Transparent
Inloggen
Sluiten

Guus Til: "Na de 2-0 was het gewoon uitspelen"

14 september 2024 22:01
Foto: Pro Shots

Guus Til: "Na de 2-0 was het gewoon uitspelen"; image source: Pro Shots

Op het moment dat Guus Til aan de beurt was om voor de camera's van ESPN te verschijnen, sprintte hij terug naar het team om de ereronde voor het publiek af te maken, alvorens hij terugkeerde om samen met Marciano Vink en Pascal Kamperman terug te blikken op zijn wedstrijd: "Nee, ik stond al vijf minuten te wachten! Nee, ik dacht ik ga gewoon even naar mijn team toe. Anders mis ik dat, dus dat vond ik even belangrijker. Ik denk dat het na die 2-0 wel klaar was. Daarna was het gewoon uitspelen. Een beetje saai in het veld ook, ja. Ik dacht op het veld ook al dat het voor de toeschouwers geen hele enerverende pot zou zijn."

Over de intentie om het publiek meer te entertainen vanmiddag: "Ja, we probeerden er wel wat meer van te maken maar dat lukte niet. Als zij met tien man komen is het voor hen gewoon heel zwaar. Mijn goal werd nog van richting veranderd, ik raakte hem niet eens goed maar, ja, prima. Als hij niet van richting was veranderd had de keeper hem misschien nog met zijn voet kunnen pakken. Maar dat zullen we nooit weten, haha."

Over de penalty en de aanleiding: "Het was echt een split second. Ik dacht in eerste instantie nog dat ik buitenspel stond want ik kon niet zien wat er achter me gebeurde. Maar als ik daar iets voel, dan ga ik naar de grond, ja. Beter dat dan dat ik voor de kans ga met mijn verkeerde been en misschien nog mis. Ja, ik werd echt vastgehouden, misschien had ik nog kunnen worstelen om op de been te blijven. Maar als ik zo'n duw krijg ga ik naar de grond, ja."

Over het gebrek aan waardering vanuit de media, refererend naar zijn vele wedstrijden vanaf de reservebank vorig seizoen ten opzichte van nu: "Nee, vorig seizoen was ik ook in de eerste seizoenshelft best belangrijk. Ik heb vorig seizoen de meeste minuten op tien gespeeld. Ik denk dat mensen dat nog wel eens vergeten. En, ja, dat was gewoon goed. Ik weet niet waar mensen dat altijd vandaan halen. Maar eerste seizoenshelft heb ik zeven goals en vier assists gemaakt. En ik ben er toen denk ik ook best snel ingekomen. Maar misschien dat het niet zo leek omdat er af en toe een wedstrijd tussen zat. Ja, er is sprake van concurrentie. Dat is zoals het is. Dat gaat bij een andere club ook zo zijn, tenzij ik een stap omlaag zou doen. Het gaat erom dat het beeld wordt gecreëerd dat ik altijd vanaf de bank begon. Dat is feitelijk gewoon niet zo. Het gaat gewoon prima. Laat ze maar weer lullen."




Discussieer mee op de forums


Tags

til blikken duw enerverende entertainen ereronde espn ingekomen kamperman lullen marciano pascal refererend reservebank sprintte vastgehouden vink

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.825 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem berg bergwijn blessuregevoelig boscagli bosz dams dest eredivisie flamingo itakura jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring ledezma mauro nagalo ndala obispo oppegard peru ramalho roglic schouten teze veerman