Transparent
Inloggen
Sluiten

Boscagli: "De rode kaart veranderde de wedstrijd"

14 september 2024 22:16
Foto: Pro Shots

Boscagli: "De rode kaart veranderde de wedstrijd"; image source: Pro Shots

Na afloop van de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen NEC verscheen ook Olivier Boscagli voor de camera's van ESPN om terug te blikken op de wedstrijd. Daarbij ging het ook over de drie punten en het belangrijke aandeel dat Olivier Boscagli had in de twee goals die PSV al vroeg in de wedstrijd maakte: "Natuurlijk een belangrijke overwinning. De beste manier om je voor te bereiden op een Champions League-wedstrijd. Het werd wat gemakkelijker met tien tegen elf. Al met al een goede overwinning. Als ik op het veld sta, denk ik nog niet aan Juventus maar aan de wedstrijd van vandaag. Want het stond nog altijd maar 2-0. Als we een tegengoal krijgen is de wedstrijd weer open. We hebben gefocust op NEC, belangrijk voor ons om ons doel schoon te houden. En nu kan ons vizier op Juventus!"

Over de twee "assists" van de Fransman die beide goals inluidde als ook zijn knal die op de onderkant van de lat uiteen spatte: "Ik vond de eerste mooier. Dat was een betere bal, laag over de grond en perfect op maat. De tweede ging door de lucht, ook mooi, maar ik vond de eerste mooier. We trainen hierop en weten dat we de ballen moeten proberen achter de laatste linie neer te leggen. En dan komt de, in onvervalst Nederlands, loopactie. Het is moeilijk omdat zij proberen zo dicht mogelijk bij ons te blijven voetballen. Een van de oplossingen daarop is de diepte in te rennen. Dat ging goed vandaag. We hadden misschien wel wat vaker mogen scoren vandaag. Of ik het geluid van de paal mooi vond? Ik geef de voorkeur aan het geluid van het net. Het was een mooi schot, maar helaas. Dinsdag gaat hij er wel in? Of ik dat beloof? Nee, dat hoop ik, haha."

Over de wedstrijd en de ogenschijnlijk gemakkelijke overwinning: "Het oogde makkelijk maar dat kwam vooral doordat we met een man meer kwamen te staan. Dat veranderde de hele wedstrijd. We moesten de tweede helft ook weer net zo beginnen zoals we de eerste helft startten. Dat was het belangrijkste voor ons en dat hebben we gedaan. Deze drie punten en onze clean sheet geeft ons het vertrouwen voor dinsdag!"




Discussieer mee op de forums


Tags

boscagli geluid juventus blikken clean espn fransman inluidde knal lucht onderkant onvervalst schoon sheet spatte vizier

Wat vind jij van dit nieuws?

Om te reageren moet je eerst inloggen. Klik op de link rechtsboven.


PSV E-zine

Meld je aan en ontvang elke week een vers PSV E-zine in je mailbox met al het nieuws en achtergronden. Maar liefst 27.825 fans gingen je al voor.




Laatste nieuws


 
Stel hier in welk nieuws jij belangrijk vindt.



Tagcloud

bakayoko basarnhem bergwijn boscagli bosz dams dest eredivisie feyenoord flamingo jesperpsv jong juve juventus karsdorp keuring lozano mauro nagalo ndala perisic peru roglic schouten tillman uefa vaio veerman vuelta yonci