 weken geleden
Ik kan die duw-en-trek-kont-tegen-de-krib Brobbey ook niet uitstaan. En dan doel ik vooral op die arrogante stoïcijnse kop. Je voert een beroep uit wat miljoenen jongetjes (en meisjes!) in Nederland dolgraag zouden willen uitvoeren, je krijgt er absurd voor betaald en toch loop je de hele wedstrijd en daarna tijdens de interviews erbij alsof je wel de grootste klotebaan hebt die er is. Dat trek ik echt slecht.

Wat een enorm contrast is dat met onze Luuk. Die doet gewoon normaal, heeft plezier in het spelletje, is dolblij na iedere goal en gedraagt zich voor de camera.
+3/-0

 
2 weken geleden
Eerlijk gezegd begrijp ik niet waarom Koeman voor de wedstrijd tegen Bosnië al zegt dat Brobbey speelt tegen Duitsland. Nu je ziet dat Zirikzee uitstekend(!) speelde (samen met Reijnders de 2 beste zaterdag), zou het niet meer dan logisch zijn dat hij weer speelt, zeker om ook tot een ingespeeld team te komen. Brobbey daarentegen kan na een paar jaar nog steeds niet zijn reputatie als groot spitstalent inlossen, waarbij het dieptepunt was toen hij 2(!) penalties miste in de penaltyreeks tegen Panathinaikos. Een echte spits houdt z'n zenuwen in bedwang in zo'n situatie, blijft rustig, en mist geen 2 penalties, en dit zie je veel te vaak bij hem.
+2/-0

 
2 weken geleden
Volledig mee eens. Ronald Koeman behandelt deze 2 wedstrijden alsof hij zijn ploeg voor het eerst bij elkaar heeft tijdens de voorbereiding op een nieuw seizoen. Maar het nationale elftal is gewoon een continue proces. Hij weet prima wat Brobbey kan en wat voor type spits het is.

Los van dat ik hem simpelweg een vervelend mannetje vind, zie ik ook qua spel geen enkel aanknopingspunt waarom deze jongen eens kans in de basis moet krijgen. Zirkzee verdient het in mijn ogen om nu te mogen blijven staan.
+2/-0


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.822 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

aanholt bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong karsdorp ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic ronaldopsv schouten stewart teze veerman