PSV kent nul problemen met NEC na vroege rode kaart

14 september 2024 18:24

PSV kent nul problemen met NEC na vroege rode kaart; image source: Pro Shots

PSV heeft vanmiddag met 2-0 gewonnen van NEC. Die stand stond al na een kwartier spelen op het scorebord. In de negende minuut werd Guus Til oog in oog met doelman Stijn van Gassel naar de grond getrokken door Kodai Sano, die daarvoor bestraft werd met een rode kaart én een strafschop tegen. Die werd benut door Luuk de Jong waarna Guus Til vijf minuten later de 2-0 maakte. Via de hak van een NEC-verdediger rolde de bal tergend langzaam via de binnenkant van de paal in de verre hoek van de doelman binnen. Ondanks herhaaldelijke pogingen stond Stijn van Gassel, die deze zomer overkwam van degradant Excelsior en vandaag zijn officiële basisdebuut maakte, voortdurend in de weg.

Op slag van rust kwam PSV via een prachtige uithaal met veel effect van Olivier Boscagli bijna op 3-0, het schot van de Franse verdediger spatte echter op de onderkant van de lat uiteen. Daardoor mocht NEC lange tijd toch nog dromen van een resultaat in Eindhoven. De Nijmeegse formatie wist nog nooit eerder te winnen in Eindhoven en dat lukte ook vandaag weer niet. Geholpen door de manmeersituatie bleef PSV redelijk eenvoudig overeind tegen de ploeg die PSV vorig seizoen als enige club in de Eredivisie nog wist te verslaan. Na de vroege rode kaart van Kodai Sano werd al snel duidelijk dat de ploeg van Rogier Meijer vooral de schade beperkt moest weten te houden. De wissel van Koki Ogawa direct na de door Luuk de Jong benutte strafschop sprak daarin boekdelen. De trainer van NEC besloot de aanvallend ingestelde Japanner al vroeg in de wedstrijd naar de kant te halen ten faveure van het extra slot op de defensie Mees Hoedemakers.

Halverwege de tweede helft was het moment aangebroken voor Peter Bosz om wat spelers rust te gunnen in aanloop naar het treffen in de Champions League aanstaande dinsdag, als PSV op bezoek gaat in het Italiaanse Turijn om het op te nemen tegen Juventus. Zo werden aanvoerder Luuk de Jong, Malik Tillman en Jerdy Schouten naar de zijlijn geroepen en vervangen door Ricardo Pepi, Couhaib Driouech en Ismael Saibari. Laatstgenoemde maakte na enkele weken blessureleed zijn rentree bij PSV. Door de overwinning van vandaag is PSV nog altijd foutloos in de Eredivisie. De ploeg van Peter Bosz staat inmiddels op vijftien punten uit de eerste vijf wedstrijden met een doelsaldo van twintig goals voor en drie doelpunten tegen.

Voor PSV wacht aanstaande dinsdag dus de kraker in de Champions League tegen Juventus alvorens volgend weekend de Nederlandse Eredivisie weer wordt hervat met een uitwedstrijd op bezoek bij Fortuna Sittard. Afgelopen seizoen waren de Limburgers de tegenstander van PSV in de eennalaatste speelronde van het seizoen, een week nadat PSV kampioen werd thuis tegen Sparta. Die wedstrijd eindigde dan ook in een 1-1 gelijkspel, waarna Peter Bosz ontzettend ontevreden was over het vertoonde spel van zijn ploeg. De Limburgers kennen een behoorlijke seizoensstart met zes punten uit de eerste drie wedstrijden. Fortuna speelt vanavond nog haar vierde wedstrijd van het seizoen op bezoek bij promovendus NAC Breda, terwijl de wedstrijd tegen Ajax werd uitgesteld naar komende woensdag in verband met de Europese verplichtingen van Ajax.